Nederlandse ambtenaren overwegen asiel aan te vragen

Nee, en nu niet gelijk gaan juichen, zo in de trant van ‘dan zijn wij ze eindelijk kwijt ‘, want en wij willen dat met nadruk onderstrepen, er zijn talloze mannen en vrouwen in overheidsdienst die dag in dag uit proberen ‘het fort te houden’.

Als wij het over ambtenaren hebben, dan bedoelen wij de grote grijze massa van onrendabelen die iedere dag weer zuchtend  naar kantoor gaan om met voor de burger volledig onbegrijpelijke zaken hun aanwezigheid trachten waar te maken.

Dat dit in de praktijk in de meeste gevallen niet lukt, maar omdat dit geen gevolgen heeft, wat eerder of later uit de crisis, wat kan het schelen, zitten wij opgescheept met ruim 1 miljoen ambtenaren op een wél werkende bevolking van ruim 6 miljoen. Een van deze 1 miljoen bestaat een groot deel uit een vijfde colonne die ook al zou een minister eens echt iets constructiefs bedenken, dat vakkundig door sabotage teniet doen. Denk niet dat wij dit zo maar even verzinnen. Wie ooit op hoog niveau met de met name Haagse ambtenarij te maken gehad heeft, weet dat door een ondoordringbaar woud van regels en regeltjes , contact met de ambtenaar, gevaarlijk kan zijn voor uw gezondheid. Zelfs een kamer van koophandel die telkens weer tracht het bedrijfsleven er van te overtuigen dat zij er voor dat bedrijfsleven zijn, blijken in de praktijk als een loden kogel aan het been geketend te werken.

Maar toen was er opeens dè manifestatie waar veel van deze onrendabelen al lange tijd naar uit zaten te kijken; de Libelle Zomerweken. Een goed moment voor ABP voorzitter Corine Woortman Kool ( afgestudeerd verpleegkundige – kijk even naar haar carrière , inkomen en bijbaantjes  !!!! ) om eens over de ambtenaren pensioenen te praten. En, wij citeren, er brandde bij veel ambtenaren de vraag of zij vanwege het feit dat zij reeds jaren geen pensioenindexering hadden ontvangen plus het feit dat de pensioenen de komende 5  jaar  niet verhoogd zullen worden, of zij dan de huur van hun huis nog wel zouden kunnen betalen ? Dit is geen door uw redacteur bedachte grap !

Ambtenaren klagen dat zij in de periode 2008 – 2015 circa 11% indexatie zijn misgelopen, maar Woortman een voorbeeld nemend aan onze liegende premier kon ze gerust stellen, de rekening zal vereffend worden. En zelfs voor een ambtenaar die zelf dagelijks volop in het leugencircuit meedraait kon dat de zorgen niet minder maken.

Dat is de reden dat in de officieuze wandelgangen het gerucht gaat dat steeds meer ambtenaren die toch eens aan een grondige opknapbeurt van hun huis en inventaris toe zijn, overwegen hun paspoort of identiteitsbewijs weg te gooien en zich te melden in Ter Apel om asiel aan te vragen. De auto parkeren op het dorpsplein, de laatste meters in het oudste kloffie dat te vinden was, de baard laten staan,  de vrouw gewikkeld in een gordijn, de kinderengoed getraind jammerend aan de rokslippen met haastig aangeschafte zwemvesten om het lijf, kom op, dat moet lukken.

Tenzij….. de collega’s in ter Apel het zelfde idee hadden en de loketten  bemand worden door goedbetaalde  vrijwilligers uit Eritrea, ervaringsdeskundigen als het gaat om snel een volledig ingericht huis te betrekken.

Slimme mensen die ambtenaren, hadden wij niet achter ze gezocht.


3 Reacties

 1. Annette zei:

  Wat ben ik blij dat jullie weer terug zijn! Ik lees de stukjes altijd met veel interesse en soms ook met plezier, zoals dit stukje. Vooral dat stukje waarbij je gewoon je paspoort weggooit, auto parkeert op het plein, baard laten staan, vrouw in een gordijn enz. is hilarisch. Leuk dat er in deze sombere tijd toch nog wat te lachen blijft, dankzij jullie.
  Ik heb jullie echt gemist. Probeer alsjeblieft vanaf nu precies binnen het randje te blijven, want ik moet er niet aan denken dat jullie definitief zouden moeten verdwijnen. Ik ben fan van GS, TPO, E.J.Bron, jullie, Xandernieuws en nog wat sites. Als je alles wilt volgen heb je een dagtaak.
  Het gewone nieuws op NPO, Nieuwsuur en al die andere shit kijk ik gewoon niet meer naar. Dit wilde ik even kwijt.

 2. Theo Hofman zei:

  @Annette

  Wie gaat voor er nu voor een ander bepalen dat ze ergens precies op het randje moeten blijven en waar dat randje dan wel precies zou zijn.
  En let wel, dat zou dan een randje zijn voor op een bepaald moment, op een volgend moment ligt dat randje voor die lui weer ergens anders!

  Ze moeten gewoon met hun gore tikpoten van het eigendom = site van een ander afblijven.
  Staat het ze niet aan wat iemand OP ZIJN site zet, moeten ze er vooral niet komen kijken en lekker bij hun slinkse broeders en zusters, handje in handje blijven dansen, springen en zingen!

Comments are closed.