EU doemdenken Brexit is niet uitgekomen

Echt veel verstand van economie en financiële markten hoefde je niet te hebben om de halve waarheden te doorzien toen een paar dagen voor 23 juni, de dag van het Brexit referendum,   de tegenstanders in Londen maar zeker ook in Brussel, Berlijn en uiteraard in ons eigen land ons de hel en verdoemenis schilderden die de EU en de Britten zou wachten als er een meerderheid voor de Brexit zou stemmen. En wat is er gebeurd ?

Niets, d.w.z. niet datgene wat om hun positie bevreesde politici probeerden u aan te praten. De aangekondigde rampsenario’s zijn niet uitgekomen, de massa emigratie van banken en financiële dienstverleners uit de City van Londen heeft nog geen enkele verhuisdoos opgeleverd en in tegendeel, de index van de Stoxx 50 en de Stoxx Europe 600, de 2 belangrijkste kencijfers als het gaat om Europese aandelen koersen zijn veilig teruggekeerd om het niveau van voor 23 juni toen Groot Brittannië nog niet had beslist over een Brexit. En zelfs de CAC 40 op de beurs van Parijs, kennelijk waren Fransen niet zo gerust over de uitslag van de Brexit is na een daling van 10.8% in de tumulteuze dagen na het referendum inmiddels weer gestegen met 13 % naar 4.497 punten.

Hiermee werd tevens aangegeven dat de poging van de politiek om ons aan te praten dat een Brexit  besmettelijk zou zijn en meer EU landen indien zij de Brexit zouden volgen ( hetgeen hopelijk het geval zal zijn ) dit alom een financiële chaos zou veroorzaken, niet is uitgekomen.

Nu rest de plucheplakkers niet anders dan d.m.v. commentaren op het optreden van de nieuwe Britse premier Theresa May iedere stap die in Londen gedaan wordt onder het vergrootglas te leggen, zodat er van de Brusselse leugens nog iets gered kan worden.

Wat betekent dit ?

Een zwaluw in de lucht is nog geen voorjaar, maar er mag toch wel gesproken worden van een volkomen gefaalde offensieve misleidende actie van de EU met haar politieke mee huilers  in ook ons land.

En wat nog meer ? Laten wij ons niet langer door politici die slechts voor eigen winstbejag trachten u  middels leugens op het verkeerde spoor te zetten laten bedriegen. Het wordt hoogste tijd dat burgers in EU landen de tactiek van de politiek doorzien en trachten deze een halt toe te roepen.

Een Nexit zou dan natuurlijk een prachtig middel zijn, maar zoals wij reeds eerder schreven,  met een ambtenaren 5e colonne, een door en door verrot politiek systeem, een zich als jetsetters gedragend zg. vorstenhuis , en…. de verdeeldheid van de Nederlandse burgers, achten wij de kans daarvan klein. Maar misschien als genoeg mensen, en uit reacties en mails zien wij dat het aantal groeiend is, genoeg mensen beginnen eindelijk te begrijpen hoe hun eigen toekomst en die van hun (klein)kinderen wordt bedreigd, is het nog steeds niet te laat !

 

 

 


17 Reacties

 1. jw zei:

  goed geschreven maar voor NL wakker word moeten ze eerst compleet uitgekleed zijn en dan moet je kijken hoe zielig ze zijn ,wand ze denken alleen maar het zal mij niet overkomen .
  Droom lekker verder tot u niks meer kunt betalen en zorg krijgt u ook niet meer onbetaalbaar net als u straks moet werken tot u dood om vooral de gelukzoekers een fijn leven te bezorgen.
  goed weekend toe gewenst

