De crisis in Europa ontvluchten, maar waarheen ? (video)

De bovenstaande vraag is op deze site al vaker gesteld, maar een sluitend antwoord is tot nu toe niet gegeven. Allereerst is natuurlijk de vraag ben u in de ( gelukkige ) omstandigheid dat u Europa kunt ontvluchten, of is het maar een soort surrogaat stap, namelijk naar een ander EU land  te ‘vluchten ‘ , omdat het daar beter schijnt te zijn ?

Onze redactie mag zich zoals wij dat inmiddels in goed Nederlands zeggen ‘ ervaringsdeskundige’ noemen, want door het werk vaak ‘gedwongen’ bleven wij hangen in het buitenland, zowel in de EU als daar buiten.  Neemt u van ons aan, dat het gras overal even groen is, alleen zijn de problemen verschillend. Maar vast staat wel, dat wilt u slechts de vluchtelingencrisis ontvluchten, dan rest er weinig anders dan Europa te verlaten, tenzij u ergens in de binnenlanden van Frankrijk, Spanje of Portugal wilt gaan wonen, het klimaat van Schotland of Ierland aantrekkelijk vindt, maar in alle gevallen te maken krijgt met de lange tentakels van de vaderlandse dictatuur zoals de fiscus en het ZIN, dat u verplicht in haar verzekeringsarmen sluit.

En of u echt de vluchtelingencrisis ontvlucht, wij wagen het te betwijfelen. Steeds meer kleine op het oog leuke dorpjes worden cultuur verrijkend aangevuld met crimigranten. Burgemeesters kopen door de groeiende leegstand huisjes, knappen die op en verhuren ze weer aan de overheid als vluchtelingen verblijf, zodat wat ooit een leuk dorpje was met een 100 inwoners, nu voor een groot deel bestaat uit mensen die u niet verstaan en omgekeerd. Er zijn natuurlijk liefhebbers van deze nieuwe uitdaging, maar onder de lezers van GeenNieuws zult u ze nauwelijks aantreffen.

Dus buiten de EU ? Heeft u een goede opleiding, bent u jong en om met Veronica te spreken ‘wilt u nog wat ‘ dan richt je de blik op de VS, Canada, Australië, Nieuw Zeeland, emigratielanden bij uitsteek, ware het niet dat zij allen een zeer streng immigratiebeleid voeren. En bent u ouder en kunt u niet even vlotweg een 2 miljoen als borgsom neertellen om uw entree bewijs te kopen, vergeet u het maar. Het argument dat u zich goed zelf kunt bedruipen, uiteindelijk de lokale economie helpt door een huis te kopen of te huren, een auto, boodschappen, u zelf medisch kunt verzekeren, nee vanaf 55+ kunt u het vergeten, tenzij u iedere 6 maanden even het land uitgaat, dan terugkomt, totdat de lokale migratie ambtenaar dat bij uw terugkomst ziet en een streep door de rekening haalt.

Resten nog de Latijns en Midden Amerikaanse landen, waar men een migrant mits hij aan een aantal basis voorwaarden voldoet wel binnen wil laten. Een minimum gegarandeerd inkomen is een vereiste vaak gevolgd door nog wat bijkomende zaken zoals een huis kopen. Maar wilt u wel in b.v. Panama wonen, tralies voor de ramen en altijd aangezien worden als de rijke buitenlander ? En hoe staat het met dat kleine beetje cultuur. Spreekt u Spaans of Portugees of verzandt u in de lokale ex patriates club, die ’s morgens elkaar bij de lokale waterhole ontmoet, daar blijft hangen , wat eet,drinkt en ’s avonds het vaak nog eens dunnetjes over doet.  Eigenlijk zie je in landen als Spanje, Portugal het zelfde, want de gehaltbal of frikandel van Ome Joop of tante Truus smaakt toch het beste, dus daar is het ‘gezellig ‘en ontmoet je elkaar.

Leuk is dat deze problematiek in het buitenland regelmatig ter sprake komt op b.v. de TV. Zo bracht de Duitse zender NDR een 30 minuten durende uitzending gemaakt door een journalist van oorspronkelijk Iraanse afkomst, die op pad ging om een stukje grond in Panama te kopen. Hieronder de video het is wat flauw, maar wat wel opvallend is, dat op een grote zender openlijk de achterliggende problematiek wordt besproken, namelijk durft u nog wel in Europa te blijven en wat helpt emigreren tegen de bankencrisis die wereldwijd toeslaat ?


