Europees Hof voor de Rechten van de Mens oordeelt vernietigend over eis moslim echtpaar

Af en toe zijn er van die kleine opstekers, en zeker als het een uitspraak is,  die vandaag werd bekend gemaakt door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. De uitspraak zal zeker gevolgen hebben, daar hier een jurisprudentie uit af te leiden valt, die het steeds maar weer verder oprukkende schaamteloze gedrag van moslims zou kunnen beperken.

Het Hof heeft een eis van een Turks- Zwitsers echtpaar in unanimiteit  van alle rechters !!! afgewezen. De eis die het echtpaar had aangespannen,  betrof het feit dat zij niet wilden dat hun beide kinderen aan gemengd verplichte school zwemlessen deel zouden nemen.  Het Hof oordeelde dat een schoolopleiding  in alle facetten, dus ook het sport en – zwemonderwijs voorrang geniet boven de religieuze overtuigingen van ouders. Integratie is noodzakelijk  en het selectief niet willen deelnemen aan bepaalde schoolactiviteiten staat de opvoeding en integratie in de weg.

Naast het afwijzen van de eis van de ouders werden deze ook nog  veroordeeld tot een totale boete van € 1.300,  verdeeld werd in 4 gelijke bedragen , waarvan 2 voor iedere ouder en 2 te betalen door de ouders voor elk van de 2 kinderen.  Het Hof is van mening dat  kinderen zeker van buitenlanders zich dienen te houden aan de nationale schoolregels , in dit geval de Zwitserse, en er geen uitzondering gemaakt kan worden om geloofsredenen.

Nogmaals goed nieuws ook voor Nederlandse advocaten die met deze jurisprudentie in de hand een handvat hebben om de vaak buitensporige eisen van moslims om geloofsredenen bij de rechter een weerwoord te kunnen geven, daar zeker in ons land door een inmiddels diep gewortelde linkse cultuur in “rechtersland ‘ , moslims worden bevoordeeld ten opzichte van echte Nederlanders.

 

 


15 Reacties

 1. Hans zei:

  Kan het bijna niet geloven dat dit een uitspraak is van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Normaliter doen die er alles aan om de westerse cultuur af te breken. Waar zit hier het addertje onder het gras?

 2. Willie zei:

  Oké, uitstekend! Maar de jurisprudentie in het Zwitserse Recht geldt toch niet voor het Nederlandse Recht?

 3. R.K. zei:

  Voor het eerst een terechte erkenning van de heersende culturen, welke dapper worden vermeden in de discriminatie en “mensenrechten” discussies. “het is geen discriminatie, maar cultuurverschil”. En cultuur wordt mede bepaald door o.a. religie en opvoeding door de ouders. Dus de verantwoording voor de emigratie (al dan niet met kinderen) ligt ook bij elke individu of gezin. Ongeacht of het een economische of oorlogstechnische reden heeft. En het hebben van kinderen wordt maar al te vaak als een excuus gezien om niet te hoeven integreren.

 4. jan zei:

  Ik loop toch niet 3 maanden achter he?het is toch geen 1 april zeker???
  Kan het gewoon niet geloven

 5. check zei:

  wacht maar rustig af tot de vrienden via de corrupte VN het allemaal weer ongedaan maakt. In Nederland heeft dit geen schijn van kans met al die oud NSBers en SSers in de besturen en niet te vergeten het zwaar gestoorde krankzinnige hof den Haag

 6. andre zei:

  zwitserland is geen EU dus ik begrijp niet zo goed wat ze in straatsburg te zoeken hebben, daarnaast niets mis met de uitspraak maar ook weer in nederland geen enkel verhaal want schoolzwemmen is al afgeschaft, weg bezuinigd. Dus alleen voor de mensen die het kunnen betalen.
  Iets als leren zwemmen in een waterland hoort standaard te zijn.

 7. R.K. zei:

  Hoooooooo, gelukkig zijn er nog meer die zich met “mensenrechten” bemoeien. De bovenstaande Fam. heeft slechts het verkeerde (van de 1001 instanties, gevuld met “zeggingskracht”) hof uitgekozen. 🙂

  ( bron:geen Stijl) Politieke shitstorm door handweigeraar
  Het blijft toch een dingetje, dat handen schudden tussen moslimmeneren en ‘normale’ vrouwen. Als vrouwen dan toch onreine of lustopwekkende objecten zijn, waarom wil je dan in godsnaam buschauffeur worden? Nou, dat dacht de Utrechtse vervoerder U-OV (die van Qbuzz) ook. Toen een meneer een dag voor een sollicitatiegesprek belde dat hij ‘overigens’ niet van plan is vrouwen een hand te geven hoefde hij niet meer te komen. Meer:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/01/politiek_woest_om_handenweiger.html#comments

  (en weer breekt klomp)

 8. Onno zei:

  Zitten wij (de mens) even goed met die psychopaten bij dat Europees Hof voor de Rechten van de Mens……..

