De dictatuur van de oranje/zorreguieta familie ( video)

Vorige week was het weer zo ver, een moment waar nog steeds veel Nederlanders met name uit het Libelle en Margriet kamp met smart naar uitkijken. De fotoshoot van een familie uit Wassenaar, die dit  maal voor hun Vinex verblijf op het gras zich lieten fotograferen, waarna zij eindelijk zonder gestoord te worden konden gaan genieten van een vakantie in een warme omgeving, maar die uit algemeen belang uiteraard geheim hoorde te blijven.

Hordes fotografen, smekend Amalia naar rechts, Maxima naar links , de honden even weg of doe de deur dicht roepend, verdrongen zich op op het gazon waar Maxima normaal gesproken de was ophangt en W.A. op een gepantserde motormaaier het gras kortwiekt. En het meisje dat nu reeds oefent voor een verdiende plaats bij de wedstrijd chagrijnige dikkies en ontevreden kijken, krukte er maar wat bij.

Maar wie zijn deze mensen die naar alle waarschijnlijkheid onwettig het volk en het land als een soort privé wingewest zien en die middels de nog door Beatrix gedicteerde ‘mediacode’ hebben afgedwongen dat zij slechts gefotografeerd willen worden als het hen uitkomt ? Een stukje privéleven, begrijpelijk, maar het feit dat een laf zooitje fotograven  toegeeft aan pure dictatuur  is onbegrijpelijk.

Dit is wat wij in 2013 hierover schreven.

Wij citeren hier Bob Elbracht, republikein van het eerste uur die op een  Facebook pagina  zijn mening uitte :

Nog steeds gedragen fotografen zich als nederige onderdanen die de grillen van de verwende royals gedwee opvolgen en gehoorzamen.
Tien jaar geleden besloot baas Bea dat ze meer dan genoeg had van al die fotografen die alles maar vastlegde wat voor het oog van de burger beter niet zichtbaar kon worden.
Het volk dient alleen om haar en haar familie een meer dan lux riant leven te kunnen leiden, maar hoe ze dat doen dat mag absoluut niet zichtbaar worden.

Journalisten die zich houden aan die idiote code worden “beloond” met uitnodigingen voor mediamomenten rond het overgesubsidieerde toneelcluppie.
Maar o wee als een fotograaf tijdens zijn werk, ja hij moet werken voor zijn brood hij krijgt geen subsidie, het waagt om een fotootje te maken van Baas Bea of haar familie, dan wordt hij afgestraft en mag niet op het mediamomentje komen en kan rekenen op juridische stappen.

Die juridische stappen kunnen enorm uit de bocht vliegen, het internationale persbureau Associated Press (AP) moest in 2009 een boete van 250 duizend euro betalen voor elke keer dat vakantiefoto’s van het kroonprinselijk paar weer in Nederland worden gepubliceerd. Dat eiste de kroonprins, toen nog geen koning, in een kort geding bij de rechtbank in Amsterdam. Het ging om vakantiefoto’s van Willem Alexander in Argentinië.

De RVD regelt alles wat met de mediacode heeft te maken, terwijl die hier helemaal niets over heeft te zeggen. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg besliste vorig jaar dat persfotografen veel meer vrijheid hebben dan de diensten die de RVD hen opleggen. Het Europese hof oordeelde dat beroemdheden publieke figuren zijn die gewoon gefotografeerd mogen worden.
Wij hebben onze mond vol over gebrek aan persvrijheid in landen buiten Europa, maar in Nederland is er een code de journalisten belet om foto’s te publiceren van leden van het koninklijk huis.

Dus nogmaals een dringende boodschap aan alle fotografen. Heb lak aan die code en doe gewoon jullie werk, dat recht hebben jullie!

De Oranjes moeten maar leren leven met een gebrek aan privacy, anders moeten zij afstand doen van al hun privileges. Die keuze hebben zij. Zij krijgen miljoenen en voor al dat geld mogen zij best een stuk van hun privacy opgeven.

In de video de mening van Alex Jones over de mediacode en zijn TERECHT gepeperde mening over Beatrix.


2 Reacties

  1. Ruud Steunassen zei:

    Fotografen zouden eens in een onbewaakt ogenblik kunnen observeren, dat de koning blauwe wijn drinkt en zo aan zijn blauwe bloed is gekomen.

  2. guy53 zei:

    Anachronisme,’n Middeleeuws residu in de 21ste eeuw. Jammer dat 14/7/1789 de Lage Landen nimmer heeft bereikt.Een gekozen President,gekozen burgemeester enz. Bij disfunctioneren na 4 jaar de laan uit. Zo gebeurt ’t in ’t bedrijfsleven ook.Nu niks van dat alles, blaten dat NL ’n democratie is en nog spatjes hebben ook.Nederlanders: zo gek als Merkel en Juncker!

Comments are closed.