16 Reacties

 1. Henk zei:

  Vluchten? Nooit van m’n leven!

  Ik wil er bij zijn dat elke verantwoordelijke en veroorzaker die alle ellende in Nederland heeft veroorzaakt, op bijltjesdag met de billen bloot moet.

 2. attie zei:

  Blijf zitten waar je zit lijkt nog de enige optie.Want als je je huis al zou kunnen verkopen,dat ben je ook je appelbomen,je kippen en je kropjes sla kwijt.En de noodvoorraad voor barre tijden.Als je dan zou willen huren,betaal je meer aan woonlasten,lasten die je al gauw niet meer kunt opbrengen.Geld op de bank is niet safe.Geen rente wel vermogensbelasting.En bestaat die euro volgend jaar nog. Nee,huilen met de pet op,dat is tegenwoordig het bestaan.
  En met WO3 voor de deur kun je beter vastgepind zitten op een plek waar je nog de weg weet, dan op de zwerf.

 3. Pieternel zei:

  Vertrekken kan nog steeds, al was het maar om zich te blijven verzetten tegen een overheidsbeleid,die de burger murw wil maken.
  Want al die regelgeving onderschrijft dat nu echt alle kansen op een beter bestaan elders het ons vooraf onmogelijk zullen maken.
  Je neerleggen en zinloos watertrappelen tegen de golfstroom ..dat is het ultieme doel tot een glorieus voortbestaan van de heersende macht.
  Nee..neem dan maar een voorbeeld aan het TV.programma ‘Ik Vertrek’.
  Verkoop het weinige dat je aan bezittingen hebt, sluit wanneer even mogelijk, een forse lening en ga ..vooral onvoorbereid, ergens in Europa een camping of welke negotie dan ook beginnen, al was het maar om van de triomf te genieten, niet ten prooi te vallen aan de middelmatigheid en defiet.

 4. Jan de B. zei:

  Gewoon. Stuivertje wisselen. Zij hier, wij daar. Hartje Afrika. Geen gezeur meer over het weer, de bootjes, Brussel of Rutte. Welke gek zou trouwens een raket in die richting schieten, tóch?

 5. Ron Bakker zei:

  Attie, je beschrijft exact de situatie van mij, denk stiekem toch dat in Europa wellicht het dwarsliggende Hongarije nog een eventuele optie is en buiten die duivelse EU wellicht Suriname of de Antillen, kosten hier in Nederland zijn sedert mijn pensioen in 2008 fors gestegen en pensioen niet mee gestegen, zelfs verlaagd, echt niet leuk meer om oud of met pensioen te zijn/gaan, wat een zooitje daar op dat pretpark Binnenhof!

 6. Robert-Panamá zei:

  Naar een gehucht verhuizen in Panamá is bijna hetzelfde als gaan wonen in de binnenlanden Van Almeria en Andalucía in Spanje. Na 13 jaar in Spanje te hebben gewerkt is de taal geen probleem. Panamá City is een vrij moderne wereldstad.Je kunt ook in Coronado of Boca del Toro wonen aan zee. Echter een tropics vochtig klimaat. De hooglanden zoals het stadje Boquete met ca. 20.000 inwoners, heeft een voorjaars klimaat op 1.100 meter hoogte. Geen verwarming of A/C nodig. Je kunt een permanente verblijfsvergunning krijgen.
  US$ 1.250 p.m. voor een echtpaar voor het leven (AOW b.v.). Geen belasting over inkomsten en pensioenen uit het buitenland. In NL houdt men wel 4,85% loonbelasting in. Geen aftrek ZVW en AWBZ. Je kunt ook $ 300.000 op de bank in Panamá in deposito zetten 3% rente p.j. of een huis kopen om de verblijfsvergunning te krijgen als je nog geen pensioen hebt. Goedkoop openbaar vervoer en taxis. Benzine Euro 0,62 per liter.Voor US$ 2.200-2500 p.m. kun je goed leven incl. huur, voedsel, drankjes, terras etc. De natuur is prachtig, veel flora en fauna. Frisse schone lucht. Heerlijke lokale groenten, fruit, vis en vlees. KLM dagelijks een rechtstreekse vlucht.

