Presidentsverkiezingen Oostenrijk, meer stemmen dan kiezers !

Het was te verwachten.  De krappe zege van de voormalige voorzitter van de Oostenrijkse politieke partij ‘die Grünen” van der Bellen, er was een verschil van iets meer dan 30.000 stemmen voor van der Bellen t.o.v. zijn rivaal Norbert Hofer en dat bij circa 5 miljoen stemmen, deed onmiddellijk de geruchtenmachine in werking komen. Zou er ‘geknoeid’ zijn, zeker omdat het verschil pas duidelijk werd door middel van de stembiljetten die per post waren verzonden.

Dat er zaken volkomen verkeerd gegaan zijn bij de verkiezingen laten wij u zien aan de had van deze foto. U ziet dat de gemeente Ypps  9.026 stemgerechtigden heeft, maar dat er 13.262  stemmen zijn uitgebracht. Dat betekent 146.9 % meer stemmen dan dat er kiesgerechtigden zijn !

AU

De screenshot is van het Oostenrijkse Ministerie van Binnenlandse Zaken (BMI) en er is geen reden om aan te nemen dat dit een gemanipuleerde opname is.

Het BMI en de stad Ypps reageerden dan ook onmiddellijk door via een persbericht te vertellen dat er een input fout gemaakt was, maar deze niet van belang was voor de stemuitslag ! Over 2 weken ??? wordt de fout gecorrigeerd, maar nogmaals geen gevolgen voor de uitslag !

Nu zijn wij niet in staat te beoordelen hoe het Oostenrijkse kiessysteem functioneert, maar dat een dergelijke fout gewoon als ‘input fout’ wordt verklaard en daarmee de kous af is, geeft natuurlijk aanleiding om te vrezen dat ook elders ‘fouten’ zijn gemaakt, die een resultaat zouden kunnen wijzigen.

Inmiddels hebben boze aanhangers van de verliezende partij, de FPÖ , dreigementen geuit richting van der Bellen, waarvan Hofer zich terecht distantieert.

Echter, dat er met resultaten die de correcte lijn niet weergeven wordt, wat deze lijn ook moge zijn  en er met of zonder opzet gerommeld kan worden wordt met het bovenstaande aangetoond.


8 Reacties

 1. cathy zei:

  Een beter bewijs dat stemmen totaal geen zin heeft is er niet.

  Hetzelfde is er gebeurd in Duitsland bij de AFD en bij Marine le Pen waar twee partijen een front hebben gevormd tegen haar partij.

  Zou u uit onvrede op Blonde Greet stemmen gebeurt er precies hetzelfde.

  Diegenen die aan de touwtjes trekken hebben onze bewust domme narcistische en uitgerangeerde politici ingehuurd om te voorkomen dat een rechtse partij zou gaan winnen, omdat deze z.g. elite dan niet meer kunnen doen wat ze willen!

  Hetzelfde gaat gebeuren bij een Brexit, dit wordt met alle machtsmiddelen voorkomen!

  Democratie…………..vergeet het maar.

  U heeft niets te vertellen of in te brengen, behalve uw zuur verdiende centjes!

 2. zei:

  Foutje, bedankt! Té opvallend om onopvallend te kunnen zijn (ook Oostenrijkers zijn niet allemaal scheel). Of – en zo ja hoe – de statistische vergissing doorwerkt in de – afzonderlijk getelde – uitslag van de tweede ronde, zien we hier niet. Dus is het nogal voorbarig om van ‘rommelen’ te spreken.

 3. Tineke zei:

  Het stemmen met het rode potlood is juist in het leven geroepen om te manipuleren wat met de stemcomputer dus niet mogelijk was. Heel snel weer met de computer stemmen zodat de verkiezingen eerlijk verlopen. In Oostenrijk toch bijzonder dubieus.

