62% van de Duitsers is TEGEN de visum vrijheid voor Turken

En wat je in ons land gauw op aan de deur kloppende politieagenten kan komen te staan, maar als je vlak bij de grens woont, gewoon uitgesproken kan worden en wordt breeduit in de media verkondigd. Hier enige  resultaten van de poll ARD Deutschland Trend die wekelijks door de tegenhanger van de NOS, de ARD in Duitsland gehouden wordt.

62% van de Duitsers is van mening dat het visumvrij reizen voor Turken naar de EU en dan met name naar Duitsland geen goede zaak is. Terecht zijn zij van menig dat deze ongecontroleerde toegang die Turken daarmee tot jun land krijgen zal leiden tot illegaal verblijf, onrust tussen de in Duitsland woonachtige Turken en Koerden, een verhoogde toestroom van Koerdische vluchtelingen, waarbij er cijfers worden genoemd van tot 500.000 Koerden die Turkije zouden willen verlaten. 57 % van de Duitsers is dan ook van mening dat het verdrag tussen de EU en Turkije mede tot stand gekomen door de inzet van  Merkel een slechte zaak is, waarbij men van mening is dat Merkel heeft toegegeven aan de chantage van Erdogan.

70% Van de bevraagde Duitsers stemt tegen het zg. TTIP verdrag, ondanks het feit dat Duitsland export land nummer 1 in de EU is  en de gehele economie is afgestemd op export met name ook naar de VS.

Ook op het politieke front ziet het er slecht uit voor de huidige coalitie tussen Merkel’s CDU en de SPD (socialisten) van Sigmar Gabriël. De stemmen dat Gabriël zijn houdbaarheidsdatum heeft overschreden worden steeds luider, zeker nu de SPD op slechts 20% van de stemmen zou kunnen rekenen, indien er verkiezingen zouden zijn. Ook de Christen democraten (CDU) zakken in de poll en hebben inmiddels een diepterecord bereikt , namelijk 33% , een resultaat dat sinds 1976 nog nooit zo laag is geweest.

De winnaar van de afkeer van de Duitse kiezers ten opzichte van de huidige politieke partijen is de Alternative für Deutschland ( AfD) die door hun tegenstanders net als in Nederland, de PVV, graag in de hoek van extreem rechts, xenofoob en aanzettend tot discriminatie wordt gezet. De AfD scoort in de poll 15 %, maar elders zagen wij cijfers als 17, 18 %.

Nogmaals al met al een vernietigend rapport voor de gezapige nog in het zadel zittende politieke partijen, die net als elders in Europa onder vuur liggen . De ontevredenheid van de burgers die zien dat de politiek zich in eerste instantie slechts met zich zelf en haar eigen belangen bezig houdt, om daarna eens te zien wat de burger wenst, begint zich te uiten, of dat nu om linkse of rechtse protest partijen is, waarbij je zoals in ons land, Oostenrijk, Griekenland, Spanje, Frankrijk en Duitsland gelet het toenemende percentage sympathisanten, niet meer over toeval kunt spreken of deze wending kunt afdoen als slechts een kortstondige  een oprisping van ontevreden burgers.

Het zelfde geldt overigens ook voor de EU / Brussel waar de politieke elite toenemend zenuwachtig wordt en er met spanning wordt uitgekeken welke resultaat er tijdens het BREXIT referendum uit de bus zal komen.

U weet, als er een Brit schaap over de dam is volgen er meer !

 


6 Reacties

 1. only you zei:

  Leuk om weer een referendum in navolging van Nederland te organiseren?

 2. Canta Libre zei:

  Leer liever “welkom in mijn land” uit het hoofd.
  Het beste in het Turks, want die hondachtigen verstaan elkaar nog niet eens.

  Oei….daar wordt aan de deur geklopt…………

 3. henk zei:

  Als je een hart in je Nederlandse donder hebt, ga je naar zo’n Turkenland niet meer op vakantie.!!

 4. formidabele zei:

  Even zo vrolijk stappen ze op vakantiereis naar Turkije, maar nu de big boss achtervolgingen inzet tegen grappen jegens hem, moeten ze daar wel van terugkomen?

 5. WAKKER WORDEN !!!! zei:

  62 % is tegen ??

  En de resterende 38 % is Moslim dus het er roerend mee eens dat de EUSSR landen overspoelt worden met mohammed volgers !!!!!

  HET beeld van deze en vele onderzoeken vertroebeld enorm snel door de inport van andersdenkenden !!!!

 6. telelezer zei:

  Wij machteloze burgers kunnen zeggen en doen wat we willen en protesteren tot we “een ons wegen”, maar de megalomane dictators van het Brusselse Kremlin doen gewoon wat ze willen.
  We worden geregeerd door aliens die onze Westerse beschaving blijkbaar onverbiddelijk en medogenloos willen uitroeien

Comments are closed.