PvdA blaast zich zelf op (video)

Geen harde knal, geen explosie, nee gewoon een diepe zucht om dan de komende 4 jaar na de verkiezingen in maart 2017, af en toe een oprisping te laten horen vanaf de oppositiebankjes , nauwelijks gehoord door de partijen die in de komende kabinetsperiode de inmiddels de tot op de draad versleten lakens gaan uitdelen.

Denk even met ons mee, nee uiteraard niet  DENK , want het gedachtengoed van deze op de afgelopen PvdA regeringsperiode mee parasiterende   Turken agi’s aangevuld met een Marokkaan en Surinaamse  spijtoptante, is niet de moeite waard om over te schrijven. Nee, gewoon even meedenken hoe anders het met de PvdA had kunnen lopen.

Stel, dat wij in ons land een stukje van het Franse verkiezingsstelsel en de aanloop tot de verkiezingen zouden hebben. Dan krijg je een zg. primaire, waarin een partij die er toe doet een aantal kandidaten op een kieslijst zet, deze via 2 kiesrondes ( tenzij een kandidaat in de 1e ronde al de absolute meerderheid behaalt ) laat uitvechten wie de door de betreffende partij een gooi mag doen naar de functie van president. De rechtse Franse politieke vleugel, les Republicains hebben het al achter de rug, en Francois Fillon gaat het opnemen tegen Marien Le Pen van het Front National en de uiteindelijke socialistische kandidaat. De socialisten moeten hun ‘primaire ‘nog houden, er staan 7 kandidaten op de lijst en over 5 weken mogen alle Fransen indien zij dat willen op een van deze kandidaten stemmen. Daarna eventueel nog en 2e ronde en de winnaar mag meedoen aan de echte presidentiële verkiezing.

Nu zijn wij Nederlanders een eigenwijs volkje, bovendien hebben wij spijtig genoeg geen president of z.g. zelfbenoemde koning die wij bij niet functioneren gewoon na 4 jaar weg kunnen sturen. Wij zitten opgescheept met een soort spreekpop, die braaf luistert wat zijn moeder, oma en tante en…… niet te vergeten zijn geïmporteerde echtgenote hem influisteren, om dan deze ‘wijsheden ‘ meestal 2 maal per jaar van een briefje voor te lezen, waarna de  fake news staatsomroep dit voor u in beeld brengt.  Nee, onze politieke partijen maken onderling in zaaltjes wel uit wie hun lijstrekkers worden en zult u in tegenstelling tot wat in Frankrijk wel kan, eerst lid moeten worden van de desbetreffende partij. De VVD-ers wisten het al gauw, dwz. hun hopman gaf hun te verstaan dat hij zijn zegetocht in eigen wereldje nog wel 4 jaar voort wil zetten. . De PVV kijkt het een beetje af van het Front National, er is maar een de baas en dat is in ons geval Geert Wilders.

Maar dan de PvdA . Die keken met een schuin oog naar Frankrijk, maar naar typisch Nederlandse traditie , voor niets gaat de zon op en zeker in een socialistische wereld, kon iedere Nederlander mee doen aan de kandidaatsverkiezing, mits ….. je volger werd van de PVV, oeps wij bedoelen de PvdA. In het eerste geval , was de PvdA gelijk de uit de sores geweest. Dus een interne keuze, waarbij het ging om Didi Samsom en Lodewijk Asscher. Asscher won, Asscher wint altijd, want Asscher heeft in linkse kringen de beste connecties via zijn mamma en daar draait het voor zo ver u dat nog niet wist in de politiek altijd om.

Maar, stel nu eens dat de PvdA datgene had gedaan wat zich begin dit jaar even aftekende, namelijk dat ook Aboutaleb zich kandidaat had gesteld en dat de PvdA misschien ook nog zo slim was geweest niet hun kiezen maar wel eerst lid worden en betalen geintje hadden uitgehaald ? Wij geven u op een briefje dat dit zetels had opgeleverd. Aboutaleb is geliefd bij zijn moslim geloofsgenoten en…. ook bij veel Nederlanders die nog met een navigatie Tom Tom vresie 1 waar de horizon  nog niet wordt aangegeven.

Maar de PvdA baasjes moesten er niet aan denken, want velen zouden hun comfortabele baantjes kwijt zijn, Spekman had de opdracht gekregen zich eens fatsoenlijk te gaan kleden, kortom een bos verlepte rozen was het resultaat geweest.

Dus juicht iedereen nu over Lodewijk Asscher, terwijl de juist wat doordenkende kiezers, en die zijn er, zich goed zullen bezinnen op de PvdA en dus op Asscher te stemmen, betekent op diens fouten, niet ingeloste beloften en mislukte plannen in de afgelopen 4 jaar te stemmen plus nog zoals hij aankondigde een meer linkse koers..  Stemmen op een mank paard, dat doe je niet en dat is nu juist wat de PvdA met haar keuze teweeg heeft gebracht. Maar met Khadija Arib op nummer 2, Jeroen Dijsselbloem op 3, Sharon Dijksma op plaats 4van de kandidatenlijst is de treurzang reeds ingezet.

Maar om met de woorden van Johan te eindigen ieder nadeel heeft ook zijn voordeel , wij zullen de PvdA niet meer in een toekomstig kabinet terugzien.


4 Reacties

  1. Toussaint zei:

    Een restzeteltje binnen de Grachtengordel en in Oost-Groningen. Dat zal ’t worden. De rode haan heeft zich zelf omgelegd en kraait gelukkig niet meer. Cohen stelt rap ’n fusie voor van alles wat links is in de TK. Ziet de PVV bui op 15/3 al hangen! Weg met die lui die zich hoereerden aan de VVD en de arbeiders verraadden. Plee v/d A: goed doorspoelen, aub. Is RIP.

  2. Bert Bezorgd zei:

    Gewoon net als de rest van zelf denkend NL stemmen op de PVV. De PVDA’ers zijn landsverraders!

Comments are closed.