” Henk Kamp minister van Economische Zaken begint eigen politieke beweging “

Kunt u zich dit voorstellen ? Een oud magazijnmedewerker en na een moeilijke start inspecteur bij de FIOD, die met het oog op de komende verkiezingen van mening is dat hij het maar eens zelfstandig moet proberen.  “En marche ” oftewel ” Vooruit” gaat de beweging heten en Henk ziet er wel brood in, hetgeen je hem als politicus niet kwalijk kunt nemen, daar politici altijd vooraf, momenteel of achteraf ( strepen wat niet van toepassing is ) gelijk hebben.

Wij zullen u maar uit de nachtmerrie halen, want nogmaals een man die na magazijnbediende bediende geweest te zijn bij een groothandel, daarna begreep dat echt werken niets voor hem was, een opleiding volgde voor controleur bij de FIOD en die nu zo maar het warme VVD nest zou verlaten om politieke ZZP-er te worden, dat is zelfs in ons land waar alles kan en mag, een brug te ver. Dus gauw datgene doen wat de meeste mannen en vrouwen doen die geen ambities en capaciteiten hebben, je gaat gewoon de politiek in. De rest is u bekend, de zee was genadig en spoelde Henk na een flinke stormvloed ergens aan en werd hij minister.

Hoe wij hier op komen ? Ongetwijfeld zult u gelezen hebben dat in Frankrijk momenteel sprake is van een slimme tactische beweging van het grote geld. Twee jaar geleden werd Emmanuel Macron, een zeer goede ‘investment banker ‘ bij Rothschild , minister van economische zaken in het koersloos voort dobberende kabinet van de socialistische regering Hollande. Macron had frisse ideeën, wilde van het kabinet een meer op de maatschappij gerichte ‘onderneming ‘ maken genoeg om hem regelmatig in aanvaring te brengen met het Franse politieke establishment, dat het opschudden van de matrassen en kussens niet echt waardeerde.

Anderhalf maand geleden werd door Macron “En Marche “opgericht, een nieuwe politiek beweging, niet echt links, niet echt rechts maar met praktijk gerichte plannen.

Overigens stel dat Kamp iets dergelijks gedurfd zou hebben , nee natuurlijk niet, hoe zou zijn beweging geheten hebben ? ” Met Kamp op weg naar de volgende ramp ? “  maar dat terzijde.

Afgelopen maandag diende Macron zijn ontslag in bij president Hollande en de plannen van En Marche komen langzamerhand boven water. In de politiek zal Macron weinig steun genieten. Politici zijn net als ambtenaren niet echt gecharmeerd van mannen die initiatief tonen. Hoe vaak hebben wij niet geschreven over mensen die uit het bedrijfsleven toch bij een overheidsinstelling terecht kwamen en daar na korte tijd werden uitgemaakt voor asociaal omdat zij te hard !!!! werkten, met als resultaat dat zij na korte tijd weer vertrokken .

De steun voor Macron komt echter met name uit de financiële wereld, waar hij een goede reputatie heeft. En in hoe verre zijn oude werkgever, Banque Rothschild hem steunt zal niet bekend worden, maar Macron organiseerde zelfs voor Rothschild een top deal tussen Nesté en Pfizer. Weliswaar was Macron korte tijd lid van de Parti Socialiste van Hollande, maar ruim voordat hij minister werd, zei hij zijn lidmaatschap op,  en was daarmee de enige partijloze minister in de regering Hollande.

Waarschijnlijker is dat Macron wordt gesteund door Henry Hermand een puissant rijke (92) Franse ondernemer, die ook al de steun en toeverlaat was van de Franse politici Pierre Mendes France ( voormalig president van Frankrijk )  en Michel Rocard., premier onder president Francois Mitterand.

