Je kunt geen ezel en een koe samen in een stal zetten

Wij moesten onlangs even in Nederland zijn, en tijdens de op dat moment haast verplichte pannenkoek in een typische dorpskroeg in de Achterhoek schoof een echte ouderwetse boer mee aan tafel . Wij raakten in gesprek en altijd nieuwsgierig naar wat de ‘gewone man of vrouw ‘van de huidige situatie in ons land denkt ontstond een interessant gesprek zonder wollige politieke taal.

‘Kijk,’ zei de boer toen ik hem vroeg wat hij dacht van de nauwelijks te stoppen toevloed van asielzoekers en het groeiende aantal 2e en 3e generatie Allochtonen ( ik moest het even verduidelijken door te zeggen Marokkanen en Turken ), ‘kijk het is heel eenvoudig, je kunt geen ezel en een koe samen in de zelfde stal zetten, daar komt heibel van, ze schoppen of bijten elkaar, dus nooit doen!’

Heeft u ooit een dergelijk plausibele uitleg gehoord voor een deel van de problematiek waarmee ons land en zijn Nederlandse inwoners te maken hebben ? Los van wie nu wie is in deze uitleg en of het biologisch gezien juist was, de boer sloeg in een zin de spijker op de kop en dagelijks zien wij de gevolge van hoe de politiek al tientallen jaren geleden probeerde een multicultureel land te creëren zonder ook maar in het minst te letten op de gevolgen. Die waren zoals dat vaker het geval is voor een volgend kabinet, waarbij de mensen die uiteindelijk met de gevolgen van dit jaren lange wanbeleid te maken kregen en nog steeds krijgen, de gewone Nederlanders zijn.

“Stemt je op de PVV’ , waagde ik nog een poging, nieuwsgierig geworden door de heldere blik van mijn tafelgenoot.  ‘Nee, ik stem al lang niet meer, je wordt gewoon als slachtvee gebruikt en bedonderd, vraag maar aan hem,’ en wees naar een man aan de overkant van de tafel, die zo te oordelen aan zijn jack de post in het dorp rond bracht. ‘Post NL ‘reageerde onmiddellijk. ‘Kijk ik kom door het hele dorp, de burgemeester hier belazert de zaak, heeft zijn zakken gevuld met een toestemming om een AZC te openen, iedereen weet het inclusief de raadsleden, maar niemand die er iets aan doet, allemaal te bang voor hun politieke baantje !’

Jammer, dat iedereen inclusief uw redacteur weer aan de slag moest, want met een dergelijke gesprek krijg je een beter beeld van wat er in ons land mis is en gaat, dan urenlang artikelen lezen.

Een ding werd mij op deze middag wel duidelijk, de Nederlander, ongeacht zijn politieke keuze is de huidige situatie beu. De politieke elite trekt zich niets aan van deze boosheid, want ach de Nederlanders zijn zo verdeeld dat het nooit tot een echte brand zal komen, hoogstens een lokaal vuurtje, dat met wat valse beloften weer snel gedoofd is. En gedeeltelijk hebben ze gelijk. Op Facebook lazen wij dat er VIER Pegida achtige organisaties zijn en nadat een had voorgesteld daar een van te maken om meer invloed te hebben, 2 zelfs niet op dat verzoek reageerden. Het is tekenend voor onze samenleving en mensen schijnen zich niet te willen realiseren dat juist deze verdeeldheid de politiek haar bijna onaantastbare macht geeft.

‘Divide et impera’ speelde al in de tijd van de oude Grieken toen de Romeinen deze tactiek toepasten tegen de Griekse stadsstaten en het ‘verdeel en heers’ doet het beter dan ooit.


7 Reacties

 1. Henk zei:

  Omdat een achterlijke analfabete psychopaat zo’n 1400 jaar geleden zijn krankzinnige opvattingen toevallig overgoten heeft met een religieus sausje, moet nu de hele wereld daarvoor lijden en uiteindelijk naar de verdoemenis geholpen worden.

  Wel met volledige medewerking van de gevestigde lamlullen in Den Haag en overige Gemeentes natuurlijk!

 2. Gradus zei:

  … haast verplichte pannenkoek in een typische dorpskroeg in de Achterhoek schoof …
  Ik vrees dat we allemaal in een dergelijke gemeente leven!

 3. AG zei:

  Geachte lezer,

  Neem voor uzelf te blijven,en weet dat wie zichzelf vindt,verlost wordt van ons verdriet over Nederichland!!!

  NAMELIJK ZIJN WIJ ALLEMAAL GELIJK!!!
  ===============================

  Polen pikken onze banen,
  Roemenen pikken onze auto s,
  Grieken pikken onze uitkeringen en geld.
  Cri———–migranten pikken alles gratis levenslang in de croma,etc,etc!!!

  WIJ NEDERICHLANDERS PIKKEN ALLES!!!
  ================================

  Voorstel; maak extra reclame aan alle kandidaten. Die komen wensen wij u een prettige verblijf in dit landje. Want de melk en honing potten staan voor jullie klaar!!!
  Mochten jullie nog wensen hebben dan horen wij het,en hopen op een talrijke opkomst en verblijf levens lang!!!

  Want alles dan ook alles wordt door ons werkende echte Nederichlanders betaald.

  Kortom wij echte Nederichlanders werken voor niets om jullie vooruit te helpen,gratis woning,medische hulp gratis eigenlijk alles!!!

  Het is te veel om op te noemen,en wij echte Nederichlanders hopen dat u geen klachten heeft op het gratis levens lang verblijf met familie in dit landje.

  DIT IS EEN RECLAME BOODSCHAP!!!
  ============================

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 4. Arie Kanarie zei:

  Nederland is bepoteld en verkracht door zichzelf verrijkende figuren met het IQ van een amoebe,… met het bestuursrecht in de hand kunnen ze de burger mangelen,knevelen,mennen en voorzien van het brood en de spelen,… Totdat het verkeerd gaat,… bijltjesdag zal zich eens aandienen. En dan is het huilen door de zichzelf benoemde elitaire nijenrodeboys,… tja als je niet met je bek in de klei wil eindigen had je je poten er maar niet uit moeten trekken,…………

 5. Erik zei:

  Een ezel en een koe kunnen best vriendjes zijn, maar je kan ze niet verplichten tot samenwonen in een stal.
  Ik denk dat de stal het probleem is, niet de koe of de ezel.

  Game on!

  Ps:heerlijk dat boeren verstand 🙂

Comments are closed.