De 4 Visegrad landen willen meer macht terug van de EU

Donderdag hielden de regeringschefs van de 4 Visegrad landen, Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije een vergadering in Warschau waarin zij hun zorgen hebben geuit over de toenemende pogingen van Brussel om steeds meer macht naar de EU toe te trekken, terwijl volgens de regeringsleiders van deze 4 landen die ook lid zijn van de EU , het juist die organisatie is, die Europa steeds meer naar de rand van de afgrond trekt.

Daarom zijn zij van plan om op 16 september als de regeringsleiders van alle  EU landen met uitzondering van Groot Brittannië in Bratislava, de hoofdstad van Slovenië bij elkaar komen een plan te lanceren, waarin gevraagd wordt om diepgaande hervormingen, binnen het inmiddels tot een oncontroleerbaar apparaat gegroeide EU, te eisen

Nu is het uiteraard zo, dat in de politiek niets voor niets gaat, maar juist deze voormalige Oostbloklanden hebben stuk voor stuk wel enige ervaring met een dictatuur en brengen deze in als het gaat om te praten over de EU, die met een volledig falend met name vluchtelingen én financieel beleid inmiddels heeft aangetoond niet opgewassen te zijn tegen de vele dagelijks groeiende uitdagingen. Het blijft bij wat loos gepraat , wat spelen voor de tribune en de 4 landen irriteren zich bovendien aan de aanmatigende houding van Duitsland bij monde van Adolf Merkel, waarbij zij historisch gezien ook niet al te goede herinneringen aan dat land hebben.

Critici zullen terecht zeggen, dat juist deze landen volop van de financiële voordelen van de EU hebben geprofiteerd en dat is waar. Met name Polen heeft dankzij grote EU subsidies kans gezien zich te ontwikkelen, maar zeggen de Polen, moeten wij daarom slaven worden van Brussel en/of Berlijn, waarbij nogmaals directieven vanuit die laatst genoemde stad voor de meeste irritatie zorgen.

De EU heeft tot nu toe geen enkele consequentie getrokken uit de Brexit of zelfs maar pogingen daartoe gedaan. In tegendeel, kijkend naar Berlijn houdt met krampachtig vast aan de tot nu toe ingeslagen koers en wil Merkel nog steeds met Turkije praten. Iets dat voor de Poolse regeringsleider  Beata Szydlo en de Hongaarse premier Orban, toch al bekend om zijn kritische houding ten aanzien van het door Duitsland en de EU gevoerde vreemdelingenbeleid met het feit dat men Duitsland in de gelegenheid heeft gesteld en dat nog steeds doet,om een ongelimiteerde stromen economische gelukszoekers binnen te laten.

Terzijde zij opgemerkt dat Den Haag geen mededelingen meer wil doen over de aantallen asielparasieten die dagelijks Nederland binnen komen zogenaamd omdat dit mensenmokkelaars een signaal zou geven.

Een grotere Haags leugen konden wij althans vandaag niet ontdekken.

 


6 Reacties

 1. Henri G. zei:

  “Terzijde zij opgemerkt dat Den Haag geen mededelingen meer wil doen over de aantallen asielparasieten die dagelijks Nederland binnen komen zogenaamd omdat dit mensenmokkelaars een signaal zou geven.”

  Inderdaad, redactie, dit flinterdunne argument snijdt absoluut geen hout. Na 40 jaar ontkennen en wegkijken, negeren van statistieken en harde argumenten wordt het steeds moeilijker om met originele drogredenen te komen. Dan maar een klinkklare leugen. Gelukkig wordt het policor wegkijkbeleid steeds doorzichtiger.

 2. joepiedepoepie zei:

  momenteel 3.300 per week (ik heb iemand die dit weet 🙂 )

  Tot nu toe dit jaar 47.000 binnengekomen, maar momenteel stijgen de aantallen weer erg snel, verwacht wordt volgende maand 4000 per week 🙂

  Het gaat goed, dit jaar 35% meer dan vorig jaar, en dit zal de komende jaren gewoon doorgaan, elk jaar stijgende aantallen 🙂

 3. Solo zei:

  De ‘oostblokkers’ klagen zich wezenloos. De voordelen van de EU zijn voor hen blijkbaar toch groter dan de nadelen.

  Waarom stappen ze er anders niet gewoon uit en organiseren een eigen visgraatunie? Kunnen ze ook gewoon weer aanpappen en handel drijven met Rusland, hun Slavische familie met identieke opvattingen over het immigratiebeleid e.d.

  Vervolgens valt de kunstmatige Germaans/Romaanse EU alliantie – na Brexit – vanzelf verder uit elkaar en klaar is Kees. Dopt iedereen weer zijn eigen boontjes.

  Of is het gezelliger om samen naar de haaien te gaan?

 4. only you zei:

  Gewoon een makki om te dreigen met exit als je je zin niet krijgt?
  Zo gaat Brexit de banden extra aanhalen, de voordelen plukken zij en de nadelen EU?

 5. tukan zei:

  Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en niet Slovenië !
  Men argumenteert alleen met ontvangen geld van de EU, maar diepgravend in details van zulke vormen van fin.hulp zou men achter komen dat deze landen juist meer ingeleverd hebben in allerlei vormen (simpele uitverkoop van deze landen; afzetting van de westerse overproductie na 1989; gebruiken van goedkope en goedgeschoolde werkkracht; nadelige landbouw politiek enz). Heel goed boek van John Perkins : “Bekentenissen van een economische huurmoordenaar” beschrijft het systeem hoe het wereldwijd werkt!!!

Comments are closed.