Moet ons vorstenhuis zich niet opnieuw uitvinden ?

De monarchie is het absolute symbool van maatschappelijke ongelijkheid en wettelijke discriminatie en toch is het voor veel Nederlanders ieder jaar een mooi moment als zij ademloos kijken naar een tweetal hun geheel vreemde personen, die in een koets omgeven door hielenlikkers gekleed in lange onderbroeken  de straten van den Haag doorrijden op weg naar … ? een vertoning die wij Prinsjesdag noemen, maar waar geen prinsje te bekennen valt.

Nee wat dat betreft valt het zaad van de  zur – Lippe Biesterveld, gemengd met wat verarmde DDR landadel uit het plaatsje Amsberg, overgoten met naar verluidt wat sperma van de Utrechtse hofbediende de Ranitz,  slecht. Zelfs import, waar middels dating scouts soms naarstig naar werd gezocht, wat je van ver haalt is lekker, zorgt er voor dat ons land niet tegen wat prinsjes aan mag kijken, maar naar 3 meiden waarvan de oudste steeds verveelder tracht haar rol als gewoon normaal zoals ieder meisje opgevoede puber te spelen.

De afgelopen kersttoespraak zelfs zonder ‘lichtjesboom’ bewees het nog eens. Willem Alexander vorst bij gratie god, stond er eigenlijk wat wezenloos weer een voor hem geschreven tekst van een autocue af te lezen. Wist hij wel wat hij zei ? Dat laatste wagen wij te betwijfelen, daar de IQ van de gemiddelde Lippe-Amsberg klant ook met de nodige van buitenaf geïmporteerde nieuwkomers nauwelijks die van een krop sla of  een oranje appeltje overstijgt. Reden om alle afstudeer scripties gelijk na uitreiking van de bul gelijk als staatgeheim voor de komende 50 jaar achter slot en grendel te plaatsen.

Het zelfde geldt voor het feit dat in tegenstelling tot andere Europese vorstenhuizen die laten weten hoe zij het jaar en hun vakanties door- brengen , ook dit tot een van de best bewaarde geheimen van ons land behoort. Vliegreisjes, culturele uitspattingen naar Zuid Amerika om de prinsesjes maar vooral zo gewoon mogelijk te laten opgroeien zijn in algemeen belang GEHEIM. De pers krijgt een paar keer per jaar de mogelijkheid de hoogheden te fotograferen, maar waag het niet op een ander moment dat afwijkt van deze dictatoriale aanwijzing een plaatje te maken want je  verdwijnt onmiddellijk in een figuurlijke isolatiecel.

Nu is het moeilijk om telkens maar weer te doen of je het allemaal leuk vindt. De dagelijkse ‘spontane herkenningslach oefeningen’ van de vrouw des huizes zijn inmiddels over de grenzen bekend. De paniek die los breekt als het briefje waarvan slechts wat namen zijn aangepast en dat gebruikt moet worden om weer een lezing te houden over kredieten voor opgetrommeld en in slaap vallend publiek kan toch geen enkele levensvreugde meer oproepen.  Het plichtmatig terug wuiven naar op Noord Koreaanse leest geschoeide groepen schoolkinderen moet je toch een mateloos gevoel van nutteloosheid geven, ook al behoor je tot een of zelfs de best betaalde vorst van de hele wereld.

Het maar niet willen helende gat in de hand van je vrouw dat zelfs tot Kamervragen heeft geleid, het gezeur over je vliegkunsten en nu weer de aanschaf van een nieuwe vliegmasjien , foto’s van jezelf met een leeg vliegkoffertje over het platform schrijdend , een oranje uitgevoerde plastic tobbe met motor om de Griekse kustwateren onveilig te maken, het zijn toch zaken niet langer in deze wereld thuis horen.

Onze welgemeende raad : ga je met je hele familie eens opnieuw uitvinden. Trakteer de hele club met alle aanhang op een bezoek aan tante Irene, ga met z’n allen hand in hand om een van haar  vele praatbomen staan, voel de vibraties en trek je terug in Patagonië. een leuke B & B beginnen, misschien nog mee figureren in een uitzending van ‘Ik vertrek’ en hou het voor gezien. Neem mams mee, die zit daar toch maar alleen in Drakesteyn  weg te kwijnen, en wij beloven je uit te komen zwaaien.


