Queen Elizabeth II moet restauratie Buckingham Palace zelf betalen (video)

430 Miljoen euro gaat de restauratie van het in Londen gelegen Buckingham Palace de Britse belastingbetalers kosten. Het hoofdverblijf van koningin Elizabeth II voldoet niet meer aan de tegenwoordige bouweisen. Zo moeten o.a. de isolatie, de verwarming, de electrische bedrading en het leiding werk worden vernieuwd.

En die kosten schoten vele Britten terecht in het verkeerde keelgat. Afgelopen vrijdag verschenen er dan op internet ook petities waarin Lizzy wordt opgeroepen, de kosten of althans een deel daarvan uit eigen portemonnee te betalen, daar gelet de financiële situatie van veel van haar landgenoten men het een aanfluiting vindt dat een familie die tot een van de rijksten in Europa behoort met de gewenste restauratie een aanslag doet op de Britse schatkist (Waar hebben we dat meer gezien??).

Het doet ons denken aan de restauratie van de paleizen van onze eigen ‘would be keunincklijke familie’, die zelfs te beroerd en te gierig waren om de onderhoudskosten voor de Groene Draeck uit eigen zak te betalen en die net als het Britse koninklijke huis zwemmen in bij elkaar gerommeld en gestolen geld.

In tegenstelling tot in ons land bestaat het inkomen van de Britse koninklijke familie uit 2 hoofdcomponenten. De eerste zijn de opbrengsten uit investeringen en aandelen en het totaal aan dit soort bezittingen bedraagt volgens schattingen rond de € 600miljoen, die met een zeer conservatief gerekend rendement toch een 30 miljoen per jaar opbrengen.

De tweede bron van inkomsten bestaat uit de opbrengsten van de Crown Estate, de gezamenlijke onroerend goed bezittingen van de Royals. Daarbij moet u denken aan pachtsommen van land en de opbrengsten van het hout , agrarische producten en toegangsbiljetten betaald door diegenen die wel eens een kijkje willen nemen in een van de vele paleizen.  Dit brengt jaarlijks ongeveer € 360 miljoen op, waarvan Elizabeth 15% toucheert voor privé uitgaven en uit welke bron ook de kosten voor het koningshuis worden gefinancierd.

Geen reden dus om aan te nemen dat er armoe geleden wordt , daar in het Buckingham Palace, maar omdat het nooit genoeg is in dat soort kringen, wel een reden om te klagen over achterstallig onderhoud. Hoe de Britten hierover denken n.a.v. de op vrijdag gestarte petitie laten wij u hier aan hand van enkele voorbeelden zien  en na het lezen bekijk de Engelstalige video ( 2011) van de heer C.G.P.Grey die het op de typisch humoristische Britse wijze nog eens toelicht en waarin u ziet dat de voorouders van Elizabeth net als die van W.A. ook al gewoon ordinaire rovers waren.

En ach, als u nog een baantje als tuinman zoekt, bij Elisa kunt u tegen het minimum loon altijd nog terecht. (Trouwens ook bij roofridder Marcel van Dam, maar dan wel als vrijwilliger!)

uk


9 Reacties

 1. Theo Hofman zei:

  @ Gradus

  Omdat wij zogenaamd in een democratie leven!

  Zelfs als Wilders 76 zetels haalt, krijgen ze als het aan hem ligt nog meer toegeschoven.
  Dus niemand van zijn aanhang heeft iets te mekkeren!

 2. andre zei:

  nou voor dit geld doet die ouwe BP zeepdoos de voordeur van haar buckingham palace niet eens open. “and the proud britain taxcows pay again” ik mis in het rijtje overigens willem 3 van oranje in zn rijtje, waarom?

 3. peter zei:

  En waar kan ik mijn rekeningen indienen….o, nee…ik moet betalen voor echt alles. Van elke verdiende euro is maar 20 cent netto besteedbaar!

 4. onlyyou zei:

  Kan de eucommissie dat niet te regelen, net voor de brexit?
  Gaat toch van je eigen grote hoop en de elite kan potten?

 5. Toussaint zei:

  Ook zo’n Duitse graaiersfamilie als de onze, maar brengt wel meer toeristen deviezen in ’t laatje dan de Oranje’s. Verder heeft ze 4 prullen van kinderen op de wereld gezet. Belachelijk dat ze doorregeert totdat ze de pijp uitgaat. Charles is 68 en moet nog beginnen. Heel NW-Europa wordt geregeerd door fossielen.

Comments are closed.