Pensioenen of beleggingen waar u geen toezicht op hebt bent u kwijt !

Ietwat verwarrend ? Daar gaan we dan. In Groot Brittannië  waar bij de verschillende investeringsfondsen voor ongeveer 35 miljard pond is belegd en dit vaak ook door de ‘kleine ‘ beleggers die daarmee proberen hun pensioen wat op te krikken, begint zich een tendens af te tekenen, dat mensen hun geld van het investeringsfonds terug willen.

Het gaat daarbij om het schrikbarend hoge bedrag van 20 miljard dat volgens de investeringsfondsen zelf  op de tocht komt te staan. En ondanks de paniek na de Brexit  is dat nog steeds ongeveer 16 miljard euro die beleggers graag terug willen zien, of liever gezegd willen ‘cashen ‘, omdat zij de economie terecht niet langer vertrouwen.

En nu kunnen de investeringsfondsen en de beleggers elkaar een hand geven, weliswaar een bibberende hand, want de fondsen vrezen het ergste nu investeerders in Groot Brittannië in steeds grotere getale hun geld komen opeisen en zij dat geld vanwege een gebrek aan ‘cash ‘ niet kunnen uitbetalen. De investeerders zijn ook bevreesd , want zijn zij er nog wel op tijd bij om (al) hun belegde geld te kunnen verzilveren .  De beleggingsfondsen resten weinig opties, of wel uitbetalen en failliet gaan, of trachten tot een overeenstemming te komen met de mensen of firma’s die hen hun geld toevertrouwden en te vragen om uitstel van betaling.

En mocht u toch op een uitbetaling staan, lees dan eens goed de kleine lettertjes, waarin staat omschreven dat onder buitengewone omstandigheden het fonds niet hoeft uit te betalen, maar de betaling mag opschuiven. En dan duikt gelijk de vraag op wat die buitengewone omstandigheden zijn en wie die bepaalt. Ook daar bent u overgeleverd aan wat die aardige mijnheer of mevrouw van het beleggingsfonds u vertelde toen u uw centjes kwam brengen en, daar tegen een schuldbewijs in feite afstand van deed !

En waarvoor hebben wij dan toezichthouders zoals b.v. DNB ? Die zijn er wel maar zullen in die buitengewone omstandigheden altijd de zijde van de beleggingsfondsen of zo u wilt banken kiezen. Het algemeen belang prevaleert en u met uw lening behoort daar niet toe, net zo als u vanwege algemeen belang ook niet mag weten waar en hoe de familie uit Wassenaar uw centen uitgeeft.

De financiële crisis in de jaren einde 1920 is een klein dwergje in verhouding met wat zich nu aanbaant en het zal dan ook ondanks allerlei zoet- houden over gegarandeerde 100.000 euro op uw bankrekening de vraag zijn, of u een kans maakt uw schuldpapiertje weer in te ruilen tegen uw muntjes.

De pensioenen zijn in feite al een soort voorbeeld. Eenvoudig gezegd moest u iedere maand wat afdragen aan een u onbekende in een grote glazen toren huizende organisatie, die beweert dat zij u op een bepaald moment op een regelmatige basis een bedrag zullen uitbetalen. Garanties ? Ja , maar zelfs niet tot aan de deur, want u moest en zij hebben hun kleine letters, zoals nu al blijkt vanuit de berichten dat de pensioenfondsen weer minder zullen gaan uitbetalen. Laten wij het niet over de schuldvraag hebben, dat zou op dit moment te ver voeren.

U ziet dus dat wat u niet vast kunt houden, en een schuldbekentenis van een investering-  of pensioenfonds is in feite niet meer waard dan het papier waarop het gedrukt staat, u niet zal helpen een crisis door te komen.

Wat dan wel ?

7 Jaar geleden schreven wij het al en wij blijven het herhalen, investeer in iets wat u wel vast kunt houden. Goud, zilver, of andere op een eenvoudige wijze in hun waarde te taxeren metalen.  En lukt dat niet, gooi er een duur maar echt horloge of tafelzilver van opa en oma tegenaan, hoofdzaak is dat diegene die u moet betalen voor uw aardappels in staat is de waarde enigszins te kunnen bepalen.

En, voordat wij dit artikel beëindigen, neem het gekochte edelmetaal mee, stop het weg en laat u niet verleiden het in een bankkluis op te bergen, want dan bent u weer overgeleverd aan de bank of …. en juist dat moet u vermijden. En vermijd goud- of zilvercertificaten of aandelen in goudmijnen, nee gewoon de munten of plakjes in de hand.

Gemakkelijk  te vervoeren als u toch nog een kans ziet om Europa te verlaten om te trachten een nieuw bestaan op te bouwen.