21 Reacties

 1. Purple Haze zei:

  het hele vorstenhuis cq opvreters moet worden afgeschaft..Ze hebben geen enkele functie in de maatschappij en het kost de belastingbetaler klauwen vol met geld. Dat geld kunnen we beter in de zorg gebruiken voor de ouderen die dit land na de WO II hebben opgebouwd. Ze hebben zich al compleet rijk gestolen over de rug vh nederlandse volk..het moet maar eens een x ophouden. Ze geven geen moer om ons. Als ze zelf maar alles hebben. hoeveel heeft de belastingbetaler eigenlijk meebetaald aan die Griekse villa met steiger en stuk grond?? Snap die mensen ook niet die elk jaar om 7 uur in de morgen naar die uitkeringstrekkers lopen te kijken als ze voorbijrijden in de koets waar de slavernij op staat afgebeeld…weg met koninklijk huis…vandaag nog als t kan..

 2. R.K. zei:

  Van het koningshuis is een karikatuur gemaakt. Die Verbindende rol wordt reeds jaar en dag gebagatelliseerd en wettelijk monddood gemaakt. We kunnen het echter ook niet ontkennen: Het koninkrijk maakt in belangrijke mate deel uit van onze cultuur. Ook als was dat eeuwen geleden niet zo.

  Ik was indertijd benieuwd hoe Pim Fortuyn en WA samen het zouden aanpakken. Helaas, die kans is ons ontnomen.

  Natuurlijk, maar dan zoals het tegenwoordig functioneert en waarbij de koning verhaaltjes verteld die de goedkeuring van het kabinet en/of de MP moeten hebben, m.a.w., we horen we de eigen visie niet van de koning, hij is daardoor reeds in het nadeel. En hij is slechts nog een gedoogde stroman. Ik kan daar dan ook niets over zeggen.

  De Monarchie als instituut, daarvan zijn de kosten zijn hoog, inderdaad echter ik kan kabinetten en politici aanwijzen die meer belastinggeld over de balk hebben gesmeten, en ook niet in het nationale belang. Het zijn ook politici die de monarchie willen afschaffen en ondertussen het klimaat daarvoor scheppen. De vraag is dus, waarom zien de politici winst in het verdwijnen van het koningshuis? En tegelijkertijd welke politieke kleur hebben zij? Het financiële argument tegen de kosten van de oranjes: Zou een republiek dan goedkoper worden?

  Ok, het zal dan anders zijn immers er kan dan gekozen worden. Maar indien we een sukkel kiezen, zitten we daar ook aan vast. Zie hoe desastreus de linkse kliek ook al decennia domineert.

  Ik citeer Johan Cruyff : elk voordeel hep zijn nadeel. Dus ook elke regeringsvorm echter die discussie wordt niet gevoerd. Ook heeft de politiek angst om die vraag te stellen. Het koningshuis verbind nog teveel burgers. (en ook daar kan je voordeel uit halen, al was het maar het gevoel van saamhorigheid en het landsbelang). Hoe dan ook het koningshuis wordt nog steeds democratisch gedragen. Of het niet van deze tijd is……. dat is het woord loyaliteit ook niet (meer).

 3. check zei:

  Bij een van de vele bijeenkomsten van het vroege verzet tijdens wo2 , was ik door mijn ouders meegenomen naar meen zoveelste herdenking . na afloop kwam ik een paar mensen tegen die in de UK bij die Wilhelmina hadden gezeten. Er kwamen er nog een paar ex verzetsmensen bij en het ging over King Kong die ook bij mijn vader tijdens de bezetting in de l ‘ámbassadeur was geweest. Het bleek een verrader te zijn geweest die nauwe banden met Bernard had gehad en er was een heftige discussie over het verraad van Bernard over de slag bij Arnhem. Eindconclusie was dat Bernard diegene was die zoveel doden op zijn geweten had , de boel aan zijn nazi vrienden had verraden en nadien door de geallieerden nergens meer mocht komen of ergens bij zou horen.

  Toen heb ik het hele zooitje gelijk in de ban gedaan en me voorgenomen nooit meer iets met deze verraders kliek te maken willen hebben. Dus oppaleuren met dat hele zooitje !

