Afrikaanse landen en met name Marokko SABOTEREN TERUGNAME uitgeprocedeerde landgenoten

De affaire Anis Amri toont steeds duidelijker aan dat autoriteiten van in dit geval Marokko geen enkele interesse hebben om uitgeprocedeerde asielzoekers en in dit geval  terroristen terug te laten keren naar hun vaderland. Ondanks keiharde afspraken met de Marokkaanse overheid, die nu weer eens  boterzacht blijken te zijn, treineerde Marokko ook deze keer om ervoor te zorgen dat in dit geval Amri de juiste papieren kreeg om uitgewezen te worden.

Nu hebben wij hier al meerdere malen over geschreven, want het probleem is inmiddels al oud. Een asielzoeker die , uiteraard zouden wij haast zeggen zijn identiteitspapieren kwijt is wat de eerste les is die elke asielzoeker krijgt ingeprent, kan niet terug naar zijn land van herkomst. Maar daar hij officieel is afgewezen heeft hij ook geen recht meer op een plaats in een AZC en wordt op straat gezet. Dan komen de bed, bad en brood Gutmenschen in actie en u kent de gevolgen.

De meest gebruikte kreet van een land die een landgenoot terug moet nemen,  is dat het bij de ‘gepresenteerde’ persoon niet om een landgenoot gaat en daarom een afgifte van nieuwe en tijdelijke identiteitspapieren onmogelijk is. Logische en sluitende redenering, waarvan het tegendeel slechts via een moeizame bewijsvoering kan worden aangetoond, nogmaals gelet het feit dat de tegenpartij en…. de betrokkene zelf daar niet aan mee werken.

Zo duurde de aanvraag om tijdelijke reisdocumenten voor Amri die reeds in 2015 een keer in Duitsland was gearresteerd en uitgewezen zou worden, bijna 2 jaar !

Hangende een dergelijke moeizame procedure om de persoon in kwestie in zg. vreemdelingendetentie houden, wordt zo lang de papieren niet zijn aangekomen nauwelijks toegepast, want onze wetgeving stelt dat de man in kwestie geen overtreding of misdaad heeft begaan en slechts kortstondig mag worden vastgehouden.  Pas als de papieren aanwezig zijn en de uitzetting nadert, dan kan de persoon in kwestie vastgehouden worden om te voorkomen dat hij onderduikt. U begrijpt dat ook dit meestal misgaat, want de man wiens uitzetting nadert zal niet zo vriendelijk zijn iedere dag even langs de Dienst Terugkeer te gaan om te vragen of het al zo ver is. Kortom een zich herhalende vicieuze cirkel.

Nu zult u zeggen, als er afspraken of zelfs ondertekende overeenkomsten zijn met landen, waarom houdt men zich daar niet aan ? Het antwoord is overbodig, omdat de mentaliteit van lokale overheden in met name (Noord)Afrikaanse een afspraak vaak als een onbetaalde grap zien. Pas als er met de buidel gerammeld wordt komt er misschien wat beweging in het verhaal, hetgeen echter niet langer duurt dan het volgende geval zich aandient.  Chantage van de bovenste plank !

Italië had in het verleden een keihard wel werkende afspraak met de Libische leider Gadaffi , 50 miljoen per jaar in diens zak en er kwam geen muis het strand van Libië op. Links haalde opgelucht adem toen Gadaffi was gedood en Libië, maar zover had men niet gedacht weg zakte in een doodordinaire stammenoorlog, waarvan het einde nog niet in zicht is.

En bezoekjes aan die landen door onkundige en ver van de praktijk staande mensen zoals Ploumen, Asscher en uiteraard Koenders tonen aan dat zij de problematiek niet oplossen . Daar heb je echte onderhandelaren met lokale kennis van zaken voor nodig, die wij in de afgelopen 50 jaar hobby  kabinetten missen.

Los hiervan stemden alle politieke partijen of het nu gaat om PvdA, CDA , D66 en VVD op enig moment altijd wel toe om de bestaande wetten op te rekken en te veranderen zodat wij in de situatie zijn beland waarin wij ons nu bevinden.

De overheid zorgt goed voor u.

 


11 Reacties

 1. bedonderde burger nr 16.000.001 zei:

  Kan ik me voorstellen, Marokko wordt slapend rijk van al hun mensen in bijvoorbeeld Nederland.

  Bijna al de hier wonende Marokkanen hebben daar een leuke vakantiewoning, komen hun vakantie daar ieder jaar vieren en sturen regelmatig geld naar familieleden die nog in Marokko wonen.

  Vele miljarden per jaar stromen zo binnen in de Marokkaanse schatkist.
  Dus dat zij het zo willen houden en dat zij ook sinds Merkel haar idiotie de hun bij ons gedropte ongewenste inwoners bij ons willen laten zitten, lijkt mij van hun kant zeer begrijpelijk. Dat zouden wij omgekeerd ook moeten doen.

