Ebru Umar,succes heeft vele vaders, het geheim van den Haag ontsluierd.

Het spreekwoord zegt  “Succes heeft vele vaders” en zoals dat meestal gaat in deze woorden  zit veel waarheid in. Voeg daar nog aan toe, dat als je diep binnenin weet dat je status  als politicus(a) nog lager is dan die van een 10e hands autohandelaar, dan komt het natuurlijk goed uit, als je denkt te kunnen mee profiteren van het geluk van een ander.

In dit geval bedoelen wij daarmee de journalsite Ebru Umar,  die gelukkig weer terug is in ons land en wat nu als het grootse geheim van Den Haag ontsluierd mag worden, Het hele kabinet, alle leden van de 1e en 2e Kamer hebben daartoe bijgedragen.

Het regende tweets, de goedkoopste en armoedigste wijze om je te manifesteren en de burgers er vol trots  op te wijzen dat ook jij hebt bijgedragen aan het succes om Ebru weer terug te krijgen naar Nederland.

Nee, er waren volgens een van onze Amsterdamse lezers geen politici in de straat waar Ebru woont te bekennen, met een grote bos bloemen, of een andere geste die kan bewijzen dat je de vreugde echt deelt. Dat zou een beetje te veel van het goede geweest zijn.

Ook de  Amsterdamse burgervader Eberhardt van der Laan of een van zijn talloze in het stadhuis aanwezige en vegeterende  onrendabelen hebben wij nog niet gezien, net zo min als Lodewijk Asscher, beide toch figuren die voorop staan of zitten als er b.v. weer eens ons ‘slavernij verleden’ moet worden herdacht.  Asscher heette Ebru met een tweet welkom,  en onze premier samen met de andere helft van ons Billy kast stelsel Bertina Koenders, die als we ze mogen geloven dag en nacht de zaak Umar beleven volgen ????? maakten ook gebruik van Twitter d.w.z. dat lieten zij door de Rijksvoorlichtingsdienst doen :

                          Mark twitterde dat hij blij was met de terugkeer en Bert deelde mee dat hij de zaak blijft volgen.

Vooral geen stelling nemen, misschien uit angst dat Erdogan ook in ons land een goede advocaat kent, die wel een aanklacht wegens belediging in elkaar weet te zetten of dat er wat afbrokkelt van de naar eigen mening opgebouwde glans als EU voorzitter. Gelukkig nog maar 1. 5 maand Rutte en dan zak je weg in een diepe vergetelheid en mag je naar de resterend catacomben van de EU.

Nee, dan  Alexander Pechtold , de man die je zelfs geen hand kunt geven omdat zijn hand zo glad is, ( de rest trouwens ook )  dat het doodeenvoudig niet lukt, prees de Turkse regering om haar wijsheid dat zij Ebru hadden laten gaan. Prachtig, nu nog wachten op een fusie tussen D66 en de politieke beweging DENK van 2 zich bedreigd voelende politieke querulanten, of wordt D66 de partij waar je je ook als allochtoon welkom kunt voelen ?

Laten wij blij zijn dat hiermee ondanks de zoals gewoonlijk laffe houding van kabinet en de beide Kamers, Umar terug is in Nederland en misschien wordt het nu tijd om het Turkse geteisem dat haar bedreigd heeft, bij haar heeft ingebroken , eens keihard aan te pakken.

Maar daar zal wel zoals gewoonlijk  wel geen mankracht voor zijn ?


3 Reacties

 1. jolo zei:

  Dan heeft ze zelf ook met oogkleppen doorgeleefd, wel de Turkse nationaliteit behouden, terwijl ze weet dat hiermede al die tijd deel uitmaakt van een parallel leefgemeenschap?
  Nu kan ze niet anders en moet ze haar T.nationaliteit aan de wilgen hangen?

 2. Ron Blauw zei:

  Wel duidelijk, toch?, de zaak stinkt. Er wordt een spel gespeeld, met mw. Umar, met de EU, en ook met ons.
  Turkije – vazalstaat van de VS – is belangrijker voor de globalisten dan wij ons realiseren.
  Zonder Turkije, was IS nooit Syrië binnengekomen. En aan het slachten gegaan. Turkije is de draaischijf voor de annexatie van Irak en Syrië. Afghaanse drugs worden via Turkije de wereld over getransporteerd. De geldstromen houden de slachtpartijen gaande.

  Alle journalisten die getuige zijn (geweest) van deze activiteiten zijn het land uit gegooid, of gevangen gezet. (Geen enkel Westers land komt op voor de journalisten – ze weten; het is ónze club).
  http://landdestroyer.blogspot.it/2015/09/turkish-uyghur-terror-inc-americas.html
  http://www.brandonturbeville.com/2015/09/is-china-sending-troops-to-syria.html
  http://asia.jokpeme.com/2016/02/turks-cross-into-syria-to-protect.html

  Ook deze schrijver/journalist had zeker wat te melden:
  In his 2007 bestseller book, The Children of Moses, quirky Turkish writer Ergun Poyraz, was later sentenced to 29 years in prison for “conspiring” against the government.
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4366091,00.html Ynetnews is part of the prominent Yedioth Media Group, which publishes Yedioth Ahronoth – Israel’s most widely-read daily newspaper

  TTIP bevat bepalingen die zelfs onze vrijheid van meningsuiting, alsmede actierecht beperken. Zaak Umar, is klein schakeltje, in een groot burgerbedrog. VN’s ‘Agenda 2030’, twittert ‘bruikbare idoot’, of erger?
  Timmermans enthousiast.

Comments are closed.