  Mijn oom woonde inde Pan zoals ze het noemde bij het marine vliegkamp Valkenburg bij Katwijk. Daar werd ik na Nw. Guinea een paar maanden ingekwartierd en kon gaan en staan waar ik wilde , want zoals sommige mensen misschien nog weten was het een open marine kamp. Ik had mijn burger kloffie steevast in de auto liggen want als ik geen wacht had ging ik elke avond naar huis. Was wel een vreemde eend in de bijt als mariniers officier daar dus lieten ze me met rust. Natuurlijk ging ik stiekem naar mijn oom toe, die had een enorm jachtterrein pal onder de duinen omdat de bollenboeren en tuinders anders veel schade zouden hebben van het wild dat uit de duinen kwam. Kortom , bij de tuinderijen bleef het niet dus gingen we in de duinen jagen, dat staatsdomein was en waar ss verrader Bernard met zijn louche vrienden kwamen jagen.
  Had die tering mof ff pech , mijn oom en ik hadden alle wild allang of geschoten of met strikken het loodje laten leggen. s”nachts gingen we ook vaak nog eens lichtbakken , dus met een lantaarn waar het wild afkwam jagen . Als de mof met zijn maten kwam hoorden we dat van de jachtopziener ,die met mijn oom meer dan bevriend was ,want die had net zoals wij een hekel aan die mof. We hebben wat gelachen toen we van de jachtopziender hoorde dat de mof de ziekte er in had en liep te schelden dat er geen wild te zien was. Heb ik die schoft toch nog eens te pakken gehad. QPO for ever !

 4. Theo Hofman zei:

  @ R.K.

  Ik kan het WEL ontkennen, dit NEP-koningshuis maakt in géén belangrijke mate uit van onze cultuur.

  Je bent blijkbaar slecht op de hoogte dat emma met haar zaadvragende ogen de Hoer heeft gespeeld en dat wil jij tot cultuur verheffen.
  Zonder haar Hoererij zou deze Poppenkast al ruim 120 jaar niet meer hebben bestaan!

  Tip voor wie denkt dat het bestaan van deze Baggerbende democratisch wordt gedragen en een bindende factor is voor de burgers?
  Schaf dan het boek van Ine Veen met de titel “bedrog om de kroon” aan en er gaat een wereld voor je open, ten minste als je het wenst te lezen en dan kunnen ook jouw oranje vlaggetjeszooi dit jaar eindelijk in de container.

  Wat de Ranitz betreft, deze kwam van oorsprong uit het Groningse Winsum!
  Zijn vader was een weledele notaris (volgens onze familiare overleveringen) en hebben zich zelf geheel de vernieling in geholpen en hadden later geen enkel aanzien meer.
  Maar ik neem aan dat de Ranitz ten tijde dat Emma gebruik maakte van zijn leuter woonde in Utrecht.

 5. yvonne zei:

  Laat de politiek eens om hun DNA vragen!!! Maar dat durft er niet één, en ondertussen wordt Erwin Lensink verzelfmoord……….lekker land, dat Nederland.

 6. Benhur zei:

  Dat arrogant opgeblazen huis der edelen wat fungeerd als afvoer putje van ons belasting geld.

 7. Onno zei:

  Mijn vorstenhuis is het niet. Ze hebben in 1940 de kuierlatten genomen en alles wat daarna gebeurd is, is illegaal. Het wordt allern met crimineel geweld van diverse kanten en soorten door je strot geduwt.

  Overigens is Nassauer inderdaad een Duitse uitdrukking voor opvreter.

  Het zijn daarbij “leugenaars van den beginne”, want niet van adellijke, laat staan vorstelijke oorsprong zoals de Hertogen van Brabant of de Heren van Arkel.
  Ze stammen niets eens van normaal volk, maar van een type crimineel, dat bij de huidige stand van wetenschap vermoedelijk als psychopathisch crimineel zou zijn aangeduid.