 2. Ruud Steunassen zei:

  Hoe doe je dat, je niet meer door politici laten bedriegen? Je kunt ze midden in het gezicht uitlachen en gedetailleerd aantonen dat je ze niet gelooft, omdat ze je bedriegen, maar ze lachen je gewoon midden in je smoel uit.
  Ik zou er geen enkele moeite mee hebben om dat soort leuteraars een flinke draai om de oren te geven. Mannen in pakken zien er op een of andere manier anders uit dan wanneer je ze in vrijetijdskleding ziet. Degelijker, een ietsiepietsie ontzagwekkender.
  Bij Rutte in spijkerbroek is dat helemaal verdwenen en is hij precies de nog niet uit de kast gekomen puber, die hij is.
  De pubers van nu zijn allemaal gladde praters, maar niet meer dan dat.
  Aan intelligentie alleen heb je tegenwoordig nog maar weinig.
  Daardoor is mijn respect voor politici en het koningshuis nog maar nul komma nul.
  Politici drukken zich al te vaak slecht uit en wie slordig praat, denkt ook slordig. Het maakt dan niet uit of je een of andere slecht sprekende troel of ome van allochtone komaf een veel te zware functie geeft of niet. Nederland is toch een speelplaats een kleuterparadijs geworden.
  Als ik aan Balkenende en zijn uitspraak van ‘koonke familie’ denk, zie ik hem weer als een blij kind in zo’n oldtimer zitten.
  Ik zie onze politici ook weer vol ontzag als timide schooljongens in het Witte Huis bij de machtigste (en domste) man van de wereld op bezoek zijn.
  Op dat moment schiet ik in de lach, maar schaam me intussen ook kapot.
  Dit land speelt en verveelt zich dood. Straks het circus van die Vuelta 2016 weer.

 3. watergeus zei:

  u schrijft het goed in uw artikel de verdeeldheid onder de burgers is vrij groot om tot een nexit te komen maar ook andere zaken drukt de regering er makkelijk door heen door die verdeeldheid onder ons het is voor de regering makkelijk regeren volgens de heers en verdeeldheid principes ze krijgen nergens tegengas ook niet van de vakbonden daar is de verdeeldheid net zo groot alleen bij de laatste regel van uw artikel ben ik toch wat genuanceerder ik denk dat het al vijf over twaalf is om de bedreiging van ons en van onze kinderen en kleinkinderen in de toekomst nog af te wenden ik hoop dat ik dat mis heb .

  noot redactie : ja wij zijn bang dat u gelijk heeft

 4. Barbara Marquart Scholtz zei:

  Vandaag in De Telegraaf: ‘Nieuwe bankencrisis gevreesd door Brexit’.
  De politiek is ertoe in staat. De Brexit mag en zal geen succes zijn en een nieuwe
  bankencrisis wordt zonodig georchestreerd.
  De Brexiteers zullen en moeten de kwaaie pier zijn!

 5. Solo zei:

  ‘Brexit’ heeft weldegelijk het een en ander teweeg gebracht. Heb dat al eerder omschreven bij een soortgelijk artikel (zwakker Pond, Lagere kredietwaardigheid, vertrekkend kapitaal, stokkende economie).

  De gevolgen (ook voor de EU) zijn nog niet uitgekristalliseerd.

  Het is absoluut geen geheim dat ‘Brexit’ ook stevig wordt gebruikt als ‘trigger event’ om lijken uit de kast te laten vallen (o.a. banken en overheidsbegrotingen Eurozone).

  Overigens is het uittreden nog lang niet geëffectueerd.
  Veel Britten, niet alleen ‘Bremainers’, zoals de Schotten, maar ook ‘financials’, leiden uit de minzame vertragingstactiek van zowel GB als EU zelfs af dat de ‘dreiging’ van een exit (meer is het nog steeds niet) wel zal overwaaien.

  Gewacht wordt duidelijk op de uitkomsten van komende verkiezingsrondes in Duitsland en Frankrijk (Premier May zei het al).
  De nieuwe Amerikaanse President zal natuurlijk ook een duit in het zakje willen doen (het kan best nog leuk worden!)

 6. onlyyou zei:

  En dan te bedenken dat de broodheren de spelen juist hebben geïntroduceerd om de zaak af te leiden?

