Weerstand tegen solo acties van Merkel in de EU groeit.

Wij schreven er al over, met name uit de voormalige Oostbloklanden is er veel kritiek op de onderonsjes die de Duitse Bondskanselier Merkel  de afgelopen dagen hield met o.a. de Franse en Italiaanse regeringsleiders. Tel daarbij op, dat er steeds meer stemmen uit de EU gelederen komen die openlijk het aftreden van de EU commissie voorzitter Jean Claude Juncker eisen en u begrijpt er is momenteel weinig over van de gezellige ouwe maten onder elkaar sfeer in Brussel.

Interessant is te zien dat de nu openbaar wordende aversie tegen de huidige EU zich niet langer beperkt tot veel EU burgers, die wél dagelijks over up to date informatie kunnen beschikken, dit in tegenstelling tot ons land, waar de MSM meestal het door Den Haag gewenste ‘nieuws’  brengen en de juiste informatie achtergehouden wordt.

De Poolse premier Beata Szydlo is van mening dat de Duits – Franse coöperatie na de Brexit verzwakt is en gelooft niet dat het Duits – Franse duo nog in staat zal zijn een EU broodnodig nieuw leven in te blazen. Tevens bekritiseert zij de slappe houding van haar landgenoot, de EU president Donald Tusk.

De voorstellen van Merkel en haar Franse ambtgenoot Ayrault om te komen tot een nog nauwere samenwerking in de EU worden door Polen , Hongarije, Slovakije en Tsjechië rondweg afgewezen, iets wat ook al een doorn in het oog was van de voorstanders van een Brexit. Het voorsteel om ‘meer Europa ‘ is een verkeerde oplossing, nu de  huidige EU heeft laten zien niet crisisbestendig te zijn, waarbij niet alleen gewezen wordt naar de Brexit, maar ook de vluchtelingencrisis, die door velen gezien wordt als een grove fout in de inschattingen van Merkel. En, dan laat men de financiële crisis die weer de kop opsteekt  ook nog maar even achterwege.

Andere voormalige Oostblok landen hebben soortgelijke geluiden laten horen en wij kijken met spanning uit naar de sfeer en de daaruit voortkomende halve of hele beslissingen van de EU staatshoofden die elkaar vandaag in Brussel ontmoeten.

Overigens moest  Adolf Merkel nog een keer in het zand bijten, nu de door haar naar voren geschoven kandidaat ( Martin Erdmann , voormalig Duitse consul in Turkije )  bij de NATO, die als vervanger moest dienen voor de secretaris generaal Stoltenberg is afgewezen. De nieuwe plaatsvervanger wordt de Amerikaanse (!!!)  diplomate Rose Gottemoeler.

Slechte stemming in de Duitse politieke kringen, waar nog steeds de “Befehl ist Befehl ‘mentaliteit heerst en men zich moeilijk kan verplaatsen in de mentaliteit van andere EU landen, waar toch vaak nog een anti Duitsland sentiment slapend aanwezig is en weer nieuw leven wordt ingeblazen door de recente gebeurtenissen. Wij herinneren ons nog de houding van de Duitse minister van financiën, Wolfgang Schäuble, die niet op kon tegen de verbale flexibiliteit van zijn Griekse collega Varoufakis. Ook nu weer reageerde Schäuble op de typisch Duitse wijze . “Wie uitstapt uit Europa , moet dat dan ook gelijk doen ‘ zei Schäuble n.a.v. de Brexit en dit tekent de wijze waarop diplomatie in Duitsland bedreven wordt. Slechts het feit dat het land nog economisch gezien de motor van Europa is, houdt deze mentaliteit in stand.

Het afsluiten van het TTIP verdrag komt nu ook voorlopig op losse schroeven en dat is tenminste een positieve bijkomstigheid. Voor hoe lang ?

Morgen is er weer een nieuwe EU dag, maar inmiddels blijkt dat de organisatie meer lijkt op een met plamuur bij elkaar gehouden auto, het glanst, maar kom er niet aan want dan springen de gaten spontaan er in.

 


6 Reacties

 1. jw zei:

  wij moeten bezuinegen en onder tussen laten ze duizenden gelukzoekers binnen,ze hebben niks geleerd van de ellende die de burgers dagelijks mee maken en hoe die worden uitgekleed.