  Ze hebben door een blunder van de in wereldse zaken kennelijk (…..) niet goed onderlegde landheer prins-bisschop van Münster rond he jaar 1000 een piepklein goed in leen gekregen (zijn burcht Laurenburg), hebben zo de adel geïnfiltreerd en zijn van vader op zoon voor de spiegel “adellijke maniertjes” gaan oefenen (zoals psychopaten dat acterend plegen te doen), zodat ze uiteindelijk echter dan echt hun spelletje konden spelen. Toen niemand meer wist hoe ze (illegaal want niet van adel) aan hun eerste feodale leengoed waren gekomen, zijn ze na ca. 100 jaar met hun adellijke maniertjes gaan beweren (zonder bewijs natuurlijk, maar hoe was het anders mogelijk???) dat ze een bastaardgeslacht van Karel de Grote waren. Vervolgens zijn ze steeds buitengewoon dringend en alert en “over lijken” op materie, macht en controle gericht (zoals van psychopaten bekend) op zoek gegaan naar rijke erfdochters (zo hun materieel bezit vergrotend) en vervolgens, toen het bizar verprinselijken van hun ambtelijke gravenstatus toch niet zo lukte, naar een erfdochter die een stukje soeverein land in haar erfgoed had zitten, om zo hoogst bedenkelijk de begeerde “vorstenstatus” in de wacht te slepen (met daaraan gekoppeld de begeerde bevoegdheid om op grond hiervan zelfstandig “de oorlog te kunnen verklaren” = niet als ambtenaar in dienst van hun leenheer/soeverein steeds opgeroepen te worden voor diens oorlogen).

  Nou een geweldig vorstenhuis…..en dat was dan nog het origineel……

 8. R,K. zei:

  @ Theo Hofman en Check,

  Die cultuur wordt niet bepaald door mij, door u maar door de gezamenlijke Nederlanders. Niet alleen door Ine Veen. Ook al mogen daar bedenkelijke argumenten instaan. Ik ga dat niet eens lezen, die tijd ligt achter mij en ik wil vooruit bovendien is achteraf modder gooien wel heel makkelijk. WWII, “ze” hebben ook mijn Opa gefuseerd, dat betekend nog niet dat ik het de Duitser van na de oorlog nog aanreken.

  Ik maak mij echter wel zorgen over de alles ondermijnende sympathisanten in de politiek, die behalve invloed uitoefenden op WA, ook de Islam, of niet onze of westerse cultuur aanhangen. Of steun vind in de NL politiek.

  Beatrix kan nog beïnvloed zijn door Bernhard terwijl Claus nog lid is geweest van de Hitlerjugend en de Wehrmacht. Een discutabele opvoeding voor WA? En die dan ook nog is getrouwd met dochter van een eveneens discutabele vader, heer Zorreguieta.

  Echter dat is niet de inhoud van mijn schrijven, ik wil het objectief houden en het over de bestuursvorm hebben. En dat WA monddood is, dus niets kan doen om het tegendeel “als goede Koning” aan te tonen, lees vertrouwen te winnen. Prins Claus is tenslotte ook een respectabele man geworden. Een voorbeeld, waarom ontbrak bij WA de kerstboom in zijn recente kersttoespraak? Wat is hier echt aan de hand?

  En U zegt eigenlijk dat alle kinderen van bewezen misdadigers en bij wijze van voorbeeld, automatisch ook criminelen zijn, of worden. Ook verre nazaten!

  Ons koningshuis heeft slechts bevoorrechte posities. Zo kunt U dat ook zien, maar of zij een leven hebben, zoals U en ik? en daar zou ik dan jaloers op moeten zijn?……

  In Turkije hebben ze ook een democratische leider gekozen, die onderweg is om dictator te worden. Ideaal, een democratie?
  Ik noem niet voor niets Pim Fortuyn die met zijn LPF een revolutionaire overwinning dreigde te halen. Ik had daar wel vertrouwen in, maar veronderstel dat hij na een overwinning het vertrouwen van zijn fans zou beschamen en ook een dictatuur zou stichten? Is Hitler ook niet ongeveer zo begonnen? en dan is dat hetzelfde wat Erdogan nu ook doet. Dus is het nogmaals de vraag, hoe beroerd is het hebben van een monarchie, en bij een koning, wat moet de rol van de politiek zijn, behalve een koning als een afhankelijk gemaakte marionet van de politiek, omdat het nu nog niet anders kan? Dat is de situatie nu, 2017.

  We hebben niks meer met Ranitz en Emma! Bovendien een een hedendaagse vergelijking welke zich afspeelde in een geheel andere tijdgeest.

