Wat hebben Manuel Barroso, Neelie Kroes en Benita Ferrero Waldner gemeen ? Zij knoeien !

Dat de EU in Brussel ondanks het feit dat dit natuurlijk in alle toonaarden ontkend wordt een broeinest van knoeiers en fraudeurs huisvest, zal u niet verbazen. Maar een excuusbriefje aan de op dat moment dienstdoende ‘EU baas “is voldoende om zaken die beter niet aan het daglicht mogen komen, in de Brusselse doofpot te laten verdwijnen.

Manuel Barroso, van huis uit terraskelner en daarna via een maoistische politieke carrière uiteindelijk de voorganger van Jean Claude Juncker nam na een voorgeschreven ‘rustperiode ‘van 18 maanden een baan aan bij Goldman Sachs Londen om de bank te assisteren in zaken die te maken hebben met de Brexit.  Officieel dus niets mis mee, ware het niet dat dit gelet de achtergrond van Goldman Sachs nu niet bepaald netjes is. Maar wat is het woord netjes in de politiek nog waard ? Vraag het b.v. even aan Mark Rutte.

Maar nu blijkt dat Barroso  naast zijn inkomen bij Goldman Sachs inmiddels ook nog een EU pensioen ontvangt van € 7.000 per maand. Dat ofschoon hij pas 60 is en een pensioen pas uitgekeerd gaat worden op het moment dat de pensioengerechtigde geen aanspraak kan maken op andere inkomsten dan het pensioen. Dat is bij Barroso niet het geval, maar de EU, d.w.z. Juncker kijkt even de andere kant uit, want nu iemand iets ontzeggen dat je later zelf goed van pas kan komen, zou onverstandig zijn.

Barroso was ook de baas van Benita Ferrero Waldner, een EU commissaris die een 2e periode aan zou treden ten tijde dat Barroso EU commissie voorzitter was. Echter het inkomen dat zij kon krijgen bij de Spaanse windturbine fabrikant Gamesa in 2010 deed haar besluiten slechts een maand na haar aftreden als EU commissaris, deze baan te accepteren. Tegen alle regels in. Een eenvoudige brief aan Barroso met excuses, dat zij toch gedurende de voorafgaande tijd als EU commissaris niets verkeerds had gedaan , was genoeg !

En dan onze eigen Neelie. Bekend om haar turbulente grabbel leven, dat begon al toen zij als Minister van Verkeer en Waterstaat de bekende 100 kilometer wet op snelwegen in werking stelde en heel Nederland zich afvroeg hoe de dag daarop hele legioenen medewerkers van Verkeer en Waterstaat de kennelijk al klaar liggende 100 km bordjes installeerden. De turbulente zakkenvul periode met Rotterdamse Bram zullen wij maar overslaan, evenals die met Paarlberg en wat er zoal tussendoor gebeurde.

Waarom moest Neelie samen met directieleden  van Ballast Nedam, toen nog een oer Nederlands bedrijf riant in de Royal Class van de KLM naar Singapore vliegen, waar een paar aantrekkelijke projecten zich aandienden ? Konden de heren van Ballast het niet alleen af , maar moest Neelie als commissaris van het bedrijf een handje helpen ?

En toen haar verzwegen positie als directrice van een op de Bahamas gevestigd clubje Mint Holdings.  Nee, Neelie wist van niets en had een last van geheugenverlies, als het ging om interesse vermenging met het voortschrijden van de jaren is zij alles vergeten. En de EU ? Ach een briefje zal wel weer genoeg zijn.

U ziet rommelen, mits in de juiste positie, loont. Nu willen wij niet roomser zijn dan de paus, in tegendeel. Maar vergeet niet dat al het gerommel van deze 3 , steeds gemoeid gaat met posities die door de belastingbetaler moeten worden betaald ?  Willen wij hiermee zeggen dat  rommelen mag indien de centen zelf worden verdiend en niet afkomstig zijn van de gemeenschap ? Tot op zekere hoogte luidt het antwoord  :  JA !! Immers als u weliswaar gedwongen geld af moet staan aan de gemeenschap / overheid, dan mag je van die zelfde overheid een vlekkeloos gedrag en beheer van uw centen verwachten.

En dat laatste is net als in eigen land al lang vervlogen tijd.


6 Reacties

 1. Flo zei:

  dit zal nooit op de NPO komen.. en nooit geen schaap bereiken..
  spijtig.,.

  pas op dat jullie dadelijk niet geframed worden voor het aanzetten van haat jegens een gerespecteerd politicus..
  als neelie kroes dadelijk els borst 2.0 wordt. .>?

  ik heb geen tijd voor kruimel dieven. maar er zijn genoeg verwarde mannen sinds de bezuinigingen in de zorg..

 2. andre zei:

  roomser dan de paus kan wel degelijk, lees dit schrijfsel maar.

  http://www.knack.be/nieuws/belgie/bankieren-de-een-zijn-dood-is-de-ander-zijn-ferrari/article-opinion-761933.html

  met als aanvulling in dit rijtje karel de gucht met karel de gucht junior.
  Doet me een beetje denken aan pechtold en klaver alleen dan in het klein.

  gamesa is siemens, en dit is een andere reus in het groene subsidie milieu daar.

  http://news.xinhuanet.com/english/2016-10/01/c_135726594.htm

  het gaat fantastisch

 3. only you zei:

  Je moet een meester in knoeien zijn anders kom je niet in aanmerking voor zo’n baan, hun cv’s spreken boekdelen! ?

 4. formidabele zei:

  Als alle gangen nagegaan zijn en voldoen aan het kaliber ‘criminaliteit’, dan ben je welkom?

 5. toussaint zei:

  Juncker is de tax dealer summa cum laude. Zijn EU commissie bestrijdt nu wat hij 20j als Lux. M-P heeft uitgespookt.Vindt men in Brussel normaal. Prins Constantijn hoefde geen loodzwaar Brussels concours af te leggen maar schoof als V-P Communications gelijk aan in Neelie’s kantoor. Niet wat maar wie je kent.Goldman Sachs heeft alle EU touwtjes in handen: Barroso in NYC en Draghi in FKF.Luisde Griekenland de Euro in en nu houdt ze ’t land erin. huilbuien doen ’t ook uitstekend.Wil open grenzen,maar heeft om z’n villa in Heerlen ’n metershoog stalen hek. Onder hoogspanning???

Comments are closed.