BREAKING: EU paniek voetbal, Londense beurs op HOGER niveau dan voor Brexit referendum

Nadat het resultaat van het Brexit referendum bekend werd zou de wereld vergaan. Slechts nog maar lege gebouwen in de city van Londen, de beurs volledig ingezakt.

Maar hoe anders is de werkelijkheid, namelijk dat de koers waarmee de London Stockexchange afsloot de FTSE van HOGER was dan op 24.6. Klik hier voor de interactieve kaart van de beurs, maar mocht dat te veel moeite zijn, de beurs sloot op 24.6 op 6.138,69  en vandaag op 6.340,52.

Ja, wat nu heren Drjuncker en c.s. wat gaan we nu bedenken ?

Natuurlijk een koersstijging betekent niet dat alle problemen achter ons liggen, in tegendeel, maar weer en wij kunnen het niet vaak genoeg herhalen WEER wordt u door de politiek gewoon ( pardon ) BELAZERD !

 


4 Reacties

 1. Solo zei:

  Inderdaad, de financiële markten, inclusief de deviezenhandel (en het Pond) krabbelen weer overeind. What happened?

  In Brussel en Berlijn (maar ook in Londen) gebeurt letterlijk NIETS, terwijl de centrale banken er nog een stimuleringsschepje bovenop doen en de rente niet verhogen, maar (zo mogelijk) nog verlagen. Ook het vrijhandelsverdrag wordt gepushed om er nog dit jaar, buiten de nationale parlementen om, doorheen te worden gejaagd, MÉT Groot-Brittannië.

  Buiten die van Cameron (als ‘democratisch’ fopgebaar) zullen er geen koppen rollen, want er zijn bij de EU geen ‘verantwoordelijken’ voor BREXIT. Omdat BREXIT nog helemaal niet van kracht ís en – als het aan de markten, de politiek, de eurocraten en de instituties, kortom het establishment ligt – helemaal niet van kracht zal wórden.

  ‘Gewoon doorgaan’, zegt Merkel. ‘Alles bleibt beim Alten”. Er is helemaal geen reden voor een structurele omvorming van de EU. ‘Laten we in de herfst nog maar eens kijken hoe de vlag er bij hangt’.

 2. Hoeder zei:

  Prachtig! De winnaar op alle fronten zal GB worden, ondanks alle doemscenario’s van de zg experts. Maar Brussel zal de koers niet wijzigen en zelfs versnellen om het idee van een superstaat EU te verwezenlijken. En met ruggengraatloze lieden als Rutte mag dat ook gebeuren.

 3. Arie Kanarie zei:

  Bij repressie hoort angst zaaien,…. Naar mijn mening hebben ze geen flauw benul daar in Brussel waar ze mee bezig zijn.

 4. Solo zei:

  @Hoeder: de verliezer op alle fronten zal de bevolking zijn., ook die van GB. De angel is eruit, het ‘gevaar’ van een onmiddellijke Brexit geweken.
  De laatste (anti-) heldendaad van Cameron was het overlaten van de beslissing (volgens de uitslag van het referendum) aan zijn opvolger.
  Bijna slaande ruzie in het Lagerhuis, Johnson bedankt voor de eer. Zou natuurlijk prachtig zijn voor de ‘Remains’ en Brussel als niet alleen een nieuwe premier moet worden aangewezen, maar parlementsverkiezingen noodzakelijk worden. Zijn we weer een half jaartje zoet, zo niet langer. Kiezers, na het ‘voorproefje’, weer bij de les, eurofiele Labours aan de macht. Goodbye exit-sprookje.
  Het referenum is immers een puur binnenlandse aangelegenheid, waarmee Brussel niets te maken heeft (?) Gewoon negeren die overbodige handel, tot vanzelf geen hond meer gelooft in de werking ervan.

Comments are closed.