 7. Solo zei:

  Aanvulling op eerdere reactie.

  ‘Artikel 50’ treedt vermoedelijk pas in januari volgend jaar in werking (finishing touch ergens in 2019 of later. Er zouden niet genoeg ambtenaren zijn om de Britse belangen te behartigen!).
  Premier May gaf verder aan dat zij zich – afhankelijk van de verkiezingsuitslagen in Duitsland en Frankrijk – mogelijk zal moeten ‘herpositioneren’. Als goede politica hield mevrouw het cryptisch en verklaarde zij zich niet nader.

 8. Ron Blauw zei:

  Van Brexit is dan ook nog helemaal geen sprake.
  Alle signalen staan op rood, dat de elite erop aan stuurt het referendum te negeren.
  Alle mooie praatjes ten spijt; dat duurt nu al zo lang – riekt naar tijdrekken.

  Daarnaast – de race is nog niet gelopen! Het komt er nu pas écht op aan!
  Er wordt nog steeds heftig gespeculeerd tegen het Britse pond.
  Zo worden de Britten actief bestolen, verarmd.
  Importen duur gemaakt. – het spelletje is simpel; dit drukken ze zo (ver) door tot de Britten gaan piepen. En dan nóg even een stuk verder.

  Wat de bankiers in Griekenland kunnen, en doen. En in Oekraïne;
  Ieder land wat zij een kunstje willen flikken krijgt een fascistische beurt.
  Onze pensioenfondsen hebben ze al te pakken.
  In Italië roven ze de spaarsaldi.

  Als de crash van Deutsche Bank wordt uitgespeeld – ca. 800 miljard nodig om ‘omvallen’ te voorkomen! Dan worden de sukkelaars van belastingbetalers in heel de EUSSR geschoren, en mogelijk ook nog eens onze banksaldi geconfisqueerd.
  Zonder alles verwoestende oorlog te ontketenen, kunnen de k*tbankiers het probleem dat zij blij zelf hebben gecreëerd nooit meer oplossen.
  Dát hebben onze marionettenregeringen voor ons in de pijplijn zitten.

 9. yvonne zei:

  Ik denk helemaal niet dat het al 5 over twaalf is.
  Ze willen u graag laten denken dat het al te laat is, en dat alles op rolletjes verloopt.
  Maar dat is niet waar.
  Luister even naar een song van kate Perry op de olympische spelen van rio
  Daar klinkt heel duidelijk in door dat de elite het niet meer ziet zitten die NWO
  Lees ook goed de tekst die ze daar zingt, het zegt namelijk alles.
  Ze doet in principe een oproep aan de elite club om door te gaan.

  te vinden op you-tube

  De olievlek anti EU wordt steeds groter , de leugens bekend
  De landverraders zijn gezien? In duitsland word Merkel en haar club overal uitgefloten.

  De anti groepen groeien als kool en zijn niet meer te stoppen
  Kijk naar spanje en polen enz enz

  Ze zijn zwaar aan het verliezen

  Merkel wil nu de deal over migranten met Turkije verbreken?

  De russen die nu ook Turkije erbij hebben?

  Mvr Clinton waarvan de schandalen steeds groter in het nieuws komen ?

  De valse vlaggen die 1 dag later al bekend zijn als valse vlag oftewel gladio 21

  Nee het is voor de elite 5 over twaalf

  Griekenland werd niet uitgenodigd bij een onderonsje van de balkanlanden
  over die migranten zooi.

  Nu wil griekenland zijn eigen onderonsje met italie en frankrijk en spanje.
  Ineens zijn ze het niet eens met Merkel en haar besparingspolitiek.
  Ze doen dit omdat ze bang zijn (stond in het artikel) voor de opkomst van een Le pen en dergelijk de anti eu dus.

  Dit zegt alles.

  Die soros die in nederland jeugd verkeerd laat stemmen die stemwijzer is nu weg. The post online.

