Angela Merkel, Francois Hollande, Matteo Renzi, 3 losers ontmoeten elkaar

Vandaag is het zo ver, de drie grote verliezers in het Europese spel zonder grenzen ontmoetten elkaar. En met het Italiaanse gevoel voor drama mocht dat iets kosten. Eerst vliegen naar Napels, daar met de helicopter naar het eiland Ventotene voor de kust bij Napels en dan weer met de heli naar het vlakbij geankerde enige Italiaanse vliegdekschip de Garibaldi om ’s avonds weer terug te keren naar Napels.

Ventotene, een u waarschijnlijk onbekend eiland, maar nogmaals met het Italiaanse gevoel voor drama was juist dat eiland een goede plek om de politieke wonden van de drietal te likken. Ventontene is namelijk de begraafplaats van Altiero Spinelli , die wij samen met Robert Schuman, Paul Henri Spaak , Jean Monnet en Alcide De Gasperi kunnen beschouwen als de grondlegger van wat wij vandaag de EU noemen.  En wat is er mooier dan juist bij de begraafplaats van Spinelli eens na te denken over wat er van de Europse gedachte geworden is en hoe zeker in de laatste 2 jaren merkel , Hollande en Renzi hun stenetje hebben bijgedragen aan de teloorgang van de EU, weliswaar onbewust ??? , maar tot volle ontevredenheid van steeds meer EU burgers die het monsterlijke gedrocht uit Brussel het liefst vandaag nog zien verdwijnen.

Drie politiek leiders die elk in hun eigen land de populariteitscijfers zien dalen als een op hol geslagen lift van de 13e etage naar parterre en de noodrem niet weten te vinden. Alle 3 staan aan de vooravond van nieuwe verkiezingen en alle 3 zien de kansen om weer regeringsleider te worden en hun heilloze activiteiten voort te zetten dagelijks slinken.

En wat stond er zo al op de agenda ? Uiteraard de vluchtelingencrisis, nu Italië aandringt op een herziening van het Verdrag van Dublin, waardoor het voor dat land eenvoudiger wordt de honderdduizenden vanuit Libië overgestoken vluchtelingen snel door te schuiven naar Frankrijk en Duitsland , waarbij de druk op Zwitserland en Oostenrijk steeds groter wordt en in Oostenrijk druk wordt gewerkt aan de voorbereiding  een Noodwet, waardoor o.a. het leger kan worden ingezet.  De bekende holle frasen over een betere grensbewaking !

Hoe lang horen wij dit nu al ? De Italiaanse marine samen met de door SOROS betaalde goeddoeners verzorgt inmiddels feilloos werkende taxidiensten vanaf 5 mijl voor de Libische kust naar Italië onder het motto, ‘ u hoeft slechts te bellen en dan komen wij aansnellen ‘.

Verder is er de vrees dat meer landen het voorbeeld van Groot Brittannië zullen volgen. En zoals wij in de Britse krant the Guardian lazen, kijkt men met name naar Nederland ! Maar dat hiervoor een drastische andere Kamer en kabinetswijzing voor nodig is, werd er niet bijgeschreven, en dat is iets wat 2017 als verrassing zou kunnen brengen.

Dan om de vlag toch nog wat in de zwoele zomerwind te laten wapperen wat zijdelingse gesprekken over de (jeugd)werkeloosheid, waar als het aan Renzi ligt 3.1 miljard EU geld aan moet worden besteed en tenslotte de verslechterende economische situatie, de relatie met Turkije, kortom het oeverloze ge- O.H , waarvan de resultaten al van tevoren vast staan. Praatjes vullen immers geen gaatjes en zoals wij reeds vaker schreven, om uit dit drijfzand te geraken zijn er mensen met capaciteiten nodig. Maar die zullen zich hier niet aan wagen en in de politiek zijn ze niet te vinden.

De bijeenkomst dient er tevens voor een gezamenlijk standpunt te presenteren voor de op 16 september te houden EU regeringsleiders bijeenkomt  in Bratislava. Dit toont ook de gespletenheid in de EU aan, waarbij de grootste 3 landen verbonden door het politieke lot van hun leiders zullen trachten de andere en zeker meer EU kritische landen hun wil op te leggen. Dit is tevens de eerste bijeenkomst van EU leiders in afwezigheid van een Britse vertegenwoordiger.

Maar de wijn smaakte voortreffelijk, de Antipasti waren lekker, dus waar hebben wij zij het over ?

e8fcfde2-4e19-404d-ba02-5e393f6655dd


11 Reacties

 1. Henri zei:

  Hoe vaak zijn deze lieden de afgelopen jaren al samengekomen, de ene topontmoeting na de andere. Maar er is niets, maar dan ook niets tot stand gekomen, buiten de reductie van de zuigkracht van stofzuigers dan. Maar de grote problemen zoals veelvuldige, gruwelijke aanslagen, de lekke grenzen, miljoenen asieleisers, een chanterende islamofascist genaamd Erdogan, een totaal gebrek aan de,ocratische legitimatie, nee daarover hoor je nooit een zinnige uitspraak, laat staan dat er maatregelen worden getroffen. Ze ontmoeten elkaar kennelijk alleen voor het oog van de buitenwereld, maar daadkracht tonen deze slapjanussen niet.

 2. jw zei:

  Laat er een zijn die zegt sorry het is compleet verkeerd gegaan ik bied onze burgers de helpende hand en kom nu alleen nog op voor eigen bevolking,maar dat is een droom.

