Terreuraanslag Londen, hoe houden wij de bevolking kalm ? (video)

Zomaar worden aangevallen terwijl je op  Russell Square in Londen of !!!! elke andere plaats of plek in de EU, wandelt, de eerste vraag die de overheden zich tegenwoordig moeten stellen hoe houden wij het volk rustig en… dom . Dus naar inmiddels goede traditie roep je dat het slechts mogelijk over een terreuraanslag gaat en vergeet er dan vooral niet bij te vertellen dat dader psychisch gestoord is.

De achtergrond om te trachten de bevolking rustig te houden is voor de hand liggend. Daar de aanslagen van de afgelopen weken en jaren en Masterook nu weer deze in Londen niet gepleegd zijn door toevallige Eskimo toeristen of bewoners van Patagonië , wordt de angst en daaruit volgende boosheid op naar alle waarschijnlijkheid ook in dit geval daders met een andere religieuze overtuiging steeds groter. En, met te schrijven ‘andere religieuze overtuiging ‘ zouden wij zo aan kunnen schuiven bij de pennenlikkers van elke overheidsvoorlichtingsdienst , zoals onze eigen RVD, die ons steeds weer doen denken aan het hondje op het etiket van ‘His masters Voice ‘.

Toevallig in dit geval kwam een onderzoekscommissie van het Britse Lagerhuis net met de resultaten van een partij neutraal onderzoekbericht, waarin staat dat een van de hoofdredenen voor de Brexit de stijgende ongerustheid van de Britse bevolking t.a.v. de migranten tsunami is.

In het rapport worden de maatregelen of liever gezegd het volledig uitblijven van krachtige maatregelen van de EU veroordeeld en zoals het AFP berichtte ‘beklagenswaardig ‘ genoemd.  De EU wordt door de Britse socialisten !!! verweten dat zij de situatie volledig hebben onderschat, hetgeen geleid heeft tot de huidige crisis en dus de uitslag van de Brexit.  De hoeveelheid ongeregistreerde ‘crimigranten ‘en daarmee het stijgende risico voor aanslagen, verhoogt de kans op aanslagen.

Interessant is de uitspraak van een voormalige medewerker van de FBI t.a.v. de gebeurtenissen gisteren in Londen :

De autoriteiten in Londen deelden de MSM gisteren mede dat onderzoekers naar de oorzaak van de aanslag van mening zijn dat het hierbij gaat om een terreuraanslag. Hieruit mag geconcludeerd worden dat slachtoffers  en getuigen gehoord hebben dat de dader voorafgaande aan de aanslag of tijdens zijn daad uitlatingen gedaan heeft, waaruit deze conclusie getrokken kan worden. De normale gang van zaken is, het publiek en de media te vertellen dat wij – de autoriteiten – nog geen aanwijzingen hebben over de dader en zijn motief.

De autoriteiten begrijpen inmiddels ook dat met de transparante wijze van nieuwsverspreiding je niet meer kunt volhouden dat dit een op zich zelf staand geval is. Er is tegenwoordig altijd wel iemand met een smartphone in de buurt die incidenten filmt, deze doorspeelt naar de media en zeker zijn er op ene druk plein als Russell Square getuigen.

Indirect hebben ook de 3 daagse controle activiteiten van de Marechaussee bij Schiphol te maken. De AIVD had een ‘signaal ‘ontvangen en daarom de controles. Om welk signaal het gaat, kan men uiteraard niet vertellen en daarmee heb je een uitstekende dekmantel om een grootscheepse oefening in gang te zetten.  Zo maar oefenen en het feit dat als mensen dit weten en hun vlucht missen, lukt natuurlijk niet. Kijk naar de klachten van toeristen die langer aan de Franse of Italiaanse grenzen moesten staan i.v.m. de dreigende terreur of zelfs hun shopping  activiteiten in Nice moesten onderbreken, alle kippen waren van de leg.

Mensen zijn in feite zeer kort van memorie en het eigenbelang is voor velen datgene wat telt. En, misschien was er inderdaad wel een signaal bij de AIVD binnengekomen , maar om voor de hand liggende redenen, zoals wij die eerder hierboven aanhaalden, wilde men niets zeggen. En tenslotte vond men het in den Haag misschien hoog tijd om de bevolking te laten merken dat er goed wordt ingespeeld op de stijgende angst gevoelens en de maatregelen die de overheid dan neemt.  Het blijft gissen, maar zou ook een combinatie van zaken kunnen zijn.


6 Reacties

 1. Ruud Steunassen zei:

  Van Walsum betoogt dat het beste wapen tegen terrorisme bestaat uit gelatenheid en afkeer. Dat zijn woorden die gehoord mogen worden, zegt Arnon Grunberg.

  Het mag ook gehoord worden dat Grunberg veel wegheeft van een gelaten El u El, zomaar losgelaten uit een psychiatrische inrichting.

 2. NiekB zei:

  De problemen zijn gecreeërd door de zgn. overheden (althans de meeste) en nu blijft maar een oplossing pappen en nathouden want straks worden burgeroorlogen en revoluties gemeengoed binnen deze pracht unie.

  Overheden dienen hun burgers te beschermen , hun gezondheid , hun verworven bezit , hun cultuur en soevereiniteit en hier zijn ze grof in gebreke.

 3. Gerda zei:

  Hahahah weer een “verward persoon ” iedereen weet dat dit een islamiet / vluchteling is en dat de politiek correcte pers dat niet wil / mag / kan zeggen. Hoe dom denken de machthebbers wel dat wij zijn ?

 4. HarryW zei:

  Ook opvallend, gister avond op journaal het nieuwe londens rapid response team dat supernsel inzetbaar zal zijn bij dit soort calamiteiten en vanochten op bbc news dat ze nu PERMANENT op straat zijn vanwege deze `aanslag`
  In your face fake shit!

 5. Bert Bezorgd zei:

  Het lijkt sterk op Erdogan die 2 uur na een door hem zelf georganiseerde aanslag aan de onderknuppels verteld dat de PKK er achter zit. Super doorzichtig….

Comments are closed.