Beppe Grillo vertelt de waarheid over de corrupte ( EU ) politiek ( 2x video)

Vandaag onze en daarmee ook uw Italiaanse dagje ? Wij begonnen de dag met een artikel over de verkiezingscampagne voor 1.3000 burgemeesters , die vandaag gekozen moeten worden. Gewoon !!!! DEMOCRATISCH ( voor zover mogelijk ) gekozen door 13 miljoen Italianen, die hun stem uit mogen brengen over wie de komnende jaren hun burgemeester zal zijn. Geen politiek PvdA ( Utrecht) VVD , D66 of CDA of andere politieke oplichters partij gesjoemel, waar u de ‘keuze’ krijgt tussen 2 kandidaten,  die u door de strot worden geduwd.

Wij hadden het tevens over Beppe Grillo, over wie wij reeds vaker schreven en die met zijn Cinque Stelle beweging o.a. het grootste deel vormt van de politieke groepering in het EU parlement, waar ook de UKIP van Nigel Farage deel van uit maakt. Grillo, is en blijft de Italiaanse komiek die kiezers trekt, maar zelf het politieke metier overlaat aan mensen die daar verstand van hebben, zoals hij onlangs nog zei toen hij een bezoek bracht aan het EU parlement en daarmee doelde op  de naast hem zittende Nigel Farage. Wij geven u hier de url  van de video, daar deze slechts in het Italiaans is, maar willen u toch wijzen op een opmerking van Grillo, waarom de EU niet werkt en nooit zal werken  !

De url  en indien u het Italiaans machtig bent vanaf 1.10 begint het verbale vuurwerk.

Hij doelde daarmee op de verschillende geaardheden van de EU bewoners, iets wat wij ook al vaker deden, door te zeggen dat b.v. Friesen en Limburgers, Amsterdammers en Rotterdammers nooit een homogene groep zullen vormen. Grillo verwoordde het als volgt :

Neem 1 Engelsman, dan is het een Lord, 2 is een club een  en 3 vormen een team.

Een Fransman is een chansonnier, 2 vormen een equippe en 3 een stel ( menage a trois ). 

Een Italiaan is een Latin Lover, 2 zijn een zooitje en 3 zijn VIER politieke partijen .

En vervolgde hij……. daar er veel Duitsers aanwezig zijn, een Duitser is een Duitser, 2 zijn Duitsers, 3 zijn Duitsers , kortom er is geen beweging in te krijgen.

Beter kon hij de diversiteit in de EU niet aantonen.

Nu kunnen wij ons voorstellen dat u met het vaak opgewonden Italiaans niet veel verder komt, dus daarom hier een reportage van de Amerikaans zender CNN waarin Ben Wedeman ( waarom hebben wij niet van dit soort kundige verslaggevers ? ) een tipje van de sluier opligt over Grillo en zijn 5 sterren beweging.

En de 2e video die wij u willen tonen heeft een Engelse ondertiteling, toont Grillo weer in het Europese parlement, waarin hij de fraude in Brussel en uiteraard ook in zijn eigen land door de elkaar de bal toespelende politiek aan de kaak stelt.

Wat is het toch dat 2.800 lopers die zich lieten sponsoren in een nacht ruim 1 miljoen bij elkaar wisten te brengen in de ‘Nacht van de Vluchteling ” hetgeen  de directrice van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen  opgelucht deed roepen,  ‘dat zo’n hoge opbrengst laat zien dat het lot van vluchtelingen ons allesbehalve onverschillig laat’

Wie is ONS mevrouw Ceelen, is als het gaat om de door Den Haag in stand gehouden vluchtelingen crisis in ons land, waar u weer ruimschoots van profiteert ?  Is ons tegenwoordig 2.800 dwazen die al dan niet ‘gesponsord ‘( door wie ? ) ONS ? Misschien eens een thuisblijfactie door eveneens ONS die niet langer gediend zijn van de COA dictatuur en het graaien en grabbelen van de zieligheidsindustrie ?

De opbrengst dan naar de Nederlandse ouderen en hen die het echt nodig hebben !

En wat is het met de dorpsraad van het Zeeuwse  ‘s-Heer Abtskerke die  een boze brief  hebben verstuurd naar de gemeente Borsele over de komst van een asielzoekerscentrum bij het dorp. Daarover zijn de dorpsraad én de bewoners namelijk niet geïnformeerd. Foei toch, gemeente Borssele. Het dorp ’s -Heer Abtskerke telt 300 inwoners maar krijgt door de komst van een AZC er 500 nieuwe bewoners bij. Dat aantal zal zoals inmiddels normaal is , voornamelijk  uit jonge  testosteronbommen bestaan, waartegen de Zeeuwse kapjes niet bestand zullen zijn. Maar daar blijft het bij , een boze brief ? Nogmaals foei.

Terwijl in Italië Frankrijk, Duitsland,  België, maar ook inmiddels in de Noordelijke landen duizenden mensen op straat gaan, gaan wij in Nederland een nachtje lopen om te helpen de inmiddels zelf gegraven kuil nog wat dieper te maken, of….. schrijven wij een boze brief.

Je schaamt je dat je Nederlander bent !

CNN video :

en Beppe Grillo in het EU Parkement met Engelse ondertiteling :


7 Reacties

 1. Harry1 zei:

  Dat we in Nederland geen mensen van het kaliber: Beppe Grillo, Farage, le Pen, Frauke petri hebben verbaast me niets meer, een land met 90% slapjanussen! Zegt genoeg over de mentaliteit van dit volk.

  De Leidse Minerva kliek regeert en speelt elkaar de bal en het geld toe en ze weten dat geen enkele Nederlander er iets tegen onderneemt, de enkelen die dat wel doen worden door een goed geolied (oranje) apparaat neergeschoten, monddood gemaakt of opgesloten.

  Op je Nederlanderschap hoef je niet meer trots te zijn, je kunt je er wel voor schamen, dat wel!

 2. Henk zei:

  Deze tekst vandaag al eerder geplaatst………..

  De EU is niet de oplossing.

  De EU is het kwaad dat Europa vermorzelt. Dat u vermorzelt.

  Dat de toekomst van onze kinderen vermorzelt.

 3. HenkV zei:

  @Harry1: Maak mij maar de baas, wedden dat corruptie binnen 1 jaar verleden tijd is!

 4. Solo zei:

  Kostelijke Beppe Grillo. Minstens net zo vermakelijk als nog niet zo lang geleden ‘verlosser’ Silvio bunga-bunga Berlusconi. Maar kan een land een geloofwaardig voorbeeld zijn, geregeerd door clowns en ‘la famiglia’?

 5. Solo zei:

  Amore mio..
  Italia. Het mooiste land met de gammelste banken en gekste bevolking van de wereld. Uniek. Laat het vooral zo blijven.
  Forza Azzurri!

 6. only you zei:

  Dat eurokabinet heeft er EEN knap lastig zootje van gemaakt?
  Wat wil je zakken vullen maar, de rest zal ze worst wezen?

 7. Robert-Panamá zei:

  @Solo. Lekker leut in Italië. Hier ook. Er loopt aardig wat Spaans en Italiaans bloed door de aderen van de Panamezen. Flinke scheut Chinees, Indiaans en zwart bloed. Dat maakt het hier gezellig Slechts 0,7% van de bevolking zijn moslims. Maakt het dat het hier ook nog gezellig blijft.

  Toen in in 1975 in Spanje ging werken, zei mijn Spaanse directeur; Spanje en Italië zijn de poppenkast en operette landen.

Comments are closed.