Voormalige Franse minister van huishouding, Jérôme Cahuzac veroordeeld tot 3 jaar gevangenis

Op zich zelf niet zo’n schokkend bericht, omdat een Franse minister zonder een strafblad in dat land niet meetelt. Interessant is echter dat juist Cahuzac door president Hollande was aangesteld om jacht te maken op de talloze Fransen die hun euro’s liever ergens in het buitenland stallen dan in eigen land.

Een waar spektakel gisteren in de rechtbank waar Cahuzac in het verdachtenbankje in tranen uitbarstte en de rechters vertelde dat hij overwogen had om zelfmoord te plegen in plaats van de schande te doorstaan van een veroordeling.

Drie jaar gevangenis zonder aftrek is de eis van de rechters.  De  ex echtgenote van Cahuzac, Patricia Ménard werd reeds eerder als medeplichtige beschouwd en kreeg  een strafeis van  2 jaar.

Cahuzac ,van oorsprong cardioloog en zijn vrouw hadden in Parijs een bloeiende cosmetische chirurgen  praktijk en waren gespecialiseerd in haar inplantatie. Er zijn nauwelijks Fransen van enige betekenis die aan ‘overmatige haaruitval’  leden, zowel mannen als vrouwen die niet bij dit florende familiebedrijf klant waren. Daardoor zag Cahuzac de kans om tientallen miljoenen euro’s naar Zwitserland , Singapore en het eiland Man  te laten verhuizen, om daarmee de Franse fiscus, waarvan hij later als minister hoofd was, te misleiden.

Naar schatting kon de familie op die manier in 20 jaar miljoen buiten het oog van de Franse fiscus houden totdat Cahuzac betrapt werd op het hebben van een Zwitserse bankrekening met daarop slechts 600.000 euro. Maar nadat in 2013 de Franse alternatieve nieuwssite Mediapart dit bekend maakte en Cahuzac in eerste instantie in het parlement alles ontkende, viel het gordijn en moest hij uiteindelijk ontslag nemen. Mediapart kwam de fraude op het spoor toen de verhouding tussen Cahuzac en zijn vrouw slecht werd en zij uit de school klapte,en uiteindelijk eindigde dit huwelijk in een in 2016 uitgesproken echtscheiding.

En met al onze kritiek op de politiek dus ook op de Franse, is het toch iedere keer weer opmerkelijk dat in tegenstelling tot ons land, frauderende en liegende politici uiteindelijk gewoon keihard worden aangepakt.

Een andere bekende Franse politica, Christine Lagarde,  momenteel baas van het Internationaal Monetair Fonds ziet nog steeds kans om aan een uitnodiging voor de Franse rechters te verschijnen, te ontkomen. De Franse justitie wil Lagarde verhoren over haar dubieuze rol toen zij als Franse minister van Financiën een schadevergoeding van 400 miljoen euro, te betalen aan de Franse ondernemer Bernard Tapie goedkeurde. Het verhoor zou oorspronkelijk op 12 december in Parijs beginnen en Lagarde had om zich voor te bereiden een maand vakantie genomen maar liet nu echter via haar advocaat weten meer tijd nodig te hebben.

Zakenman Tapie klaagde Franse staat aan vanwege het feit dat de Lyonnais bank in 2008 zijn aandelen in het sportmerk Adidas zwaar onder de eigenlijke waarde verkocht had, hetgeen hem dichtbij de bedelstaf gebracht zou hebben, Tapie was een goede bekende van de toenmalige Franse president Sarkozy en de Franse justitie heeft vragen over de uitbetaalde schadevergoeding en de rol van Lagarde daarin.


5 Reacties

 1. Barbier zei:

  De affaire van Jerôme Cahuzac is niets vergeleken met onze sinds 7 jaar durende affaire in Nederland.

  In het begin was onze affaire banaal. Een notaris heeft het Testament van ons (schoon) vader op vraag van onze (schoon) zuster en haar dochter vervalst. Thans kan niemand redelijkerwijs aan de fraude twijfelen maar eigenlijk heeft niemand hier ooit aan getwijfeld.
  Opeenvolgend hebben de rechtbank, de politie, het O.M., de Kamer voor het Notariaat, het Gerechtshof beslissingen, vonnissen en andere arresten uitgesproken die erop wezen – door ons onder dwang op te leggen het vervalste Testament te accepteren – de affaire in de doofpot te stoppen.

  Wij hebben de noodklok geluid om de Kamerleden, de minister van Veiligheid en Justitie, de eerste Minister-President, de Procureur-Generaal en de President van de Hoge Raad te alarmeren…en hebben zorgvuldig brieven verzameld die ons uitlegden dat geen enkele van deze hooggeplaatste personages iets kunnen doen!

  Een veel groter schandaal want ex-minister Cahuzac heeft gelogen tegen mensen die middelen hebben om zich te verdedigen, maar in onze affaire gaat het om een collusie van dragers van het openbaar gezag, die hun macht misbruiken en waartegen een gewone burger zich niet kan verdedigen.
  Behalve als een Nederlandse Mediapart deze collusie en hun ondertekende documenten openbaar maakt…helaas bestaat in Nederland geen Mediapart.

  Wij stellen U voor de tijd te nemen de website http://www.vervalsttestament.nl te raadplegen en niet te aarzelen contact met ons op te nemen: Nederland is verre van een “voorbeeldig Koninkrijk” maar de media houdt zich tot nu toe stil. Bent U bereid voor een verandering?

  Bij voorbaat dank voor Uw belangstelling,
  Met vriendelijke groet,

  Mieke en Michel Barbier.
  T 00 33 231 97 07 35

 2. Ruud Steunassen zei:

  Een andere bekende Franse politica, Christine Lagarde,  momenteel baas van het Internationaal Monetair Fonds ziet nog steeds kans om aan een uitnodiging voor de Franse rechters te verschijnen, te ontkomen. De Franse justitie wil Lagarde verhoren.
  Ik denk dat ik wel weet, waarom ze wacht.
  Lagarde wacht op het magische getal zeven. Dat is het. De rechters moeten haar 7×7 keer uitnodigen, waarna deze heks van haar bezemsteel zal vallen, neerstorten en vervolgens in het niets oplossen.
  Ik heb het voorspeld.
  googel: niburu.co: mh17-de-door-lagarde-voorspelde-reset-is-begonnen&catid=69:occult&Itemid=81
  Ik kan niet wachten tot dit soort misdadige hooghartige figuren in een oorlogstribunaal veroordeeld worden tot levenslang.

 3. Toussaint zei:

  DSK, Lagarde, Cahuzac,Tapie, mss Sarkozy: ze worden ten minste aangepakt ook al duurt ’t lang. In NL Demmink, Teeven, Opstelten, Dijkhoff, Van der Steur, Eurlings niet. Richting sepot, doofpot of mediation babbeltje. Republica Banana; noemt zich ’n beschaafd land. Nu Wilders vervolgd en veroordeeld is, kunnen ze hele volksstammen Islamieten gaan aanpakken, want die wensen Joden 24/7/365 dood, vernietigd en ausradiert. Hitler wordt er mateloos bewonderd. Vorige week ’n bosbrand in Haifa en prompt werd er op sociale media gereageerd en gewenst dat heel Israel in de brand zou vliegen en alle Joden in de vuurzee omkwamen. Hoe reageert de A’damse Rb hierop?

 4. Marcel zei:

  Noemt u dat “een keiharde aanpak” ?

  Kennelijk heeft u nog nooit gehoord van het Chinese systeem waar een ambtenaar op een lager niveau voor het aannemen van minder steekpenningen al de kogel kan krijgen.

Comments are closed.