Uit het sprookjesboek van het SCP : u bent gelukkig met migranten

Reeds vaker schreven wij over het SCP, het Sociaal Cultureel Planbureau, een mooie misleidende naam  voor een instantie die zogenaamd uit eigen initiatief onderzoek doet naar wat er zoals speelt in ons land en dan tracht deze ‘rapporten’ sprookjes te venten aan een ieder die het wil horen, hetgeen betekent de overheid.

De uitslag van de onderzoeken wordt dan als waarheid door de MSM weer opgepakt en daarmee is het cirkeltje rond, u wordt met zogenaamde waarheden geconfronteerd e.e.a. naar de beste tradities die ons doen denken aan hetgeen in andere totalitaire landen gebeurt of, zoals dat in de jaren ’30 en ’40 heette, het propaganda ministerie dat onder leiding stond van een zekere Joseph Goebels. Dat zou heden ten dage natuurlijk niet meer kunnen, dus hebben wij  nu het SCP.

Het SCP zegt van zich zelf dat het een interdepartementaal, wetenschappelijk instituut is , dat – gevraagd én ongevraagd –  sociaal-wetenschappelijk onderzoek verricht. Het SCP rapporteert aan de regering, de Eerste en Tweede Kamer, de ministeries en maatschappelijke en overheidsorganisaties. Het SCP valt formeel onder de verantwoordelijkheid van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De baas van dit clubje onrendabelen is de heer Kim Putters die ooit namens de PvdA in de Eerste Kamer zat, en dan weet u uit welke kant de wind waait.

Maar ter zake : ” Ongevraagd ” ?? heeft het SCP een onderzoek gedaan naar wat de Nederlander vindt van de vluchtelingencrisis en er zal in  Den Haag een zicht van verlichting zijn geslaakt, omdat 63% van de bevraagde Nederlanders van mening is dat wij de morele taak hebben mensen op te nemen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Een mooie zinssnede in het SCP verslag, is dat de onderzoekers ook gesprekken hebben gehad met ‘ gewone Nederlanders ‘, waaruit de complete wereldvreemdheid blijkt van dit soort ruim betaalde nietsnutten.  Maar gelijktijdig komt er uit het rapport ook naar voren dat Nederlanders optimistisch zijn in vergelijking met andere landen, dus mogen wij aannemen dat de Haagse propaganda in samenwerking met de MSM prima werkt. Immers wat niet weet, wat niet deert, en dat houden wij er voorlopig maar even in.

Las u iets over het opveren van de beurzen na de Brexit in de MSM, een bericht dat wij gisteren reeds met onderbouwing plaatsten ?

Om het SCP rapport niet helemaal te doen lijken op soortgelijke sprookjes van Maurice de Hondt , de mannelijke uitvoering van Moeder de Gans, melde het SCP wel dat 56% van de bevraagden niet meer vluchtelingen wil opnemen en 55% van mening is dat er te veel komen !! ?? !!

Maar 69% van de Nederlanders is tevreden met de huidige economische situatie en er plegen maar 5 Nederlanders zelfmoord per dag, dus hebben zij maling aan al die doemdenkers in andere Europese landen, hetgeen je met een gevoel van tevredenheid en zelfgenoegzaamheid ’s avonds na het 10 uur journaal de lichten uit doet doen om je voor te bereiden op een nieuwe dag in ons paradijsje aan de Noordzee.

Nu hebben gelukkig wij niet de gelegenheid om vaak in Nederland te komen, maar door de talloze reacties, telefoongesprekken met een bonte mengeling van landgenoten, vragen wij ons af waar een SCP de wijsheid vandaan haalt ? Zouden zij slechts een rondje Binnenhof maken om daar hun gegevens vandaan te halen ?  Nederlanders met wie wij contact hebben , denken heel anders over zaken dan het SCP ze voorspiegelt, maar…. wij worden dan ook niet door Den Haag betaalt, gelukkig, want dat betekent onafhankelijke berichtgeving, waar als wij naar de reacties onder onze artikelen kijken u graag aan mee doet.

En voor vanavond, snaveltjes toe en oogjes dicht .

 


5 Reacties

 1. jw zei:

  als je wat wild dan moeten wij zorgen dat wat nu in Denhaag zit er nooit meer mag komen zij hebben de bevolking al vaak genoeg bedrogen en alle baantjes voor hun vrienden in de grootste vakken vergeven zo dat de burgers geen been meer hebben om op te staan.
  kijk eerst was het de vergrijzing.
  nu is het de laag opgeleiden die het moeten ontgelden .
  maar deze mensen moeten wel betalen voor de gelukzoekers dankzij rutte,samson,merkel .

