Minusma , de vredesmissie in Mali, schieten met houten geweertjes ( video)

Nee, Alexander Pechtold was niet recentelijk in Mali, waar onder de vlag van de VN, de vredestroepen verenigd onder de naam United Nations Multidimensional Integrated Stabilization Mission  ‘MINUSMA’ trachten de extreme moslim terreur onder controle te krijgen. Niet geheel zonder reden overigens, want de Franse belangen in hun voormalige kolonie zijn nog steeds belangrijk, daar er uranium gedolven wordt, dat er weer voor moet zorgen dat in ‘la grande Nation’ het licht niet uitgaat. Het grootste deel van de elektriciteit in Frankrijk wordt opgewekt middels kerncentrales.

Maar nee, het was niet Alexander Pechtold die nog niet zo langgeleden zei dat vanwege de schaarstse aan munitie bij onze troepen, de soldaten dan maar ‘pang, pang’ moesten roepen.

Ook de aanwezigheid van onze excellente minister van buitenlandse onzin, Bert Koenders die na zijn afgang in Ivoorkust waar hij de VN vredesmissie trachtte te leiden, in de perode 2013 – 2014 maar naar Mali werd verplaatst en uiteindelijk door de PvdA in een Haags asiel werd opgenomen, bracht weinig verandering in de situatie, die tot nu toe reeds aan 50 militairen het leven heeft gekost.

Dat de situatie in Mali in feite hopeloos is, mede doordat er niet daadkrachtig opgetreden mag worden, u weet wel onschuldige burgers, voorzichtig omgaan met gevangen genomen terroristen en het feit dat Minusma uit ruim 12.000 manschappen bestaat, afkomstig uit circa  50 verschillende landen draagt niet bij tot slagvaardig te kunnen optreden. Tel daarbij op dat de Fransen die middels hun presiudent Francois Hollande bij de VN aanklopten voor militaire steun, een nationale traditie in Frankrijk, het voor het zeggen willen hebben. Zij die ooit al dan niet in militair verband met Fransen hebben moeten samenwerken weten wat dit betekent.

De Duitse TV zender ARD bracht een ruim 8 minuten durende filmimpressie hoe de Duitse troepen in Mali trachten de boel bij elkaar te houden en…… de Malinezen leren schieten door ze houten geweertjes te laten gebruiken. Zie verder de hautaine toon van de man die zich in de militaire operatie aan de zijde van de Malinezen als baas beschouwd en u begrijpt dat het moreel van de Duitse troepen behoorlijk onder druk staat.

Voor de video klik hier

 


5 Reacties

 1. *punt50* zei:

  Ach mensen,
  nét terug van paar daagjes weg en ik zie dat de wereld (ons land) nog net zo hard brandt.
  Mali?
  De mannen daar een beetje bezig houden.Vooral onze special forces.
  Zolang ze dáár “vertoeven” scheelt dat weer in weerstand tegen de op komst zijnde invasie in Europa.
  Houdt ook de resterende schrootbakken van de F-16’s in Syrië. Later goed excuus dat we de zaak wéér verpruts hebben.

  Voor de (oud-) officieren onder u: lees nog eens aandachtig “von Clausewitz”.

 2. formidabele zei:

  Het verblijf daar riekt naar economisch,globalisme belang veilig stellen?
  Met ons zgn. belangeloze verblijf in deze kolonien,worden bewoners op weggedreven omdat ze hun eigen broek niet meer op kunnen houden, intussen worden de burgers van Europeze landen ermee opgescheept?

 3. an argie zei:

  De reden dat (ook) Nederland in Mali zit is simpel.
  76% van de export van Mali is goud. En het koningshuis en de joodse banken willen daar zoveel mogelijk van inpikken.

 4. Flo zei:

  wat an argie zegt.
  de koloniën bestaan nog steeds.. daar hoor je dat AFA tuigh nooit over..

  ik vind het wel lollig eigenlijk.. elke discussie met een breedneus rakel ik het op.. slavenij bestaat nog steeds.. alleen onder een deken van ontwikkelings hulp LOL

 5. Ron Blauw zei:

  VN codetaal letterlijk nemen, zo dom kunt u toch niet zijn. Oder?
  Heel Afrika staat onder militaire controle van AFRICOM (VS). De VN is de gewapende arm van de globalisten, baas over vehikel Verenigde Nazi’s. De VS leidt zelf de moslimterroristen, vanuit de ambassade in Benghazi. De propaganda spint er een wij zij verhaal omheen. Oorlog, dwz. onschuldige burgers vermoorden, is de kurk waarop de VS drijft. Is nog nooit door een vreemde natie aangevallen, doch besteedt meer van de belastingopbrengsten aan wapentuig dan alle andere landen ter wereld tezamen.

  Het woord ‘vredestroepen’ – puur propaganda, VN code woord.
  Overal waar de VN ‘vrede’ komt brengen worden seculiere, soevereine, landen in chaos gestort, geplunderd en in de dwangbuis van de VN geregen.

  Duitsland is helemaal de sjaak. Na de oorlog werd het verplicht blijvende bezetting toe te laten (ca. 18 VS bases, EUROCOM, en door de VS aangewezen presidenten en Kanzeliers).
  Tevens verplicht een leger te vormen, Amerikaanse wapens te kopen, en troepen te leveren voor de oorlogen van het Amerikaanse Imperium. Nederland, als vazalstaat, juicht dat toe.

  De JSF zal nooit operationeel worden, en we kunnen er nooit meer onder uit komen. In onze slimheid blijven we dat – tegen beter weten in – ontkennen. Het Pentagon is het al zo zat, dat ze zijn begonnen zelf een nieuw toestel te ontwerpen (laten).
  Mali komt aan de Zuid-grens van de EU te liggen. De hele Maghreb wordt aan de EUSSR toegevoegd. Met Oekraine, Georgie, Moldavie en Turkije.

  Ontwikkelingshulp is een dure, zinloze, hobby. Onze rijken en ngo’s profiteren er zelf obsceen van, brengt de ontvangers geen steek verder. Tonnen knellende condities aan verbonden, bovendien.

Comments are closed.