  Wij zouden ook massaal naar bijvoorbeeld Saoedi-Arabië moeten emigreren en daar eisen dat ze kerken voor ons bouwen, dat wij recht hebben op bed, bad en brood. Dat zij ons subsidies moeten verstrekken omdat wij hen komen wonen. En verder meer van precies datgene wat hun mensen bij ons lopen te doen…

  Hoe lang zouden we in leven blijven?
  Zou Obama dan ook tegen Saoedi-Arabië brullen dat ze ons allen moeten binnenlaten omdat er anders genocide dreigt. Of zou hij wel met deze vorm van genocide kunnen leven?

 2. Toussaint zei:

  De Christelijke attitude van mededogen, medelijden, genade, begrip, ootmoedigheid, offergezindheid en meer van die vage kreten zal funest zijn voor ’t Avondland. Is de Moslim vreemd, kent slechts: oog om oog; tand om tand. Merkel is zum Kotzen.

 3. MareJane zei:

  Laat die idioten in Den Haag maar eens de geldkraan richting die landen dichtdraaien. Moet je eens kijken hoe snel er wel terug gestuurd kan worden. Het is trouwens toch al idioot dat die PvdA de BBB-regeling voor de eigen bevolking de nek omgedraaid heeft maar dat die invaders hier wel dat recht hebben want is mensenrecht. Weg met dat gepeupel in Den Haag. Het wordt echt tijd dat er eens in dit land met verstand en daadkrachtig wordt opgetreden. En weg met al die D66-rechters met hun flutstraffen voor loslopend tuig. Bananenland is Nederland inmiddels geworden.

 4. JdeB zei:

  Hebben de ‘linksen’ Gadaffi en Saddam vermoord, gezorgd voor de gigantische puinhopen in Afrika en Azië? In Oost-Europa?
  Wie financieren en stimuleren extremistisch (sektarisch) geweld en volksverhuizingen all over the world en waarom?

  Kleintjes, zoals NL, die op eigenhoutje iets proberen te regelen, stranden op eigen onkunde en hoongelach.
  Hun ‘bazen’ hebben andere plannen of juist helemaal geen plannen in de richting van een fundamentele verlichting van de problemen.

  Een centrale, wereldwijde aansturing door de VN is afhankelijk van de zegen van de grootste contributiebetaler, de VS.
  En daarmee is het kringetje rond.

  De Britse Florence Nightingale verpleegde ook de gewonden van de vijand. Was zij daarom ‘dus’ de aanstichtster van de Krim-oorlog?

  Links of rechts: het zijn steeds de gewone mensen die tegen elkaar in opstand worden gebracht en voor de kar van het grootkapitaal worden gespannen. Om uiteindelijk te mogen dienen als kanonnenvoer.

 5. joepiejee zei:

  Documentaires uit Marroko,Senegal,Nigeria laten duidelijk zien dat de dictators alleeen voor zichzelf zitten(verrijken) en de bevolking klooit maar wat aan, vind je vreemd dat er hier een heleboel komen?

 6. jan zei:

  Oplossing is makkelijk.Niet terugnemen?Geen probleem van maken.Zet ze op een marineschip en zet ze buiten de territoriale wateren in een rubberbootje op zee.Zo zijn ze gekomen en zo kunnen ze zelf weer terug.Verder geen woorden aan vuilmaken.

  Wedden dat de toestroom van asielparasieten binnen de kortste keren ophoud?

 7. check zei:

  Het is niet de vraag of het allemaal wel kan , nee het is een kwestie van willen door de klojo’s in de politiek. Je gaat geen gelukzoekers cq criminelen ophalen met een Marine schip bij een satelliet telefoontje van de smokkelaars . ze lachen zich in heel Afrika een ongeluk om de enorme domheid van de blanken dat kan ik u verzekeren. Maar vertel het de puppets die in Europa aan het touwtje van massamoordenaars en criminelen als een Soros en Bilderberg criminelen. Hetgeen wat aankomt is merendeel puur crimineel en geheel nutteloos omdat ze helemaal niets kunnen laat staan lezen en schrijven machtig zijn. Stop ook eens met alle subsidies aan de gelukzoekers industrie dat zou al gauw een enorme slok op een borrel schelen. Zet die eens aan het echte werk m.n. laat deze parasieten industrie eens om te beginnen alle bossen van rommel en dor hout ontdoen en als ze daar mee klaar zijn gebruik ze om alle akkers van Nederland om te spitten het liefst een 22 uur per dag en 365 dagen p.j. . Het mes snijdt aan twee kanten , we zijn voorlopig van losers en idioten van alle straten verlost en hebben de lol dat ze eindelijk eens echt werken !

 8. MareJane zei:

  En dichtdraaien de subsidiekraan aan de Stichting Bootvluchtelingen. Die halen nog steeds Noordafrikanen 65 km van de Libische kust op en i.p.v. om te draaien en ze daar weer loslaten varen ze richting Italië en Sardinië 265 km verder op. Dus waanzin wordt door ons betaald van belastinggeld. En het zijn zulke lieverdjes: https://www.youtube.com/watch?v=9jfcg2mWvKM en nog honderden filmpjes over dit tuig op YT.

Comments are closed.