Asieleisers maken gretig gebruik van gaten in de EU wetgeving

Wij zullen het nog maar een keer herhalen, politici en het bijbehorend ambtenarencorps behoren niet tot de meest creatieve groep  van de burgers, behalve als het gaat om het bedenken van voordelen voor zichzelf. En hier maken sinds de kou zijn intocht heeft gedaan ook 4.000 economische gelukszoekers per maand gebruik van, om via een ‘vergeetachtigheidje ‘ van de EU vanuit Turkije in Griekenland asiel aan te vragen.

U zult zich nog de euforie herinneren, toen vorig jaar  bekend werd dat de Duitse bondskanselier Merkel een  deal had afgesloten met de Turkse dictator Erdogan. Voor iedere economische gelukszoeker die zich afkomstig uit Turkije zich   op een van de Griekse eilanden bevond  en die teruggestuurd werd naar Turkije, konden de Turken een ‘echte ‘vluchteling in ruil daarvoor  naar de EU sturen.

Het zg. Merkel plan, dat overigens niet door haar bedacht werd, maar door een door George Soros gefinancierde ‘denktank’ werd nadat de inmiddels teruggetreden Diederik Samsom het plan in ons land mede presenteerde door de MSM zoals wij reeds eerder schreven ook wel het plan Merkel/Samsom genoemd.

Dat er in de praktijk weinig of niets van het plan dat door de EU omarmt werd is terecht gekomen, mag als bekend beschouwd worden, want los van triviale zaken als het vermogen van gloeilampen of stofzuigers, heeft de hele EU in haar 25 jarig bestaan weinig anders dan onzin voortgebracht. Dat laatste is mede te wijten aan het bedroevende niveau van de Brusselse hoofdrolspelers, voor het merendeel afgedankte 2e rangs clowns in het politieke circus waarvan wij er in Europa en ook in ons land spijtig genoeg te veel hebben.

Terug naar de domheid van de bedenkers van ‘het plan ‘. In de voorwaarden staat duidelijk dat het gaat om ‘vluchtelingen’ die via de zeeweg vanuit Turkije , Griekenland bereiken, waarbij dat in de praktijk gaat om de voor de Turkse kust gelegen eilanden zoals Kos en Lesbos.  Daarbij is geen rekening gehouden, laat staan dat dit in het plan werd opgenomen, dat er ook mogelijkheden zijn om vanuit Turkije , Griekenland op een andere wijze te bereiken, namelijk nu in de winter de tot smalle sloten geslonken rivieren over te steken. gedurende de overige tijd van het jaar zou dit ivm. met de sterke stroming onmogelijk zijn.

En nu hebben de ‘vluchtelingen’ die echter in de Griekse media gewoon bij de naam worden genoemd, namelijk ‘economic refugees’ hetgeen in ons land je onmiddellijk de toorn van Den Haag op de hals zou halen en daarom angstvallig wordt verzwegen,  een prachtige oversteekplaats ontdekt, namelijk bij het Griekse grensplaatsje Amorio. Normaal, zoals de burgemeester van het dorp Panagiotis Ageladarakis en zijn politiechef aan verslaggevers van Associated Press vertelden is de rivier de Evros ongeveer 150 meter breed, maar nu op sommige plekken is dat 20 tot 50 meter.  Zie foto.

Iedere nacht komen gelukszoekers  de rivier over en daarmee zijn zij gelijk op het Griekse vasteland , waar zij zich  in tegenstelling tot diegenen die op de Griekse eilanden verblijven zich gelijk mogen aanmelden voor een asielverzoek. De regel dat zij teruggestuurd kunnen worden naar Turkije is evenmin van toepassing en nadat zij eenmaal zijn geregistreerd reizen zij  ongehinderd door naar de in Noord Europa klaar staande honingpotten.

Om hoeveel gelukszoekers het gaat, kan de Griekse grensbewaking niet nauwkeurig vertellen, maar het feit dat naar schatting er in de laatste maand circa 4.000 personen zijn teruggestuurd, toont aan dat het hier niet zo maar om een toevallig incident gaat. Die gelukszoekers die het wel lukt, gaan gewoon naar de in het dorp aanwezige coffeeshop en vragen daar om opgehaald te worden door de politie. In october waren dat ruim 650 personen.

Overduidelijk wordt hiermee de domheid/ naïviteit en wereldvreemdheid aangetoond van de bedenkers van het bovengenoemde plan, dat tevens aantoont dat er in de politiek nauwelijks mensen te vinden zijn met ervaring in het echte leven.

 


3 Reacties

 1. JdeB zei:

  Ook in ‘Dieselgate’ schijnen de ‘wereldvreemde’ EU leiders anders verdomd goed bij de tijd te zijn en te weten waar het om draait: poen.

 2. Tonnie zei:

  Ik zou het wel weten als ik een gelukzoeker was en in NL woon,
  als ik geen werk meer had, ging ik naar Marokko sloot achter aan in de rij,
  en lied me doodleuk opnieuw inschrijven. Gratis huis met inboedel
  fietsen eten uitkering zeg maar alles wat een Nederlander NOOOOOOIT krijgt.En die heeft er wel voor gewerkt, maar hun niet!!!Het wordt tijd voor een opruiming den-haag moet meteen mee,zij hebben hier voor gezorgd,die klojo’s die doen niks kijk maar naar het referendum nee is nee ,wordt vanzelf ja door Rutte.

 3. only you zei:

  Spekkoper zijn de advocaten, en allemaal op kosten van belastingen van de burgers?
  Deze worden zelfs nog actief aan gesproken hoe te handelen?

Comments are closed.