Belgische politie betrapt bij smokkelen van asielzoekers naar Frankrijk

Het lijkt een slechte Belgenmop, maar het is echt waar. Zelfs de Franse minister van Binnenlandse Zaken , Bernard Cazeneuve schoot in actie en riep vandaag  de Belgische ambassadeur in Frankrijk op het matje. De Fransen zijn boos, de Belgen d.w.z. de Belgische politie zegt dat zij het niet met opzet ?? deden, zouden het soms als agent verklede politici zijn,  en 13 migranten, waaronder 3 minderjarigen zagen hun gouden droom uit elkaar spatten.

De zaak kwam aan het rollen toen een vrachtwagenchauffeur gisteren  vanuit Frankijk op weg naar Plopsaland geluid hoorde komen uit zijn oplegger. Hij stopt, belt de Franse politie, die na aankomst 13 in de oplegger verstopte migranten aantreft. Maar er wordt afgesproken dat de Belgische politie die inmiddels ter plekke is  de illegale migranten voor verhoor mee zal nemen naar Ieper. De migranten geven aan dat zij op doorreis zijn en de oversteek naar Groot Brittannië willen wagen, maar zich in de vrachtwagen hebben vergist. De Belgen zien geen reden om de 13 langer vast te houden !!!!! en willen ze  laten lopen. Maar de avond is aangebroken, de politiemannen tonen medeleven en lopen een stukje  met de migranten mee om ze de weg naar de Frans Belgische grens te tonen. Daarbij komen zij , zoals de Belgen zeggen per ongeluk op Frans grondgebied, waar de Franse politie de migranten en de Belgische politiemannen staande houdt, in een aantal auto’s stopt en de hele groep voor verhoor naar Armentières brengt. Daar aangekomen trachten de Belgen hun Franse collega’s ervan te overtuigen, dat dit slechts om een vergissing gaat en zij in opdracht van hun superieuren hebben gehandeld. Dat maakt de zaak voor de Fransen alleen maar erger en wordt er op hoog niveau onderhandeld of de Belgen terug mogen keren naar België, terwijl de migranten inmiddels zijn overgebracht naar een gesloten opvang in Lille.

Waarom dit artikel ?

Los van de ambtelijke molen die weer laat zien dat ambtenaren slechts flexibiliteit kunnen tonen als zij daar zelf van kunnen profiteren, toont de handelwijze natuurlijk ook aan dat grensoverschrijdingen in de EU weinig of niets om het lijf hebben of juist zoals in dit geval de letter der wet tot in het extreme belachelijke worden gehandhaafd , hetgeen door slechts een klein voorbeeld aantoont dat wat er in Brussel telkens weer bedacht wordt, slechts uit de koker kan komen van machtsbeluste nietsnutten die elke vorm van contact met de echte wereld  helaas al heel lang geleden verloren hebben.


5 Reacties

 1. LV zei:

  Pragmatische Belgen die de migranten – zonder bureaucratische poespas – terug brengen naar het land van binnenkomst en – anderzijds – onverwacht oplettende Franse grenspolitie: wat mogen we eigenlijk nog meer verwachten van brave dienders? 🙂

 2. Henk zei:

  Ik ben werkelijk onder de indruk wat ik net las op The Post Online..!!

  STAAT DIT NEDERLAND IN DE TOEKOMST OOK TE WACHTEN?

  Politieagenten in Zweden luiden de noodklok omdat ze vinden dat er sprake is van een crisis binnen de politie. Maar liefst tachtig procent van de agenten overweegt te stoppen met het werk omdat ze het geweld en de druk niet meer aankunnen, het aantal moorden stijgt gigantisch en het tekort aan agenten wordt steeds groter, meldt het Noorse NRK (een Noorse staatsomroep) op basis van gesprekken met Zweedse agenten.

  Maar verantwoordelijke Zweedse politici weigeren te spreken over ‘een crisis’ en vinden het ‘veel te ver gaan om te spreken van een crisis’.

  In februari van dit jaar luidde de Zweedse politiecommissaris van Stockholm ook al de noodklok.

  In een opiniestuk dat werd afgedrukt in een Zweeds dagblad waarschuwde commissaris Lars Alvarsjö voor het ineenstorten van de Zweedse rechtstaat door de stijging van zware, georganiseerde criminaliteit, terreurdreiging en de stroom asielzoekers.

  Zo schreef hij dat in Zweedse voorsteden criminele bendes de regels bepalen, agenten stelselmatig worden bedreigd en belaagd en dat er steeds meer slachtoffers vallen door vuurgevechten tussen bendes.

  Ook bekritiseerde hij het functioneren van de rechtstaat zelf. Volgens Alvarsjö zijn rechters steeds minder bereid hard te straffen en kan het OM het vele werk niet meer aan. Dit leidt tot een inadequaat rechtssysteem waarvan de politie op straat de gevolgen ondervindt.

 3. math zei:

  Jaren geleden zelf meegemaakt dat ik in België onterecht zonder reden van de straat werd geplukt , halve dag in politiecel gezeten heb en midden in de nacht 10 km over de grens in Zeeland letterlijk op straat gepleurd. Zonder geld , zonder paspoort. Dit voorval heeft zich ongeveer twintig jaar gelden afgespeeld. Was ik gelukkig nog een Nederlands staatsburger.

Comments are closed.