De bekendmaking in de Franse MSM dat Macron nu de politiek in gaat, waarbij het de vraag blijft of hij zich zelf in de verkiezingen tot Franse president zal mengen,  heeft tot talloze positieve reacties geleid in de Franse samenleving zowel van rechts als ook met name van de Franse senioren. Beide groeperingen zijn de socialisten beu, vrezen dat indien Sarkozy zouden worden herkozen er weer een president Bling Bling aan het roer komt en de meer verstandige Fransen zien ook geen heil in het FN van Marine Le Pen, daar de veranderingen die het FN voorstelt, net als die in ons land van de PVV nauwelijks realistisch te noemen zijn en slechts als verkiezingscampagne kreten dienen.

En daar ligt net als bij ons het probleem. Een goed uitgebalanceerde regering, die niet gehinderd door allerlei water in de wijn motieven haar gang kan gaan om de augiasstal eens goed schoon te maken.  Lees nog maar eens dit GN artikel uit 2010.

Uit alles blijkt dat politiek en zeker het de burger voorgehouden democratisch kiezen van een leider, een fictie is. Geld en de daaraan onverbrekelijk verbonden macht maken de dienst uit.


7 Reacties

 1. ikke zei:

  Werkelijk?
  Een trekpop van Rothchild een positieve ontwikkeling noemen?
  En de PVV wegzetten als niet realistisch?
  Ik dacht even op Joop te zijn beland.

 2. Flo zei:

  die punten van de pvv zijn wel degelijk realistisch !
  alleen we zijn zo mak en lam gemaakt dat de meeste het niet kunnen bevatten .
  zoiets als leven op mars.. alhoewel dat misschien nog wel, tragisch genoeg ,een groter draagvlak heeft onder de bevolking. 🙁

  pacifisme is op dit moment de kanker van de maatschappij !

  als sommige bevolkingsgroepen zich niet als (sociale) mensen gedragen.
  hoef je ze ook niet menselijk te behandelen..

  gewoon an masse deporteren, begin met de gevangenissen leeg te halen , een flinke tanker of oud cruise schip volladen ermee, op volle vaart de midd. zee over ;laten varen en een paar km voor de kust de bemanning eraf halen met een helicopter..

  en is dat te duur.. dan heeft maxima dr vader ook nog wel een goedkopere oplossing 😉

 3. Henk/Paris zei:

  Heren, heren, wat weer een wereldvreemd toetsen gemep. Om in de politiek te slagen moet je beschikken over de juiste connecties die wederom over veel €€€€€ beschikken. Je ziet het in de VS, je ziet het nu weer in Frankrijk. In Nederland in al zijn verdeeldheid is een goed lijntje richting Wassenaar of Drakensteyn altijd van hulp, geen lijntje , ook al heb je de meerderheid en je komt niet aan de bak.
  Ik kan mij zeer goed voorstellen dat net als hier in Frankrijk mensen die de hele politieke mestvaalt meer dan zat zijn, zich uiteindelijk wenden tot een man of vrouw die hen de redding voorspiegelt, zoals in NL Wilders of in Frankrijk Marine Le Pen, die overigens een veel beter uitgebalanceerd programma presenteert als Wilders.
  Alle niet welgevallige mensen zoals Flo dat zegt deporteren, waar heeft u het over ? Gewoon onzin of wishful thinking ?
  En let op als de PVV de grootste partij wordt, hetgeen mij niet onmogelijk lijkt, wat dan ? Een coalitie , dus water bij de wijn. De absoluut de grootste, dan is er altijd nog de familie , die alles bepaalt.

 4. Gradus zei:

  Flo zei: 31 augustus 2016 at 15:32
  die punten van de pvv zijn wel degelijk realistisch !

  Realistisch misschien wel, maar niet te realiseren!

 5. LV zei:

  MSM of ‘kritisch’, zolang de burger smult van het mediaspektakel rond de politiek en de eigen verantwoordelijkheid overlaat aan een kleine minderheid van belangenclubjes, verandert er niets.

 6. only you zei:

  Kamp lijkt mij nog een oprechte politicus , een die glashard eerlijk zegt hoe de zaken erbij staan? Wat ie bij zo’n verspilzieke partij doet zet ik mijn vraagtekens? De rest liegt of t gebeiteld staat!

Comments are closed.