 7. Robert-Panamá zei:

  Zoek op Google : Von Mises Panamá has no central bank. Geen bail outs. Staatschuld ca. 37% van het BNP. 4 miljoen inwoners met een oppervlakte van Nederland plus België. Van Panamá City naar de grens met Costa Rica is ca. 450 km, 6 uur met een toeringcar (luxe uitvoering, $ 14,- voor gepensioneerden.

 8. William Zeikspier zei:

  Panama kun je als buitenlander ook niet veilig rondlopen, ben er geweest een tijd.
  Daarnaast is het een amerikaanse provincie.
  Ik wacht bijltjesdag zoals Henk al zegt ook lekker af, want die komt binnenkort zeker.

 9. friese canadees zei:

  Er zijn hier, de laatste jaren, in (west)Canada enorm veel blanken gekomen uit zuid afrika, vooral veel artsen( waar je gewoon afrikaans/nederlands mee kunt spreken)en dus vaak nederlandse of duitse achternamen hebben
  .
  Als je die mensen een beetje leert kennen kun je nog uit eerste hand het eea leren vwb de enorme mistoestanden/violence en afbraak in ZA en waar je op moet letten voordat het te laat is!

  voorbeeld:

  Een jonge (blanke) za buurvrouw,met canadees getrouwd (, probeert familieleden te sponsoren vanuit ZA naar hier):probleem is
  ze kunnen hun huizen aan de straatstenen niet kwijt daar en dus worden ze niet binnen gelaten: lack of funds

  Hoe ging dat gezegde ook weer?
  Iets met… een GEWAARSCHUWD mens telt voor twee..

  By the way
  We love it here,!!(since several decades)

  Enne ik werk niet voor de VVV of hoe die clubs bij jullie ook maar heten

  Happy Thanksgiving from west canada

 10. John zei:

  Het is moeilijk, maar het is mogelijk om onzichtbaar te blijven voor de overheid.
  Ook als je in Nederland blijft.
  Er zijn er vele die op de opsporingslijst staan, maar gewoon in een caravan op een camping of bij een boer wonen, en alles zoveel mogelijk cash betalen.
  En omdat vele dingen tegenwoordig geautomatiseerd zijn, en er geen mens meer aan te pas komt om te controleren wat je opgeeft, aan de belasting bijvoorbeeld, kun je dit voor eigen voordeel gebruiken.

 11. Robert-Panamá zei:

  @Friese Canadees. Ik heb geen aandelen in welke VVV ook. Er zijn veel Canadian “snowbirds” hier gedurende de winter in Canada.

 12. Gradus zei:

  Misschien sterk egoïstisch, maar voor mijn vrouw en mij zal het nog wel duren, allemaal. Wij groeien langzaam uit de tijd, zoals dat dan heet.
  Alleen de generatie van onze (klein-) kinderen zal het hard te verduren krijgen; volledig kansloos -waar ook ter wereld.
  Natuurlijk is dat dan triest en ellendig, MAAR HET IS WÉL DE WERELD DIE ZE ZELF HEBBEN GEMAAKT (of stevig daaraan hebben meegeholpen)
  Hoe linkser, hoe beter. Wég met elke vorm van gezag en fatsoen. Alles móet gewoon kunnen.
  Maar ach; het de “loop der dingen” wel zijn.

 13. sandokan zei:

  De schrijver gooit veel zaken op een hoop: In Europa steekt Hongarije met kop en schouders boven alles (en vooral Nederland) uit. Daar zijn hele dorpen al verduitst en/of vernederlands.Daar ben je veilig, daar is alles te koop tegen nog lage prijzen, daar kan je als 65+ gratis gebruik maken van bus, tram, trein en metro.
  Moet je hier eens om vragen. Men kijkt je aan alsof je van Mars bent gekomen. Alleen de nep-oranjes hebben als die ‘privileges’ en betalen nooit, ontvangen hoort bij hun status!

Comments are closed.