 

 


8 Reacties

 1. Anoniem zei:

  Goud meenemen is goeie optie probeer dan wel via zuid europa bij controlle nederlandse douane met officieel gekochte plakjes goud ben je alsnog het haasje, meer dan 10000 en ze naaien je toch, al koop je via officiele kanalen het kenmerk voor die dieven is zwart, eigen ervaring helaas

 2. Hoeder zei:

  Als je het programma Zwarte Zwanen hebt gezien, weet je dat het NL geen haar beter is. Die zg investment managers van Goldman Sachs ed banken, zijn ordinaire oplichters. En de bestuurders van de Nederlandse pensioenfondsen, zelfs ook het ABP begrijpen niet wat ze doen. DNB is super passief en dankzij die rollatordame gaan we de macht nog meer uit handen geven. Ja speculeren doe je als overheid nooit met je eigen geld.

 3. joepiedepoepie zei:

  Het probleem met goud en zilver als je vertrekt uit Nederland

  ALs je goud meeneemt zul je waarschijnlijk bij de douane en de bagagecheck eruit worden gepikt en zul je dit goud allemaal moeten verantwoorden, hoe heb je het gekregen en waarom wil je zoveel goud meenemen?

  En dat zal je waarschijnlijk niet kunnen dus de kans dat het wordt geconfisceerd is dan levensgroot aanwezig.

  Bij zilver meenemen is het probleem dat je als je een goed appeltje aan zilver wilt meenemen je over vele kilo’s praat en dat is fysiek niet te doen (denk aan 40 kilo zilver meesjouwen naast je bagage).

  Ik weet het ook niet meer :((((, maar ben bang dat jeje goud niet meekrijgt naarr het buitenland.

  Goudverzamelaarrs worden door de msm gezien als criminelen, ik las laatst in een amerikaans blad dat alleen misdadigers goud hebben.

 4. Gradus zei:

  Ouderwets de grond in er mee !!!!!
  (…en geregeld op vakantie komen, natuurlijk)

 5. Solo zei:

  Pssst! Een verlies van het x-voudige hangt spaarders en belastingbetalers namens de banken in Italië boven het hoofd.

  Ook benieuwd naar de jongste banken-stresstest (a.s. vrijdag)?
  Hoeft niet, want niemand zit te wachten op de waarheid. We vinden wel weer een compromis. Natuurlijk niet voor de echte knoeperts, zoals de Deutsche Bank. Maar die bewaren we tot het laatst, als klap op de vuurpijl, als het vuurwerk toch al ontstoken is.

  Dat moment staat voor de deur. ‘Brexit’ niet als oorzaak, maar als ‘trigger’ in het eindspel.

  Joshua Krause beschrijft de ontwikkelingen eenvoudig op alt-market:

  http://alt-market.com/articles/2960-it-looks-like-the-global-debt-bomb-is-ready-to-blow

  Met name de (supersnelle) ontwikkelingen bij de staatsobligaties met een negatieve rente (negative-yielding bonds) zijn zekere tekenen dat centrale banken aan het eind zijn van hun Latijn en dat de globale schuldenbom op klappen staat.

  “Those who pay the price are on mainstreet, not Wall Street.”

  Zalig zijn de bezitlozen, want zij hebben niet veel te verliezen.

 6. only you zei:

  En die door het rijk ingestelde verplichte pensioenen?
  Heb tot mijn 60 ste altijd premie betaald?

 7. Flo zei:

  al tijden naar zitten kijken .. maar als je goud koopt betaal je er BTW over..

  dus zodoende zit je al met verlies/onderwaarde. .
  tenzij je een juwelier leegrooft en de zooi omsmelt oid,

  en je spekt de staatskas.. en ivm transport zijn de boven genoemde argumenten van toepassing,.

  koop wapens en munitie.. de munitie kan je nu al aant het leger kwijt .. 🙂
  laat staan als de pleuris uitbreekt

 8. Ho Lee Fuk zei:

  dat is ook de reden waarom de roverheid je verplicht om deel te nemen aan een pensioenfonds. Eigelijk zou een werknemer compleet vrij moeten zijn om voor zn eigen pensioen te sparen ipv verplicht deel te nemen aan een pensioen fonds. Echter wil de regering je van het wieg tot t graf controleren en leegtrekken. De corrupte regering ziet ons niet als mensen maar als levende spaarpotjes die ze kunnen leegtrekken, als ze weer geld nodig hebben. Mensen worden op elk gebied compleet genaaid…op de ziekte kostenverzekering, op de sociale voorzieningen, op pensioengebied…je bent niks anders dan een speelbal voor dat tuig in Den Haag. We zitten allemaal gevangen in het corrupte monetaire systeem…je BSN nummer is je gevangenisnummer c.q. je slavennummer. ( strax komt de RFID chip..)..totale controle..

Comments are closed.