Gaat Hillary Clinton de plaats van Julian Assange innemen ? ( video interview )

Het is u misschien ontgaan, maar sinds enige maanden is er in de VS een actie, waarbij de democratische ( laat het woord goed inwerken ! ) president kandidate Hillary Clinton onder vuur ligt. ‘Hilarious ‘ had namelijk haar onbeveiligde privé e mail account en server clintonemail.com gebruikt voor staatszaken en er is weinig voor nodig om te begrijpen wat dit in deze tijd van hacken teweeg kan brengen.

Julian Assange zit zoals u weet reeds 4 jaar als een soort asielzoeker in de ambassade van Ecuador in Londen, waar hij toevlucht zocht, nadat Zweden om zijn uitlevering verzocht i.v.m. met een z.g. aanrandingszaak in dat land. Al geruime tijd wordt er over en weer ‘gevochten ‘wat er nu echt gebeurd is, Assange zegt dat de sekspartij heeft plaats gevonden met onderling goedvinden, terwijl de tegenpartij beweert dat dit niet zo is.

Voorts heeft Assange ook weer via Wikileaks belastende berichten gepubliceerd die schadelijk kunnen zijn voor Zweedse en Amerikaanse politici, waarbij het veelal over seksavonturen gaat.

De achtergrond om niet uitgeleverd te willen worden aan Zweden om daar terecht te staan ligt in eerste instantie in het feit, dat Assange (terecht) vermoedt, dat de Zweden hem zullen uitleveren aan de VS en na de nog steeds lopende Wikileaks schandalen, zou dat wel eens het einde van een vrij rond lopende Assange kunnen zijn.  Het Detention en Arbitration Committee  van de VN heeft geoordeeld dat Zweden in overtreding is, daar zij er feitelijk voor zorgen dat Assange die als vrij man rond  zou moeten  lopen maar nu feitelijk al 4 jaar  zit opgesloten. Zou Assange de ambassade van Ecuador verlaten, wordt hij immers gearresteerd door de Britse politie waarna uitlevering aan Zweden volgt.

Maar naast de 32.000 via Wikileaks reeds gepubliceerde mails van Clinton, zegt Assange dat er nog veel meer zullen volgen en wetende dat de FBI reeds bezig is met een onderzoek naar de mails, die er toe zouden kunnen leiden dat Hillary aangeklaagd zal worden wegens financiële corruptie en het onnodig in gevaar brengen van de staatsveiligheid.

Maar of Hillary echt voor de rechter moet verschijnen blijft volgens Assange de vraag. Tijdens het hier  getoonde interview met de Britse zender ITV van een week geleden, liet Assange doorschemeren dat ofschoon de FBI belastend materiaal verzamelt, de directeur van het Department of Justice , Loretta Lynch, is aangesteld door Barack Obama, die Clinton steunt in haar race naar het Witte Huis. De kans dat Clinton voor moeten komen, is daardoor ook al zou het FBI onderzoek sluitende bewijzen brengen, is daarmee marginaal.

Zou dat wel het geval zijn, dan lijkt het ons een goed idee, dat Clinton de plaats van Assange in Londen inneemt, maar u begrijpt dat is zo maar een redactioneel fantasietje, daar de machten en krachten van het vuile spel dat politiek heet, er voor zorgen dat er altijd wel een geweldige doofpot in de buurt onder handbereik staat.


1 reactie

Comments are closed.