Zorginstellingen maken miljoenen winst ten koste van zorgbehoefenden

Dat het in ons land zeker als je tot de juiste kringen behoort inmiddels een grote anarchie is, ach daar raken wij inmiddels aan gewend. De overheid die in feite bepaalde zaken die het algemeen belang aan gaan, en de zorg mag hier toch wel toe gerekend worden, faalt op alle fronten, want wie weet zit er na een komende verkiezing  wel een aardig ‘toezicht baantje ‘ in het verschiet.

De bezuiniging op ‘de Zorg ‘ zijn iedere dag sterker voelbaar. De gemeenten korten de zorg, zeker nadat zij  van het rijk belast zijn met de daartoe eveneens van het rijk ontvangen belastingcenten. Met deze soms onvoorstelbare kortingen, wordt via belasting en boekhoudtrucs geprobeerd de verliezen welke gemeenten maakten met mislukte grondspeculaties weg te moffelen.

Maar nog bonter maken het de zorginstellingen die zoals dinsdag bleek mega winsten maken, winsten van in sommige gevallen meer dan 30 procent ! Als u dat vergelijkt met het gewone bedrijfsleven, zijn dat winsten waar menige raad van bestuur van droomt, daar met een winst van 10 procent je al een schouderklopje van je aandeelhouders ontvangt, dat je het goed hebt gedaan.

Dienovereenkomstige bonussen die de bestuurders van de zorginstellingen zich zelf betalen rijzen de pan uit, de zorg wordt dagelijks minder en de mensen die het mogelijk hebben gemaakt de zorginstelling überhaupt te laten ontstaan, de belastingbetalers, zijn het slachtoffer.

Wij plaatsen hier een overzicht dat dinsdag verscheen bij Omroep Gelderland en als u geïnteresseerd bent in het commentaar van de Zorg- instellingen, dan hier de verwijzing naar het artikel.

Nogmaals dit is geen nieuw verhaal , maar zeker met verkiezingen op komst zal geen politicus(a) dit soort wantoestanden aankaarten, want het betekent in veel gevallen het ingooien van toekomstige eigen ruiten.

Zie hier een overzicht dat Omroep Gelderland gisteren plaatste.

Gelder

 


6 Reacties

 1. joepiedepoepie zei:

  wij kregen net een brief van woningstichting accolade dat het prachtige park dat pal naast ons huis gelegen is (ik woon in drachten) wordt omgetoverd tot een nieuwe woonwijk (400 woningen) voor statushouders. Ook een maquette was bijgevoegd van hoe die woningen er gaan uitzien (het worden prachtige woningen)

  Hoeveel dit gaat kosten stond er niet bij maar ik denk toch zeker 250.000 euro per woning exclusief de inrichtingsgkosten en tuinaanleg per woning dat zeker ook nog 100.000 per woning gaat kosten.

  Dus 400 x 350.000 = weer 140 miljoen voor asielzoekers en dat alleen even in Drachten.

 2. sandokan zei:

  Het bewijs is hier hoe verrot dit land is en de vraag is ook: Wanneer gaan wij de straat op??

 3. Meijer zei:

  De Europese vlag geeft al steeds een hint uw betaalt zich blauw tot uw sterretjes ziet

 4. willem zei:

  dit hele k*t kabinet moeten ze oppakken en voorgoed in het cachot gooien en nooit meer naar om kijken.

 5. Gerrit H zei:

  Hier in omgeving Eibergen worden ook honderden nieuwbouwwoningen voor status houders neergezet, en de wachtlijst voor een woning van de woningbouw is van 2,5 naar 10 jaar gegaan.
  Veel woningen komen niet eens meer op de markt, ze gaan direct door naar statushouders weet ik uit insider info. (omdat de woningbouw bakken met geld van de staat krijgt schijten ze op het volk nu)
  Schande!!!!!

 6. Arend Zeevat zei:

  Zelf heb ik jaren in de GGZ gewerkt en heb daar ook de destructieve werking gezien van het kleptocratische vrije marktmechanisme. Ik heb mij binnen de instelling GGNet, waar ik werkte, op mijn manier daartegen verzet. Daardoor kwam ik meerdere malen in aanvaring met de directie, die uiteindelijk in 2012 een aanleiding vonden om mij op staande te ontslaan. Die aanleiding was mijn actieve steun aan een cliënte, die door Jeugdzorg gemangeld werd en door de instelling in de kou werd gezet.

  In 2009 schreef ik een artikel over het kleptocratische gehalte van de driekoppige directie. Zie:

  http://ae74mm-kritisch.blogspot.nl/2010/10/kleptocratie-in-de-ggz.html

Comments are closed.