  Een Republiek misschien, ligt niet ver van een monarchie, maar dan een gekozen staatshoofd. Eeeh, doe eens gek, en stel dat het Tunahan Kuzu of Jesse Klaver worden zal. Een politieke (voor)keur van formaat. Maar ook een type als Samson of Asscher (PVDA) behoort dan tot de mogelijkheden. Of liegbeest Rutte..

  Een monarchie, en ik ben voor verbetering van de democratie, ter bescherming van de democratie. Want onze democratie staat onder druk, een vijandige overname dient zich aan! Een Idee voor in de toekomst: Een koning kan bijvoorbeeld voorzitter worden van een volkstribunaal, en een politiek neutrale positie handhaven. Zie eerder over context volkstribunaal, lijkend op de voorstellen van Thierry Baudet.

  – marine vliegkamp Valkenburg: Lockheed Neptune, Ik heb daar wat aan het hek gestaan, Mijn oom woonde er pal tegenover. 🙂

 9. check zei:

  @ R.K. Als je een koningshuis als verbinding moet komen of een staatshoofd dat wel een gekozen staatshoofd en geen absolute sukkel en profiteur.

  Een president kies je voor 4 jaar en als die het niet goed doet of de boel flest dan zet je hem gauw weer af. Nu zit je aan een hele grote clan parasieten vast die doen waar ze zin in hebben en gewoon op een vreselijke manier hun zakken vullen. Weg ermee , is allan niet meer van deze tijd en bovendien de verkeerde familie , die zich ver verheven boven het klootjesvolk voelt en zo ook handelt. Behalve kampioen opmaken nooit iets gepresteerd, tenminste als je het doorschuiven van de vele hoge rekeningen niet als een prestatie betiteld maar als een plaag

 10. Kees van S zei:

  @R.K.: uw ‘bijdragen’ zijn soms wat potsierlijk. ‘Democratisch gedragen Kroon”? Zo. Hebben we het bijbehorende referendum waaruit dat zou moeten blijken toch gemist.
  ‘Bij de Gratie Gods…’ De tijd van de Zonnekoning no steeds in Pays Bas. Dat durft de Paus niet eens meer.

  Niets tegen deze kwasten, een president is immers meestal ook maar ceremonieel. Maar ‘beloon’ ze dan ook dienovereenkomstig. Alleen het staatshoofd, niet de hele clan. De helft is nog teveel (zie Zweden) en laat hem over de andere helft én de opbrengst van beleggingen en andere inkomsten gewoon belasting en premie betalen, zoals iedere Nederlander.

 11. Theo Hofman zei:

  @ R.K.

  Ik lees de rode draad wel héèl duidelijk.
  ” Ach het is allemaal zo lang geleden, alles wat ze hebben geflikt, gevlooid, en genaaid moeten wij (natuurlijk bedoel je dan alleen de brave burgers) maar eens achter ons laten!”

  Voor de volledigheid, claus heeft bij de Totenkopfbrigade gezeten, de schatjes van ee SS!
  De Totemkopfbrigade, waar hij in de voetsporen trad van zijn familieleden.

  O ja, hij zou natuurlijk geen keus hebben gehad?
  Hij was in 1933 vanuit (nu) Tanzania naar Duitsland gestuurd naar familie door zijn ouders samen met zijn zusjes en in 1936 ging hij naar een kostschool in Afrika en DAAR werd hij lid van de hitlerjugend.

  Hij en/of zijn ouder hadden ook de keuze kunnen maken.
  Maar nogmaals zal je beschermend blijven volhouden, ach daar kon ook hij natuurlijk allemaal niets aan doen.

  Loe de Jong de beschermheer van dat oranje tuig heeft eens gezegd, onderzoeken gelden pas als alle informatie voorhanden is.
  En daarom blijven die archieven ook zo lang gesloten!

  Dan zullen we zwijgen over de verhouding van prinSS bernhard en Pim Fortuyn.
  Volkert van der G kan met zijn klapperpistooltje nooit de kop van Fortuyn aan flarden hebben geschoten en dat naast alle toevalligheden die daar rondom plaatsvonden!

  Ook van dat voorval liggen de gegevens voor vele jaren veilig opgeborgen en mogen het daglicht niet zien.

