Merkel dreigt Groot Brittannië ( video)

De Brexit gaat niet zoals de dame  Angela Merkel zich dat voorstelt en daarom vond zij het nodig de Britten nog eens duidelijk te maken, dat er verder niet gepraat gaat worden, alvorens Brussel vanuit GB een brief conform artikel 50 heeft ontvangen, waarmee Londen aangeeft het zinkende EU schip te willen verlaten.

En tijdens een toespraak in de Bundestag liet zij weten, dat er ‘niet gepraat gaat worden voordat GB de officiële opzeggingsbrief aan Brussel  heeft gestuurd ! Dat in feite de EU buiten spel gezet wordt en men in Brussel gewoon naar de grillen en grollen van deze Duitse bondskanselier luistert is een bijkomend probleem, dat niet slechts vergoelijkt kan worden met het feit dat Duitsland de machtigste kracht in de EU is.

Dit typeert weer eens voor de zoveelste keer hoe de verhoudingen in Europa liggen. Terwijl ook in haar eigen land de kritiek op de houding van Merkel begint te groeien, de Duitsers beginnen zich nu pas te realiseren wat de gevolgen zijn van Merkel’s vluchtelingen politiek en haar kreet ‘wir schaffen das ‘ groeit ook in Frankrijk de aversie tegen Duitsland.  Daarmee naderen wij ons langzamerhand weer een periode van kort na de oorlog, toen je maar beter niet duidelijk herkenbaar  als Duitser je in een ander Europees land kon vertonen.

Inmiddels hult Merkel zich in zwijgen over de vaag of zij zich weer kandidaat gaat stellen voor een regeringsleider positie als in 2017 deze in Duitsland gekozen moet worden.

Misschien aardig om te vermelden dat de strijd in GB wie de toekomstige premier gaat worden, zich tot maandag  toespitste tot 2 vrouwelijke kandidaten, Theresa May , de huidige Minister van Binnenlandse zaken die door velen al vergeleken wordt met de ‘iron lady ‘Margaret Thatcher, en Minister van Energiezaken  staatssecretaris Andrea Leadsom die momenteel ver achter ligt op May. Leadsom maakte een blunder door op te merken dat May nooit moeder was geworden, in tegenstelling tot Leadsom zelf en dat daarom May minder ervaring zou hebben in wat er zo al in het land speelt.

Maar inmiddels heeft Leadsom de handdoek in de ring gegooid en wordt May morgen premier.

Gaat onze wereld op afzienbare tijd geregeerd worden door uitsluitend dames ? Hillary in de VS, Angela in de EU / Duitsland, Marine in Frankrijk, May in GB en niet te vergeten Maxima in Nederland.


4 Reacties

 1. formidabele zei:

  Merkel en consorten zijn hun lobbybanden aan het beschermen, puur om de macht aan de multinational en banken te houden?
  Ze zijn er echter alleen om de wil van het volk te volbrengen?

 2. John zei:

  Kop vandaag op de krant: “Gaat het de vrouwen wel lukken?”
  Wat was de fout voorheen dan? Dat alleen mannen het geprobeerd hebben?
  Wat als het ‘de vrouwen’ ook niet lukt?
  Gaan we het dan met moslims proberen.

  Overigens: In Amerika had een vrouw ooit het idee voor een bedrijf met alleen vrouwen.
  Het ging kapot door de voortdurende innerlijke strijd.
  Men beoordeelde mekaar op wat voor kleren men aanhad, of hoe duur hun schoenen waren.

 3. only you zei:

  De beursschommelingen doen aardig hun best, jammer voor den particulieren die dachten nu de rente zakte, daar hun winst te kunnen behalen, de sukkels!

Comments are closed.