Franse burgemeesters helpen hun inwoners bij weren van AZC’s

Indachtig het feit, dat onze ambtenaren altijd klaar staan om een snoepreisje te maken, zeker nu de dagen wat korter worden en het altijd plezierig is bij thuiskomst met een gezonde kleur tegen verbaasde burgers te zeggen, ‘ik was op zakenreis, maar ja er zat een weekend tussen’ is het misschien de moeite waard voor onze burgemeesters om eens een kijkje te gaan nemen in Frankrijk.

In 3 Franse dorpen vonden demonstraties plaats, zonder dat daar een politieagent aan te pas hoefde te komen, in tegendeel; zij liepen mee, met monsieur le Maire voorop herkenbaar aan zijn ‘tricolore’ sjerp. De hogere overheid had namelijk de dorpen in een bericht laten weten dat er toevallig toch nog een gebouwtje in de dorpen vrij stond en dat dit geschikt zou zijn om een aantal van de momenteel in de ‘jungle ‘ in Calais woonachtig reltrappers op te vangen. De Franse president Hollande bekend om zijn voortvarende dadendrang had de opdracht gegeven dat het in Calais nu maar eens afgelopen moest zijn, temeer zijn minister van BuZa, Cazeneuve naar Londen was gevlogen om de Britten er op te wijzen dat de minderjarigen in Calais door de Britten moeten worden opgenomen.

U ziet, de Fransen doen nog steeds waar zij al honderden jaren goed in zijn, chaos veroorzaken en dan derden oproepen  deze chaos op te lossen. Iedere voormalige Franse kolonie in Afrika is daar een goed voorbeeld van, VN  en EU hulptroepen om de Franse belangen te redden en in het klein moet een kwakkelende Air France  aan het KLM infuus worden gelegd, ofschoon KLM prutser van Wijk zich dat wat anders had voorgesteld.

De Franse burgemeester van o.a. Pierrefeu-du- Var stak echter beleefd de vinger op richting Parijs en organiseerde daarin unaniem gesteund door zijn de gehele raad een protesttocht door het dorp waaraan 1.000 mensen deelnamen. Hier was eerder een bindend  referendum  aan vooraf gegaan, waarin de 6.000 inwoners zich konden uitspreken over de komst van 60 Calais reltrappers, waarbij en wij willen dat benadrukken veel van de rellen in Calais worden georganiseerd door NEDERLANDSE ultra linkse jongeren.  De bewoners stemden met grote meerderheid NEE en was voor de burgemeester een zaak duidelijk : in mijn dorp geen crimigranten en zeker niet die uit Calais.

In een mail aan Parijs en de Prefecture  liet hij fijntjes weten dat het beoogde gebouw niet bestand was tegen eventuele overstromingen, het zou in een zg. Zone Inondable  liggen, een potentieel overstromingsgebied en dat monsieur le President wilt u deze mensen toch niet aandoen, na alle stress op wankele bootjes ?

In een ander dorp het zelfde verhaal, maar zorgden  de burgers er voor dat het toch al wat als ACZ beoogde bedaagde gebouw , spontaan tot instorten kwam, ja en dan heb je niets meer in de aanbieding.

Heren burgemeesters in Nederland, soms een ideetje om eens te gaan kijken en te zien hoe democratie en de wil van de burger wèl meetellen als het er om gaat beslissingen te nemen die slechts ertoe dienen zelf weer een stapje op loopbaanladder te stijgen ?

En de tekst op de foto ( AFP ) is duidelijk ‘opgedrongen projecten, verhoogde boosheid ‘.

 


1 reactie

Comments are closed.