  ZOU JE HAAST GAAN DENKEN

 9. Pinokkiocratie zei:

  Uitspraak lijkt positief maar is het zeer zeker niet.
  Het kromme begint al in de basis.
  Het geloven in een instituut voor je rechten, het Europees Hof voor de rechten van de mens.
  Het probleem is, burgers zijn geen mensen. Voor de wet ben je een burger en niet een mens met lichaam en een ziel.
  Al die rechten vanuit de VN in verweggistan en instituten, zoethoudertjes voor de plebs.

  Daarom heeft stemmen geen enkele zin, de agenda is reeds uitgestippeld vanuit VN, EU verweggistan, dat is het beleid. De politicus heeft maar 1 taak het uitvoeren van de agenda. PVDA, VVD, D66 of welke dan ook maakt geen fluit uit.

  Als je de macht terug wilt naar het volk, zal je op jezelf moeten stemmen.

 10. Theo Hofman zei:

  Voor zulke maatregelen hebben ze in Marokko geen rechter nodig, daar beslissen ze zelf wel wat ze doen.

  Binnen 2 dagen mogen de verkopers van boerka’s en nikabs hun voorraden nog proberen te verkopen, hierna mogen ze niet meer verkocht worden en worden ze indien aanwezig in de winkels in beslag genomen.

  Dit is een voorbode van een verbod op het dragen in het openbaar van die stinkdekens en reken er maar op dat ze ze ook niet meer dragen!

  O ja, ik zie een Baggerlandse rechter die kinderen niet naar een gemengde zwemles sturen, daar met je namelijk lef voor hebben en dat ontbreekt bij velen, dus niet te hard juichen!

 11. R.K. zei:

  “ZOU JE HAAST GAAN DENKEN” dat mensenrechten alleen maar gelden voor hen die zich daarop beroepen. En dat dan de bestaande belangen, die van de gewone burger dus, geen enkele rol spelen. M.u.v. de uitspraak van bovengenoemde Europese hof,….. deze keer en bij “uitzondering! Maar, maar hoe komen we aan al die cluppies? Er is een zoals reeds al gemeld een hele trits van die bureaucratische rommel met allemaal hun eigen visie! In wiens belang is dat allemaal, en/of is het hele zooitje bureaucratie doorgeslagen of zo? Welk normaal mens, en ik denk even aan de benadeelden, te weten de gewone burger, weet hier nog de weg, als je het al kan begrijpen, laat staan er verweer op voeren? ….. eeh,het is voer voor onbetaalbare advocaten en brood op de plank voor alles wat met justitie te maken heeft.

  Op welk niveau van de pikorde staat het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg eigenlijk? Hierbij kennelijk wel het wel bestaan van het hof, maar kan eigenlijk niet bestaan binnen een niet democratisch gekozen cluppie te Brussel. Het kan eigenlijk alleen maar bestaan als het over alle landen die binnen het Europese continent bestaan.

  En wie zijn Het College voor de Rechten van de Mens ( GS artikel) , wie doet de universele rechten van de mens ( sinds 1948) etc, etc….

  Nogmaals wie komen er op voor de bestaande belangen, in het geval van de cultuurverschillen: voor de belangen van de bestaande culturen? Met name de westerse cultuur vs de islamitische cultuur
  Als ik nu eens zou gaan klagen bij wie het ook heet, rechten van de mens cluppie over de mogelijke verdergaande onderdrukking van de westerse culturen door de islamitische culturen zou dan toch de vrijheid van religie en nationale minderheden worden afgedwongen?

  Dus moeten we dan gedogen wat er nu gaande is, tot we zelf, als westerling een minderheid vormen? Klinkt een beetje als: als het kalf verdronken is dempt men de put. ….. Of zou er een hof besluiten die zegt dat er misbruik van die regels worden gemaakt. Het maakt tenslotte een vijandige overname van zelfs een geheel continent mogelijk…

  Ik zie het al, als wij westerlingen ineens met zijn allen een rijk olieland compleet met oliebronnen en warm weer op een dezelfde manier trachten over te nemen…. En de islamitische cultuur willen uitbannen. Tenslotte verkeren wij dan even in een vergelijkbare minderheids-positie. Krijgen wij dan ook gelijk op basis van rechten van de mens (hof) ?

  De moraal: die stelling van de rechten van de mens en de vrijheid van religie boven cultuur te stellen moet van tafel. Het is immers en ook nog een vrijwillige keuze van (vrijheid) degene die emigreert! Wat Wilders ook al zei, in zijn proces over het NL wetboek. Het is gebleken vijandig te zijn…… Bewijzen zat!!

 12. Siem zei:

  Die meisjes gaan echt niet zwemmen hoor…… Dei worden ziek gemeld o.i.d. Moslims integreren niet en er valt niet mee samen te leven.

 13. JvdS zei:

  Blijkbaar leef ik in een compleet andere wereld.
  Als deurwaarder maak ik het toch wel heel anders mee: deze mensen (die vaak al vele jaren hier wonen) krijgen altijd gelijk, staan altijd in hun recht en krijgen alle hulp.
  BREEK ME DE BEK NIET LOS.

 14. Gradus zei:

  Hoef je ook niet benieuwd naar te zijn @Siem.
  Me de huidige temperaturen gaat net nog, maar zodra het buiten weer 30-35 graden wordt…………., zou je wensen dat ze het water in gaan.

Comments are closed.