 3. Willie zei:

  Ach, lucratief spel al speel je het heel slecht, het blijft een spel. Levert heel veel geld op en het smaakt alsmaar naar meer meer en nog eens meer. Alle “deuren” gaan (zijn) voor hen open; “lieffie wat wil je nog meer”? Ja, nog meer, meer, meer ter meerdere eer en glorie van die figuren die zonder blikken of blozen gelegaliseerde misdaden plegen. Misschien ben ik naïef, maar ik vraag me toch telkens weer af wat dit voor mensen zijn? Zijn het wel mensen of zijn het kille apparaten in een menselijk lichaam?

 4. ikke zei:

  @Henri
  Je kunt natuurlijk nog steeds denken, dat die leiders en politici hun stinkende best doen voor ons. Maar ja, ze zijn dom he, en incompetent, en baantjesjagers, en lui, en opportunisten, en slapjanussen, en daarom lukt het maar steeds niet.

  Of je kijkt naar de feiten, namelijk dat deze leiders zeer effectief zijn in het afbreken van naties, en volop op koers liggen om zoveel chaos te veroorzaken dat al die landen -en u voorop- straks smeken om ingrijpen met harde hand van diezelfde leiders, op weg naar één feodaal Europa. En u blijkbaar nog steeds kunnen laten geloven dat ze er echt voor u zitten.

 5. AG zei:

  Geachte lezers,

  OVERGANGSTIJD OF EINDE DER TIJDEN???
  =================================

  Wij zitten in de piek van een ongelooflijk mondiale verandering!!!
  Een cruciaal moment waarin we beslissingen nemen die het leven op Aarde zullen beinvloeden tot ver in de toekomst van wat wij tijd noemen.

  We kunnen de deuren opengooien van de mentale en emotionele gevangenissen waarin het menselijk ras al duizenden zit opgesloten,of de agenten van die controle toestaan hun agenda voor de mentale ,emotionele,spirituele en fysieke slavernij van iedere man,vrouw en kind op de planeet af te handelen,met een wereld regering,wereld leger,wereld bank,een wereld geld stelsel,en een bevolking die gemicrochipped is als fundament.

  DE DERDE GROTE WERELD OORLOG???
  ===============================

  Weet dat dit bizar klinkt,maar als het menselijk ras zijn ogen lang genoeg afwendt van de laatste soap of spelletjes show om zijn hersens bezig te houden,zal het zien dat deze gebeurtenissen niet op het punt staan te gebeuren,maar dat reeds gebeuren.

  DE TOTAAL GECONTROLEERDE MENS!!!
  ==============================

  De vaart waarin de wereld politiek steeds meer onder gecentraliseerde controle komt te vallen,en die van het zaken doen,bankieren,militaire aangelegenheden en media neemt per uur toe.
  Het micro chippen van mensen is al geopperd en vindt in vele gevallen al plaats.

  JULLIE ZULLEN HOREN OVER OORLOGEN !!!
  ==================================

  EN GERUCHTEN OVER OORLOGEN!!!
  ===========================

  Telkens wanneer de verborgen agenda (VAN – DE – ELITE) op het punt staat uitgevoerd te worden,er er altijd de periode waarin het verborgene door de oppervlakte moet breken voor de laatste stoot in de fysieke wereld!!!
  De stroom van publicaties over de kritieke situatie van onze planeet is niet te stuiten.
  De ogen hiervoor sluiten kan niet langer meer!!!
  En vluchten kan ook al niet meer!!!

  Als wij willen weten wat voor soort leven dit betekent,tenzij wij snel wakker worden.
  Kijk dan naar de geschiedenis van Europa!!!

  En degene die de waarheid aan de mensen wil onthullen,stelt zich bloot aan veel onbegrip!!!

  Over de verborgen krachten achter het wereld toneel!!!

  Worden wij wakker???

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 6. zei:

  @AG: mooie spirituele hoogvlieger. Compliment!

  Wat ik daaraan nog kan toevoegen? Misschien dit: Marc Faber, de steenrijke investeteerder (ook wel Dr. Doom genoemd, vanwege zijn kritische kijk), nimmer betrapt op vrome geloofsuitingen, schreef ooit op zijn website dat er voor bepaalde ontwikkelingen in de huidige wereld geen rationele, wetenschappelijke verklaringen te geven zijn. Hij raadde serieus aan om daarvoor meer religieuze overwegingen te raadplegen.

 7. Robert-Panamá zei:

  @Gé. Marc Faber woont in Chiangmai in het noorden van Thailand. Een Budhistische omgeving. Verbaasd me dus niet van Marc Faber.

 8. zei:

  @Robert-Panamá: Ergens gelezen dat Faber een dominee als vriend heeft. Wie weet volgen toch nog bekering en inkeer. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Wel benieuwd wat hij dan met zijn enorme bezit doet. Verdelen onder de armen in Thailand? 🙂

 9. Lazy Lizzy zei:

  Wilde saai artikel hierover in FD beetje opvrolijken:

  ===============Indrukwekkend stel ‘lijders’ aan dek van de Titanic II. Alleen Il Capitano Francesco Schettino, van de reeds eerder gezonken Costa Concordia, ontbreekt op de foto.
  En onze eigen Superstaatsman, die Nederland op de eerste, de tweede én de derde plaats heeft staan? Die mag ook ‘unterzeichnen’ . Op de laatste bladzijde. Aber bitte beim Kreutz!=====================================

  Door FD verwijderd. ‘Niet in overeenstemming met de huisregels’. Krijg ik ook hier een modje, kruip ik weer terug in mijn hangmat 🙂

Comments are closed.