  Die NEP-koning in de toekomst voorzitter maken van een volkstribunaal?
  Je gaat steeds gekkere dingen schrijven, hij en zijn hele zooitje dienen zélf overgoten met pek en veren voor een volkstribunaal te verschijnen.

 12. attie zei:

  No even ter aanvulling: de Ranitz was secretaris van Emma en een van de belangrijkste hoffunctionarissen in die tijd. Emma had meerdere minnaars,er stond een lakei op wacht bij de gang die naar haar vertrekken voerde.Behalve de Ranitz werden ook de namen Roëll (altijd vrienden van de familie gebleven) en een de Roy van Zuydewijn (een jaar na de geboorte van Paulientje,later Willemien genoemd) benoemd tot burgemeester van Oss en nog een of andere baron (wiens vrouw een functie aan het Hof kreeg). Maar dat de Ranitz de verwekker was,bleek wel uit de toondoofheid van Wilhelmina waaraan ook de Ranitz leed. Hij kreeg een jaar na de geboorte een jonkheerstitel. En hij schilderde miniatuurtjes op het Loo.Ook een hobby van Willemien. Emma heeft natuurlijk ingestemd met de deal om haar familie financieel te redden maar wist dat ze niet met de zieke en impotente Willem het bed kon delen.
  Er is nog veel meer te vertellen over de inbreng van stalpersoneel om nageslacht te verwekken (denk bijvoorbeeld aan Sirtema van Grovestins die stadhouder Willem 5 (die ook wel spottend Batavus werd genoemd,hij nam de benen om aan Napoleon te ontkomen) verwekte. En deze Batavus had dan weer een zoon die zich zelf tot koning kroonde:Willem 1.
  Overigens was Willem de Zwijger een bedenkelijke figuur.Inderdaad altijd uit op erfdochters . Anna van Buren,Anna von Saksen,Charlotte de Bourbon en Louise de Coligny.En dat waren dan alleen de officiële huwelijken.Waarbij nog moet worden opgemerkt dat Anna von Saksen nog leefde toen hij met Charlotte trouwde,wat hem in de ogen van Philips 2 een bigamist maakte.
  Hij ging woest te keer met zijn leger opgebouwd uit schorriemorrie in Brabant; echt niet om Nederland te redden maar de eigen bezittingen veilig te stellen,die hij van een verre neef had geërfd.De duvel schijt altijd op de verkeerde hoop namelijk.
  Dankzij de Ranitz stamt de huidige familie Amsberg niet af van deze man,maar zij claimen wel en steeds gulziger de voorrechten die zij uit deze “afstamming”kunnen putten.
  En “het volk” laat zich opjutten en gaat met oranje zwaaien,tot in het idiote toe.Het lijkt wel de enige kleur tegenwoordig, ook in het straatbeeld. De winkelpuien bijvoorbeeld.
  Dat Wilhelmina zich schuldig maakte aan landverraad l3 mei 1940 (het is in strijd met de Grondwet om de regeringszetel in het buitenland te vestigen) daar mag niet over worden gesproken. Historica Nanda van der Zee (helaas te vroeg overleden) heeft dat goed aan de kaak gesteld in haar boek “Om erger te voorkomen” (de koninklijke rotsmoes,in werkelijkheid deed Willemien precies hetzelfde als stadhouder Batavus,ze nam de benen met goud en goed en geld)
  Maar zolang burgers het vanzelfsprekend vinden dat hun eigen kinderen al bij de geboorte als monarchist worden beschouwd en de optie “republikein”uitgesloten is (immers,demonstreren is verboden,hooguit 1 persoon, 2 is al een crowd en kennelijk een bedreiging) ja wat moet je dan nog. Hopen dat mensen hun verstand gaan gebruiken ……… En opstaan als vrije burger.

 13. R.K. zei:

  yvonne zei: Erwin Lensink verzelfmoord……….lekker land, dat Nederland.” Yep, en die islamiet fan die dood aan de koning liep te schreeuwen, wat we ook allemaal op TV hebben hebben kunnen zien werd vrijgesproken. Maar ook Wilders die feitelijk “het strafbare” niet zelf riep, maar slechts een vraag stelde, en word wel gestraft. Snapt U nu waar dit heengaat?

  check zei: “@ R.K. Als je een koningshuis als verbinding moet komen of een staatshoofd dat wel een gekozen staatshoofd en geen absolute sukkel en profiteur”.