  Er gebeurt meer dan je denkt , dus zet alles bijelkaar dan krijg je een beetje overzicht.
  Laat je niet bang maken.

 10. Solo zei:

  @Ron Blauw: zo is het.
  Met een overheidsschuld die nagenoeg overeenkomt met de economie (bbp) is Groot-Brittanië ook na ‘Brexit’ geen vrij en onafhankelijk land, maar loopt de politiek, zoals in alle schuldenlanen, braaf aan het handje van de financiële markten.

 11. Henk zei:

  Beste Yvonne,

  Ik waardeer jou mening met heel veel respect, maar hoe krijgen we deze waarheden aan de man gebracht.

  Het is mij althans gebleken dat in mijn omgeving er nog steeds heel veel mensen leven en reageren als een struisvogel met zijn kop in het zand en 0,0% nadenken wat de eventuele gevolgen kunnen zijn voor de gehele mensheid.

  Vooral mijn eigen Medelanders vind ik ontzettend kortzichtig en hebben zoals altijd een grote bek op het verkeerde moment en tegenover de verkeerde personen.

  Als al die mensen die grote bek nu is laten horen aan, om te beginnen, het zooitje ongeregeld dat in Den Haag DENKT de zaakjes goed te regelen, maar intussen uitsluitend zichzelf verrijken d.m.v. veel netwerken voor een goed betaalde job of een leuk bedacht plekje op het oneindige EU pluche.

  De resultaten en gedachten van de Medelanders zullen zichtbaar zijn in maart 2017, maar ik verwacht er helemaal niets van!

  Veel succes!

 12. Sé Paratist zei:

  Inderdaad veel, niet uitgekomen, bangmakerij….
  Nu gooien ze het nog op de laagte waarop het Britse Pond staat.
  Ze “vergeten” daar alleen bij te vertellen dat die koers al sinds mei 2014, dus nog van ver voor Engeland de fascistische EU wilde verlaten, naar beneden gaat……

  Niet bang laten maken door de leugenmachines van de EU, de NOS enz.
  Op naar een NEXIT…..,!!!!

 13. watergeus zei:

  Beste Yvonne ik respecteer jouw reactie en ik hoop dat ik ongelijk heb dat het voor mij al lijkt dat het vijf over twaalf is en dat zeg ik niet omdat ik mij bang laat maken maar Henk heeft in de laatste zin van zijn reactie een goede zienswijze waarin hij zegt de resultaten en gedachten van onze medelanders zullen zichtbaar worden in maart 2017 maar ik verwacht er niets van zo denk ik er ook over maar ik hoop dat jouw ziens wijze uitkomt en dat men strijdvaardiger word en niet alleen achter de computer.

 14. guy53 zei:

  Veel zal van May afhangen. Menig Conservatief wil in de EU blijven. Hadden ’t zo mooi: vele opt outs, geen Euro en Schengen. Toch was dat kennelijk onvoldoende. EU zal fel reageren,want de imago schade is zeer groot en de op 1 na grootste netto betaler foetsie. Het pokerspel kan beginnen. Zie de City niet zo gauw aftaaien naar FRA en/of PRS. De financial hubs,Tokio, SP, LDN en NYC zijn goed op elkaar ingespeeld. Het Continent telt niet mee!

 15. Ytske zei:

  Henk van 20e. Jouw antwoord op Yvon herken ik. In mijn directe omgeving. Maar mijn 29 jarige dochter, die netzo denkt als ik, zit door haar partner veel in de gamers scene. En laten nu juist de meeste van die gasten “com-
  plot denkers” zijn. Dus die olievlek is echt wel aan het verspreiden, maar ook ik twijfel of het nog op tijd is.
  Wat betreft dat Rio liedje: bullshit. De lui die aan de touwtjes trekken zijn al eeuwen bezig met hun doel, en gaan echt niet opgeven. Naar mijn bescheiden mening zijn we nu zelfs bij the End game. De macht is zo’n beetje in handen van de ( aliën) elite, en nu gaat het erom welke landsvertegenwoordiger de ultieme macht krijgt. Vandaar dat geschurk tegen anderen aan, van hen. De tijd zal het leren. Maar ik ben er wel van overtuigd dat het voor ons niet leuker gaat worden. Hoewel, zolang we nog toegang tot het Net hebben, kan je je mateloos vermaken met beelden van La Clinton en al die fake aanslagen.

