Sociale democratie in Europa naar een dieptepunt

Met het aftreden van de Oostenrijkse Bondskanselier Fayman, kreeg de sociale democratie in Europa weer een behoorlijke klap. En terecht want wat de socialisten die nog wel in een EU land regeren of mogen mee regeren aan sprookjes en leugens vertellen,heeft de houdbaarheidsdatum al lang overschreden. Maar de burger wilde vertroeteld worden, wilde eigenlijk liever geen eigen beslissingen nemen, laat staan de verantwoorde-lijkheid accepteren indien de roze droom werd verstoord.

Eigen initiatief, zelf aan je eigen toekomst werken en die van de (klein)kinderen, nee dat is nog steeds in de meest gevallen een vies woord, dat laten wij graag aan anderen over. En die anderen waren en zijn er volop. Dat zijn de politici, waarvan velen nog steeds geloven dat deze hun beloften in het bijzonder vlak voor een verkiezing ook in daden om zullen zetten.  Ga gerust door met dromen, maar deze politici bestaan niet !

Een duidelijk voorbeeld is zoals wij boven aanhaalden het gedwongen aftreden van de socialistische Oostenrijkse Bondskanselier Fayman. Nog even een laatste stuiptrekking  door er voor te zorgen dat de 4 belangrijkste grensovergangen van Oostenrijk  voorzien zouden worden van hekken, om de verwachte asielzoekersstroom met name uit Italië tegen te houden. En toen was het afgelopen.

Hetzelfde in feite in Frankrijk, waar een socialistische president Hollande tracht de rust in zijn totaal in chaos land geraakte  toch nog de indruk te geven dat hij de man is, die de vastgelopen economie weer vlot te trekken. Maar met de vakbonden, die weliswaar socialistisch heten te zijn, maar in feite aanschuren tegen het ouderwetse communisme, zoals wij dat ook in Italië zien, zal Hollande volgend jaar afgaan als een geheel falende staatsman, die van zijn beloften na een overigens eveneens rampzalige regereer periode van zijn voorganger Sarkozy , niets heeft terecht gebracht.

Kijken wij bij onze oosterburen. Wij schreven het reeds eerder, de coalitie van CDU en SPD wankelt onder de aanvallen van de rechtse AfD en de geruchten dat SPD leider en vice kanselier Sigmar Gabriël af moet treden worden steeds sterker. Maar wie moet hem opvolgen ? Er is bij de SPD geen geschikte kandidaat te vinden, een probleem overigens dat ook de CDU heeft, want ruim 60% van de Duitsers is inmiddels van mening dat de vluchtelingenpolitiek van Merkel en haar diverse knievallen voor dictator Erdogan er voor gezorgd hebben dat het niet langer veilig is in de grote maar inmiddels ook kleinere Duitse steden.

En dan niet te vergeten Griekenland. De socialistische Pasok partij van Georgios Papandreou kreeg in 2012 een afstraffing. Zeventig procent van de kiezers hielden de sociaal democratische sprookjes voor gezien. En toch bij gebrek aan alternatieven konden de linken onder Tsipras  met gouden beloften aan het bewind komen, dit tot verdriet van die Grieken die ook nu weer belogen worden.

Dan in eigen land. De PvdA heeft afgedaan. Na ruim 40 jaar leugens, het verkwanselen van onze aardgasopbrengsten, door Ome Joop . Hypocriete zakkenvullers als Wim Kok die het kapitalisme verketterde totdat de deuren tot een grote graaien en grabbelen voor hem open gingen zorgden voor vraagtekens bij die dromers die denken dat gelijkheid zoals de sociaal democraten die prediken ook in de praktijk haalbaar is. Mannen als Hans Spekman , een in feite nooit zijn periode als schreeuwer te boven gekomen, Diederik Samsom een beroeps agitator die eveneens de roos in de vuist houden en de nationale zingen als het toppunt van politieke bezinning zagen, zorgden voor een afgang.