 2. Richard zei:

  Inderdaad. De niet meer te verdragen chef-houding van Merkel loopt de spuigaten uit. Merkel berichtte even dat het bij een scheiding van Groot-Britannie-geen zaak wordt van wel de krenten, maar niet het brood. Merkel zei dat zomaar even namens…ja, namens wie? Niks Juncker, Niks andere EU-bobo’s. Merkel! Wie denkt deze mevouw dat zij is? Ze gedraagt zich als het opperhoofd van alle andere onderhoofden…

 3. guy53 zei:

  Merkel+Hollande inspireren voor geen mm en bovendien is de laatste in april 2017 weg,impopulairste President ooit.En maand eerder verschijnt Wilders aan ’t firmament, en zie:’t politieke landschap is totaal anders, nog te volgen door verkiezingen in Duitsland in november 2017. Regeren is vooruitzien: EU zal dan ook tegen mid 2017 geïmplodeerd zijn. Heerlijk vooruitzicht: Merkel samen met Marine Le Pen op de foto, de kar aan ’t trekken, uit elkaar wel te verstaan. Einde van dit na oorlogse Duits-Franse onderonsje. Juncker is in functie vanaf 1/11/2014 tot 1/11/2019 met uitzicht op 2de termijn tot 1/11/2024. God verhoede!

 4. Arie Kanarie zei:

  Het is toch een aanfluiting van jewelste dat de EU door Frankrijk en Duitsland even beheert,bestuurt en bepoteld wordt,.. laat staan dat de incompetente EU zelf dan wat voorstelt. De reden van de regels die de EU nu hanteert waren geent op vrede en nooit meer oorlog,……….. zoals ik als simpele burger er tegenaan kijk draait dit zoals wij op z’n Utrechts zeggen “op stront uit”.

 5. Kippenboer zei:

  Het ‘grappige’ is dat de EU, in eerste aanleg bedoeld was om de twee oorlogshitsers Duitsland en Frankrijk hun behoefte om de baas te spelen in Europa te dwingen om vredig samen te leven, toch?
  En zie, wat gebeurde…….
  De twee hebben besloten dat u vanaf 2018 belasting gaat betalen aan de EU (dus Frankrijk en Duitsland) die vervolgens een eigen EU leger + oorlogsindustrie willen opzetten (Duitse oorlogsindustrie dan uiteraard) de schulden van alle landen op een hoop gaan gooien en uitsmeren over alle EU landen (dat zal de oost en zuid europeanen, met voorop Frankrijk en Italie, goed uitkomen) een gezamenlijke pensioenpot, ww en andere sociale voorzieningen (daar komen de 1400 miljard van Nederland goed bij van pas), een blijvende ondersteuning van Afrika, het Midden Oosten en Azie, om te zorgen dat er nog meer kinderen gemaakt kunnen worden, een door de EU bepaald quotum van verdeling van de miljoenen asielmigranten, waarbij de volkeren geleerd zal worden hoe goed en welkom massa migratie toch is, enz. enz.
  Dus, ja, je kunt wel zeggen dat het plan geslaagd is, zonder oorlogsinspanningen hebben Frankrijk en Duitsland straks Europa in handen.
  Saillant detail, het ontwerp van de EU kwam uit de Nazi hoek…….
  Zij wilden onder meer een Europese economische gemeenschap oprichten, een Europees valutasysteem, een Europese centrale bank en een gezamenlijke markt.

  Slechts weinig politici weten waar het concept van het verenigde Europa oorspronkelijk vandaan kwam. De ‘democratische’ Europese Unie is inmiddels tot een bureaucratisch monstrum uitgegroeid. Zij is op weg om een totalitaire federale bestuursvorm te worden, een tirannieke superstaat.

  Joseph Goebbels, minister van propaganda in het Derde Rijk, zei al in 1940 profetisch: “Wij willen de creatie van een economische vereniging van Europa op grote schaal. Over vijftig jaar denken mensen niet meer in termen van nationale staten.”
  http://www.hetknp.org/2009/06/22/geheim-nazi-document-spreekt-over-een-verenigd-europa/

Comments are closed.