 16. Bosschenaartje zei:

  EU doemdenken Brexit is niet uitgekomen. Lekker Puh hey.

  Wat gaat of komt er allemaal niet uit voor de Nederlanders. Hollanders doemdenken want hun vertrouwen is stevig op de tocht komen te staan. Omdat we voor de gek gehouden worden door de valse propaganda van de media (de goede daargelaten) en wat we ook zeggen en laten zien er veranderd niet veel. We doemdenken omdat we geen enkel vertrouwen meer hebben in de mensen om ons heen die ons de waarheid zouden moeten vertellen en het niet doen en ons vertrouwen gekregen hebben en dat op allerlei manieren aan het verspelen c.q. ondermijnen zijn. Vind je het gek. Kijk eens waardoor en waarom deze houdingen en responderend gedrag zijn ontstaan. Ze komen niet uit de lucht gevallen. Wij Nederlanders zijn braaf, onderdanig en goed, erg te goed van vertrouwen maar als dat vertrouwen beschaamd of over de balk gegooid nou dan heb je de Hollandse poppen aan het dansen. Gewoon het volk word uitgebuit, misbruikt en op allerlei manieren via zowel de media als politiek Den Haag uitgezogen en vind je het dan gek dat die oh zo tolerante Hollander een keer gaat zeggen Genoeg Is Genoeg. In den beginne waren ze zo niet maar ze vertrouwen door de leugens en het bedrog om hen heen niets of niemand meer. Vind je het Gek. Ik niet. Maar dat die reakties leuk zijn. Neen dat zeker niet. Maar vind je het gek als je weet wat eraan vooraf is gegaan voor die goed, te goed van vertrouwen Hollanders het niet langer pikken en slikken. Ik niet. Ik neem ze dan die houding niet kwalijk. Het is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Maar leuk neen. Dat niet. Hollanders zijn gevers. Zetten of laten zich inzetten voor vrijwilligerswerk. De meeste pijn zit hem hierin. Ze worden eerste gebruikt c.q. misbruikt als een verkapt soort loon- en onbezoldigd veredelde werkslaven. Daarna worden ze als stank voor dank als tweederangs burgers behandeld. Vroeg of laat komt daar bonje van. En vind je dat Gek. Ik niet. Ik verbaas me er over dat ze zo lang en zo vaak van alles voor hun kiezen krijgen maar geen kik laten. En als ze dan toch stoom afblazen dan worden ze voor van alles en nog wat uitgemaakt. Want emotionele reakties als die getoond worden hier daar hebben ze in Den Haag geen kaas van gegeten. Terwijl je dat toch niet zou zeggen van een land wat bekendheid geniet in het buitenland om diezelfde kaas. Eerst van alles meemaken wat niet deugd en als je dan je mond open trekt dan word ie op allerlei manieren weer gesnoerd. En dat gaat maar net zolang goed totdat de druk op de ketel te hoog word. Grenzen worden niet enkel ten onrechte opengesteld voor Jan en Allemaal maar grenzen worden ook overschreden door Pluche Heren en hun Trawanten. Op een nette manier passen hierbij de namen Witte Boordencriminelen oftewel de Witte Mafia heel erg goed bij. Allebei figuren die bij degenen die er door gedupeerd worden het bloed onder de nagels vandaan halen. Is het Gek dat er vroeg of laat gereageerd gaat worden na op een nare manier behandeld en geregeerd te zijn geweest.
  Lekker Puh Hey.

Comments are closed.