Nu gebeurt is ons land alles 50 jaar later als elders, zei ooit Heinrich Heine, dus voorlopig zal het nog wel rustig blijven. Terwijl in Finland, Zweden, Denemarken het linkse gebroed er flink van langs krijgt, denkt de gemiddelde Nederlander dat het in ons land niet met zo’n vaart zal lopen. Dat inmiddels de zorg is uitgekleed, het oud worden in ons land een lijdensweg wordt, waar je slechts door de dood van verlost wordt, de veiligheid op straat en in het openbaarvervoer tot het verleden behoort, buitenlanders vaak de 3e generatie gepamperd en vertroeteld door op kiezers beluste sociaal democraten, het normale leven in ons land onmogelijk maken,  ach wij hebben andere zorgen zoals wie nu Ajax moet trainen en of Douwe Bob of  Verstappen winnaars worden.

Dat dit een mogelijkheid biedt voor een partij die hier handig op in speelt, en dan hebben wij het natuurlijk over de eveneens linkse PVV, is duidelijk. Volwassenen, net als kinderen geloven graag in de Sint, en men denkt dat het na de verkiezingen volgend jaar met de PVV als grote overwinnaar beter gaat worden. Er gaan zelfs hoopvolle stemmen op dat de PVV de meerderheid van de stemmen zal krijgen, waarna er een einde zal komen aan de verloedering die ons land in de greep heeft. Deze reacties zijn begrijpelijk maar zijn net zo onwaarschijnlijk als Rutte, de man die het laatste restje nette ??? VVD ter meerdere eer en glorie van zich zelf, in de uitverkoop deed.

rover

 

 


9 Reacties

 1. telelezer zei:

  Bovenstaand artikel bewijst maar weer hoe gecompliceerd de termen links rechts zijn.
  “Links” is ooit ontstaan uit verzet tegen de uitbuiting van de werkers door de ooit zeer wrede “Rechtse” werkgevers die letterlijk een soort slavernij creeerden.
  .
  “Rechts” is ooit ontstaan uit de wrede werkgevers die hun zakken vulden (en nog steeds vullen) ten koste van de werknemers.
  .
  Bij “Links” hopen de kiezers op een beter leven
  Bij “Rechts” hopen de kiezers dat ze de immigranten buiten zullen houden

  Helaas zijn zowel de “Linkse” als de “Rechtse” partijen -om het pluche- ontaard in verraders van uw en mijn goede oude Nederland. Ze verraden ons aan immigranten en aan de Brusselse dictators die ons dwingen om half Europa te onderhouden en die daarnaast ook nog onze sociale verworvenheden afbreken (zorg, enz enz), terwijl ze valselijk kiezers trekken door hen een goed leventje en hoge uitkeringen te beloven, beloftes van vrijheid, beloftes van belastingverlaging, beloftes van onderste stenen. Beloftes die keer op keer leugens blijken waarbij ze zich rotlachen om het domme kiesvee dat zich steeds opnieuw laat oplichten.
  .
  Maar zoals in het artikel reeds wordt genoemd: het is moeilijk te kiezen want welke partij wil zowel een beter leven voor de mensen als tevens de immigranten buiten houden..?
  Ik heb daartoe alle partijprogramma’s doorgenomen maar de enige die beide wil is de PVV .
  .
  Maar juich niet te vroeg. Immers, zelfs als de PVV een enorme meerderheid zou halen, hetgeen niet gebeurt want in de peilingen hebben ze slechts ergens in de 30 zetels; dan nog zullen de andere partijen samenklieken om de PVV een jaloerse hak te zetten.
  Met desastreus gevolg dat de EU masochisten van D66 dan samen met de uitzuigers van de VVD en de immigranten-knuffelaars van de PvdA samengaan, en dan voor een meerderheid het CDA dat met alle winden mee waait erbij halen.
  Er zal dus niks veranderen. Integendeel, het wordt alleen nog maar erger want D66 wil ons land geheel verkwanselen aan de EU(SSR) voorzover dat nog niet het geval is.
  .
  Dus mensen, na de volgende verkiezingen het is afgelopen met Nederland als vrij en onafhankelijk land (voor zover dat niet nu al het geval is).
  Maar ach, de meeste kiezers hebben geen benul.
  Het bovenstaand artikel zegt het (helaas) uitstekend “”wij hebben andere zorgen zoals wie nu Ajax moet trainen en of Douwe Bob of Verstappen winnaars worden.””
  .
  Wat een triest volkje zijn we geworden..!

