Joan Leemhuis Stout, bij de VVD en Ceteco zit het je als ex-politica altijd mee.

En wie kan dat beter weten, dan deze VVD politica, die als waarnemend commissaris van de koning voor de provincie Friesland is aangesteld. Joan de vrouw , die het even niet wist en zich politiek niet verantwoordelijk voelde voor het feit dat haar handtekening onder het merendeel van de documenten stond, waarmee de provincie Zuid Holland riskante leningen aanging voor een totaal van 1.7 miljard euro.

Leemhuis was tot 1994 een onbekende dijkgraaf in Schieland, totdat zij opeens benoemd werd tot commissaris van de koningin in de provincie Zuid Holland. De provincie voelde zich aangetrokken tot het grote geld en ging ‘bankieren’ , hetgeen tot het bovenstaande resultaat leidde. Maar daar bleef het niet bij, want Leemhuis speelde ook een rol in wat later belend werd als de CETECO affaire. Het toen al kwakkelende bedrijf kreeg onder de verantwoordelijkheid van Leemhuis een lening van 47.5 miljoen en die verdwenen, toen bleek dat het bedrijf niet meer te redden was.

Maar het bankieren leidde tevens tot het aftreden van Leemhuis, die einde 1999  in de veilige  wachtgeld luwte verdween, zoals gebruikelijk bij falende ambtenaren en politici.  Sancties, straf, vervolging, nee daar waren andere aan haar ondergeschikte ambtenaren voor.

Nog een paar maal dook haar naam op als onder andere waarnemend burgemeester van Schiedam en Leidschendam-Voorburg . Het waarnemen in Schiedam was het gevolg van het ontslag van de toenmalige daar ambterende VVD burgemeester Verwer, beschuldigd van nepotisme en fraude. Maar Leemhuis was ook nog even voorzitter van de inmiddels opgeheven Energieraad, waar zij meer verdiende dan een minister, kortom ze is het toonbeeld van een falende bestuurster die naar goede vaderlandse traditie de hand boven het hoofd wordt gehouden.

En nu  op haar 70ste nog weer een leuke schnabbel als waarnemend commissaris van de koning in Friesland voor een periode van ???… 4… maanden ???.

U ziet bij de VVD zit het je als ex-politica altijd mee.


7 Reacties

 1. onlyyou zei:

  En direct nog een eigen partij beginnen net als pvv, dan is er weer een splintergroepering erbij, speelt de VVD alleen maar in de kaart?

 2. Tonnie zei:

  U ziet bij de VVD hebben ze geen problemen met frauderende ex dijkgraven ex CETECO dir. ex Burgemeester ex Voorzitter.
  En com. van de kon. in Friesland.
  Goeie raad voor iedereen die een baan zoekt, zoek het hogerop bij de VVD natuurlijk. Vaste baan met dito riant inkomen verzekerd.
  Aanwezigheid voldoende.(werken doen ambtenaren nl. niet)

 3. Hoeder zei:

  Dit soort oplichters komt niet alleen bij de VVD voor, maar toch hebben die het wel uitgevonden. Wat te denken van meneer Borghouts van GL. Ach politiek en onbetrouwbaar zijn synoniemen.

Comments are closed.