 4. Richard zei:

  Gisteren van een hele goede (maar linkse) vriendin van me een reactie gekregen op de mogelijke manipulatie van de stemmen in oostenrijk. Lees en huiver:

  “Op het gevaar af dat je boos op me wordt ben ik, ondanks het feit dat er mogelijk gemanupuleerd is met de stemmen toch blij met het resultaat.
  Oostenrijk heeft al een fout verleden en met weer zo’n rechtse meerderheid zijn ze m.i. gauw weer terug bij af.”

 5. an argie zei:

  Het is vandaag IN GEEN ENKEL WESTERS LAND nog een democratie. Het zijn stuk voor stuk oligarchieën geworden.

  Banken en bedrijven hebben het voor het zeggen. Op elke politicus lopen tig lobbyisten rond die niet de belangen van het volk dienen, maar de belangen van de bedrijven. Zo lang deze lobbyisten geen persona non grata zijn in de verschillende residentie steden zal dit proces niet eindigen. Zo lang een land in eeuwige schuld blijft door de (woeker)rente en geld dat wordt gecreëerd uit lucht verandert er niets.

  ZO LANG ER GEEN DEMOCRATIE IS IN DE WARE BETEKENIS (Demos – volk. Kratos – macht) blijft het volk machteloos.

  Vandaag de dag moet er niet alleen tegen een economische oligarchie worden gevochten, maar ook tegen een bureaucratische politieke oligarchie zoals de EU.
  En het klootjesvolk is, zoals gewoonlijk, weer het kind van de rekening. Die wordt ofwel totaal genegeerd, of krijgt te maken met de volgende vier woorden: kastje, muur, kluitje, riet.

  Het is misschien beter om bij de volgende verkiezingen, WELKE DAN OOK, NIET meer te gaan stemmen. Ga je stemmen, de partij is om het even, dan geef je je TOESTEMMING te doen en te laten wat ze willen.

  Valt het land dan om? Onzin. In België is 3 JAAR geen regering geweest. Niet omdat het volk dit niet wilde, maar omdat de verschillende partijen (zich gedragend als een stel verwende kleuters) niet tot overeenstemming konden komen.

 6. Flo zei:

  Tineke en an-argie snappen het niet helemaal (lees > compleet)

  Tineke weet geen ruk hoe software hetzelfde kan doen (ongemerkt) als mensen kunnen doen (zoals met het oekraïne referendum laatst > zie geenstijl)
  heb m zelfs opgezocht voor je ! >>>>>
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/04/stembiljetten_voorfraude.html

  en an argie wil dat de VVD666pvdallochtonen weer gaan winnen , want beste man.. die blijven wel gewoon stemmen binnen harken !

  nog nooit al die idioten gezien ? als trutte een ommetje maakt tussen “de mense” helemaal blij om selfies vragen met die landverrader.!

  man man man .. wat is het niveau toch weer treurig.. :'(

  de PVV staat virtueel op 40 zetels.. zullen we gewoon proberen daar REALITEIT van te maken.?

  mocht dat niet werken gewoon een staatsgreep doen dan maar in samenwerking met defensie en politie ?
  sturen we alle hooligans als kanonnen voer naar het binnenhof lossen we 2 problemen in een keer op.
  1 de NSB agentjes die landverraad plegen door de elite te beschermen (weldenkende agenten lopen gewoon weg)
  en 2 een hoop voetbal tokkies zullen ook wel sneuvelen denk ik..

  uit de puinhopen bouwen we weer wat moois op..

  ik stel voor een soort nationalistisch dictatorschap i.s.m. referendums.
  op land, provincie en stads niveau aangaande het onderwerp
  programma 2017
  NEXIT
  ontwikk.hulp stop
  immigratie stop
  islam verbod
  export uitkering stop
  deportatie allochtone criminelen (1thuisland 2noordpool of 3 de zeebodem)
  invoering doodstraf voor autochtone moordenaars en verkrachters en landverraders

  lang leve de republiek !

Comments are closed.