 2. joepiedepoepie zei:

  Dit zie je ook bij praatprogramma’s in de msm (rondom 10, tafel van gijs en meer van dat ongein).

  Behandel een onderwerp dat in het brandpunt van de belangstelling staat, bijvoorbeeld de vluchtelingencrisis nodig 50 groenlinks en PVDA aanhangers uit en 2 (zo dom en halfgaar mogelijke) PVV aanhangers die nog niet tot 2 kunnen tellen en je hebt zogenaamd een representatieve groep Nederlanders in de studio.

  De kijker ziet dan dat er toch wel heel veel mensen voor vluchtelingen zijn en dat de 2 die tegen zijn totaal geen enkel argument kunnen inbrengen waarom vluchtelingen niet goed zouden zijn, en je brengt weer een uurtje prachtige linkse propaganda.

  Bij Nieuwsuur zie je dit trouwens ook elke keer, ze doen dit vaak in de vorm van een discussie tussen bijvoorbeeld 3 “terzake kundigen over het betreffende onderwerp’, bijvoorbeeld Israel, de EU, de brexit, Vluchtelingen etc.

  Uiteraard zijn altijd de 3 debateerders dezelfde mening toegedaan, bijvoorbeeld bij het brexit debat nodigt men dan mensen uit als Pechthold, een PRO EU econoom, en een of andere Pro EU cultuur deskundige of iets dergelijks en je krijgt een zogenaamde discussie over de EU vanuit verschillende oogpunten waarbij iedereen vanuit haar vakgebied argumenten aandraagt waarom de EU zo goed is.

  Bij een Israel debat nodigt men steevast 3 linkse Israel haters uit, voor de zogenaamde politieke inbreng zien we verschijnen onze oude zwaar dementerende Dries van Acht, en onze geliefde Gretta Duisenberg (voor het belichten van de vrouwelijke kant van het Israel probleem) en de voorzitter van Joop.nl Francisco van Jole en je hebt een boeiende discussie over Israel, waarbij je waarschijnlijk de gedachte bekruipt dat je zit te luisteren naar een Nazi discussie uit 1942 over de joden.

  Zo gaat dit in Nederland.

 3. Ad zei:

  Kent u het nog?, het originele verloop van de fabeltjeskrant?

  De ( behoorlijk actuele ) avonturen van Lowieke de Vos, Truus de Mier, Bor de Wolf, de gebroeders Bever enzovoorts, vakkundig aan elkaar gepraat door de wijze meneer de Uil.
  Eigenlijk bedoeld als verhaaltje voor het slapen gaan, voor de kleintjes.

  Toen kwamen de dieren, uit het Buitenste Buitenbos erbij, en op het laatst, werd de wijze Uil van de troon gestoten door, een met overduidelijk Marokkaanse tongval gezegende Chico Lama, die ik, in tegenstelling tot Ed en Willem Bever, nog nooit op enige arbeid heb mogen betrappen!
  Daarna was het dan ook afgelopen met “de Fabeltjeskrant”.

  En ze leefden nog kort, en ongelukkig….., onze toekomst stond in 1981 al vast!!!

  P.S. Dat verhaaltje voor het slapen gaan is prima gelukt: de meeste Nederlanders zijn nog steeds niet wakker!

 4. Solo zei:

  Grappig(?): de ‘beurzen’ veerden nog meer op toen de heer Boris Johnson, onverschrokken aanvoerder van het ‘Leave’ kamp, op zijn innemende manier en tot complete verrassing van alles en iedereen, meedeelde dat hij toch niet de aangewezen kandidaat kan zijn om Cameron als premier op te volgen.

  De wilde Boris ontpopte zich als bellenblazer en schuimklopper van het meest verraderlijke soort, nadat men hem (waarschijnlijk met enige aandrang) had gewezen op zijn neoliberale verantwoordelijkheden.

  Zoals al eerder uitgelegd leeft de beursbarometer van de sterker wordende hoop dat de ontwikkelingen rond Brexit worden vertraagd en Britain uiteindelijk de EU toch niet zal verlaten.

 5. jolo zei:

  Die slijmjurken daar zijn gewoon stromannen van de elite, zogenaamd datgene verkondigen naar het volk, maar de wil en de macht van de unie uitvoeren!En daar staan we dan in ons hemd?
  Net als die Boris heeft gewoonweg de boel voor het lapje gehouden!

Comments are closed.