Duitse bondskanselier Angela Merkel ligt op ramkoers

Tijdens haar toespraak afgelopen dinsdag in de Duitse Bundestag ( onze 2e kamer) liet Merkel er geen twijfel over bestaan, Groot Brittannië mag niet de kans krijgen de krenten uit de EU pap te halen en de aanwezigen knikten eerbiedig, want de Führer had gesproken en u weet wat dat betekent.

Wat Merkel echter over het hoofd ziet, net als veel van haar politieke soortgenoten, is het feit dat mede door internet , de Europse burger mondiger geworden is vanwege het feit dat hij of zij veel meer informatie razendsnel ter beschikking heeft en door de vele op elkaar volgende en nog lopende crisissen, deze zelfde burgers de leugens van politici inmiddels zat zijn.

Tel daarbij op dat in heel Europa ergens misschien toch niet zo diep verborgen als de Duitsers dat zelf denken er een allergie is tegen ‘de Duitser’. Natuurlijk zijn de kreten als ‘mag ik eerst even mijn fiets terug ‘, een wat kinderachtige wijze om deze allergie te uiten, maar op het moment dat zeker een Duitse regeringsleider meent zich te gedragen als de keizerin van de EU, dan borrelen dit soort gevoelens bij velen ook al hebben zij de oorlog nooit van dichtbij zelf meegemaakt, weer op.

Hier wat her den der gelezen DUITSE commentaren op de rede van Merkel :

Wenn man die Kaiserin der EU mit einem geplanten Familienaustritt pikiert, reagiert die Mutti Merkel stinkesauer und vergisst wieder einmal, dass nicht sie die EU ist und diese auch nicht alleine repräsentiert. Anstelle was aus dem Brexit zu lernen, will sie einfach versuchen ein Exempel zu statuieren.
Kleine Kinder im Sandkasten reagieren genau so. Wir alle kennen ja die 180°-Wendungen dieser Kanzlerin. Kaum hat sie mit ihren politischen Beratern gesprochen, wird sie wohl ihre unüberlegten Worte wiedermal ins Gegenteil verdrehen

en

Wenn Merkel jetzt eine politische Zwängerei anfängt, um weitere Staaten mit Gewalt vom Austritt abzuhalten, wird dies scheitern. Dass Problem besteht doch darin, dass man mit missionarischem Eifer in der Vergangenheit die Integration vorangetrieben hat. Dabei hat man sich nicht gefragt, ob die Bevölkerung dies auch so möchte. Sämtliche Kritik daran hat man ignoriert oder mit Unwahrheiten gearbeitet (No Bailout, Kein Geld verloren, etc.). Ursprünglich war die Europäische Union ein freiwilliger und friedlicher Zusammenschluss verschiedener Staaten. Diese jetzt mit Zwang zusammenhalten zu wollen, indem man den Austritt so unattraktiv wie nur irgendwie möglich macht, hat mit dem ursprünglichen Gedanken der EU nichts mehr zu tun. Das wirkt auch auf die Bürger einfach nur abstoßend. Niemand hat den anderen Euro-Staaten einen Krieg erklärt. Allerdings laufen die EU-Befürwortungs-Politiker derzeit leider Amok vor unberechtigter Wut, anstatt über eigene Fehler nachzudenken.

Het zou dus verkeerd zijn om alle Duitsers over een kam te scheren. Er zijn er voldoende die begrijpen dat de door Merkel c.s. weer terug gewenste oude tijden, toen het Duitse volk en haar leiding gediend moest worden een fantasie zijn van de onderwijzers Juncker, Schulz, en nog wat Brussels wrakhout, die zich hun haast gegarandeerde zorgeloze toekomst anders hadden voorgestel.

Feit blijft dat met name door het optreden van Merkel de aversie tegen de EU en Duitsland groeit. En als wij dan in een opname van Skynews zien, dat Juncker tegen Nigel Farage zegt in door met alcohol doordrenkt Engels, dat hij ( Juncker) zich afvraagt wat Farage nog in het Europse parlement doet, terwijl hij hem eerst uitgebreid op zijn wang gezoend heeft, dan toont dit het niveau of liever gezegd het volledig ontbreken daarvan  van in hun trots en  misplaatste eer aangetaste Nomenklatoera  figuren.

En wij willen met klem wijzen op de url van onze lezer Kippenboer : http://www.hetknp.org/2009/06/22/geheim-nazi-document-spreekt-over-een-verenigd-europa/ , even de tijd er voor nemen en lezer bedankt

 


5 Reacties

 1. Tonnie zei:

  JUDAS Herr JUNCKER,Blaaskaak zorg dat je nuchter bent.

  Wij willen ook uit EUROPA! NU.

 2. Henk zei:

  Beste Laflanders (vroeger Nederlanders),

  Niet de Brexit, maar een referendum in oktober in Italië vormt het grootste gevaar voor het voortbestaan van de EU.

  Het probleem is niet dat andere landen ook EU-referenda willen houden, het probleem is veel nijpender: in oktober vindt in Italië een referendum plaats, waarin de bevolking zich mag uitspreken over grondwettelijke hervormingen, voorgesteld door de regering van premier Renzi. Die doet daarmee een gok die niet minder riskant is dan degene die David Cameron deed.

  De Italianen zien daarin een kans om tegen hun regering te stemmen. Renzi heeft beloofd te zullen aftreden als hij het referendum verliest. De partij die daar het meeste voordeel bij zou hebben is de populistische anti-establishment-partij van Beppe Grillo. Zoals de recente burgemeestersverkiezingen in Rome en Turijn hebben aangetoond, moet deze partij niet worden onderschat.

  De Italianen zijn samen met de Grieken het meest negatief over de EU en zien de euro als de oorzaak van hun economische problemen. “Een Italiaanse uitstap uit de eenheidsmunt zou op zeer korte termijn de volledige instorting van de eurozone veroorzaken.

  De ‘Brexit’ zou wel eens de lont in het kruitvat kunnen zijn, 3X HOERA!!

 3. Pauletta zei:

  (Video) En wie kruipt, pardon my French, zit er naast Juncker?
  Zou Fransje al op zoek zijn naar een nieuwe “gastheer”?

 4. andre zei:

  meneer nigel kwam wel zn prijs ophalen, ook al was het alleen met woorden.
  Ook hier weer hebben de winnaars een visie met een plan en de verliezers alleen maar een dom excuus inclusief frau merkel.

Comments are closed.