 2. telelezer zei:

  Aan de Redactie
  sorry dat adres in de top was NIET de bedoelingl ik drukte op de verkeerde knop

  en was de redacteur van dienst net wakker 🙂

 3. watergeus zei:

  de situatie waar wij in terecht zijn gekomen mede door de EU en zeker door het beleid van de ECB zal ons burgers ten gronde richten in vele EU landen zijn er al stevige opstootjes behalve in Nederland daar proberen wij de put te dempen als het kalf al in staat van ontbinding is ,ik zie de toekomst zwaar in mede door ook de toevloed van migranten dat financieel en maatschappelijk niet meer op te brengen is willen wij als burgers dit nog enigszins beperken dan zullen wij dit eensgezind en keihard op moeten lossen richting politiek het moet maar eens afgelopen zijn met het pemperen van linkse onuitvoerbare denkbeelden over de ruggen van ons burgers die voor dit alles maar hun steeds legere beurs moeten trekken.

 4. jw zei:

  wat is het verschil met 1945 en nu toen moesten wij het land weer opbouwen,nu word door de politiek het land net zo hard weer afgebroken en reken er maar op dat er nu al weer vieze spelletjes worden gespeeld om naar de verkiezing gewoon verder te gaan om de kiezer nog meer voor te liegen en bedriegen.Maar het land krijgt waar het om vraagt

 5. jolo zei:

  alleen maar populisme en radicalisering en uitbuiting wordt alleen maar bevorderd?
  hiermee bereiken ze wel wat wenselijk voor de NWO is, verdeeldheid en terug naar de slavernij

 6. Bill der berg zei:

  Nog even en we worden in Fema Coffins afgevoerd naar de verbrandingsovens. Die zijn niet voor niets voor ons gemaakt. Dat wordt ten koste van alles doorgevoerd. Welke Nazistische Satanistische Bildenberger wil dat nou niet zelf meemaken. Dat moet voor hen toch het ultieme genot zijn. (spijkers met koppen slaan)
  Dit domme volk laat zich in feite vrijwillig naar de slachtbank leiden, want niemand maar dan ook niemand die het hier voor elkaar krijgt om dat te stoppen of een massa op de been te krijgen. Dat betekend dat het al veel te laat is om er nog wat aan te doen.
  Geen krant of televisie programma dat hier aandacht aan wil besteden, omdat de angst en de subsidie overheerst. Die angst is blijkbaar groter dan de angst voor de NWO. Maar van uitstel komt geen afstel en dat heeft blijkbaar niemand in de gaten.

 7. Bill der Bergh zei:

  Democratie is verworden tot DEMOONCRATIE.
  Onze Oranjes dragen het iedere dag als symbool met zich mee. Als de jurk van Maxima met hakenkruizen wordt versierd, wordt dit in de nieuwsuitzending hooguit met een slappe opmerking goedkeurend ter zijde geschoven. Laat die meid toch, want ze lacht ons toch zo lief toe en we zijn toch zo dol op haar????? Of nee, dat is hun vrijheid van meningsuiting. Hun demooncratie!!

 8. Solo zei:

  ‘Politiek’ was vroeger. Evenals de bijbehorende windvaantjes. Nu heeft de wereld genoeg aan loyale ‘stadhouders’ of beheerders die er op toezien dat hun onderhorigen in de pas lopen met het globaliseringsprotocol.

 9. Ruud Steunassen zei:

  Solo heeft het terecht over loyale ‘stadhouders’ of beheerders.
  Ja, ze eten nu nog netjes met mes en vork en luisteren naar de Matthäus Passion (klinkt net even verhevener dan Mattheus Passie).
  Aanstonds mag heel Europa zijn eigen Passion doorleven, het plaatsvervangend lijden van Europa voor de grote zonden van een of ander Duitse volk uit een of ander grijs (bruin) verleden.
  Nu eens niet een brandoffer (holocaust), maar voor satan´s broodnodige variatie nu eens een bloedoffer van 200 miljoen Europeanen in perverse nabootsing van wat in de Mattheus Passion wordt verteld.
  Als dat geen satanisme is, dan weer ik het niet meer.
  De EU schept erover op dat dankzij de EU er geen oorlog meer is.
  O ja? En waarom solliciteert de EU ondanks afwijzing na afwijzing naar een oorlog met Rusland en is het songfestival ook al niet eens veilig meer voor het gestook vanuit Amerika en de Nato? En waarom de invasie van moslims? Is een burgeroorlog dan zoveel fatsoenlijker dan een oorlog?
  Het antwoord, beste lezer, kan alleen maar luiden: satanisme.

Comments are closed.