  Het is nu eenmaal een feit dat zij er zijn. En oud MP. Kok is minister van staat, ondanks zijn commissariaat van de ING in China. En Femke Halsema die precies na 12,5 jaar opstapte om in aanmerking te komen voor een volledig staatspensioen. En zo zijn er velen, zo ook Mv. Ferrier (CDA). Tel onze kosten eens op die aan dit soort profiteurs worden uitgegeven. Want ook in de politiek worden zakkenvullers beloond. Het zijn tenslotte de politieke elite die het oog hebben op lucratieve (zinvolle?) baantjes. En bovendien zichzelf belonen!

  Of het nu één fam. is of het leger aan zakkenvullers (ook oud politici) en wachtgelders, bijvoorbeeld. Meer voorbeelden zie je ook in het buitenland, de voorzitster van de WHU, of Ban Ki-moon, Oplezers van wat anderen er van vinden, meestal naar krachtige woorden zoekend maar meer een ceremonie dan daadkracht. Maar ongetwijfeld dijken van salarissen!

  Wat ik al zei, het is een feit dat zij er zijn. Inwisselen voor wat beters moet kunnen, want de grondwet vormt daar een probleem. En het moet dan m.i. gebeuren op basis van fundamentele argumenten. En waarbij de burger baat heeft. Niet op basis van sterk op vooroordelen gelijkende argumenten. Zoveel kans heeft WA en ook zijn voorgangster Beatrix niet gekregen. En niet op basis de op dat moment geldende politiek, want nogmaals, waarom wil de politiek dit en zou een politieke benoeming beter zijn. ( denk ook even aan de Venezuela’s crisis, de democratie en de (semi aangewezen) Maduro. En die gast wil niet weg! )

  En dat is dus de hamvraag, er zijn ergere dingen in Nederland, ten nadele van de burger en de democratie, heeft het hebben van een koningshuis wel de hoogste prioriteit? Zijn zij de oorzaak van het opheffen van onze soevereiniteit? Zijn zij persoonlijk verantwoordelijk voor de oprukkende islamisering? Laten zij een persoonlijke richting, of politieke voorkeur zien? Of is het niet een stiekem Klaas Vaak spelletje van U weet wel? En kan een verandering aan het koningshuis & positie niet later worden opgelost? Laten wij ons niet voor andermans politieke karretje spannen?

  @ Kees van S zei: @R.K.: uw ‘bijdragen’ zijn soms wat potsierlijk. ‘Democratisch gedragen Kroon?”

  Er is nooit een keuze geweest, dat was immers niet mogelijk . In die zin heeft U gelijk met Uw vraagteken, Maar ik denk (dus geheel naar eigen inschatting) dat de formule Oranjes als geheel werkt, of kan werken en dat de meeste burgers zich conformeren aan het koningshuis, daar kwam ook de patriot vandaan die daadwerkelijk voor zijn land opkomt. ( een beetje soldaten van Oranje, incl verzet). Maar anders: zoals ze vroeger al zeiden geef ze brood en spelen. En daarom doet de NOS zoveel aan sport. 🙂 (Er is veel over zeggen hoe dit te kwalificeren).

  Ik zal U zeggen dat ik graag een degelijk werkende democratie zie, los van een Monarchie of Republiek. Dus ook los van een koninklijk huis, maar soms moet je wat provoceren om de discussie meer op de inhoud te voeren.

 14. Kees van S zei:

  @R.K.: uw eerdere vraag wat Pim Fortuyn hiervan zou hebben gevonden is niet moeilijk te beantwoorden. Zijn mening zou ongetwijfeld in het verlengde liggen van zijn uitspraak over ambtenaren/onrendabelen in het algemeen: “Stuur de helft naar huis en laat de andere helft wérken!

 15. R.K. zei:

  @ attie: Met dank over Uw toelichting.

  “Hopen dat mensen hun verstand gaan gebruiken ……… En opstaan als vrije burger”.

  Een goed gemeende zin, echter hoop? dat ligt op het kerkhof. Al die narigheid komt omdat mensen allen hopen, maar anders zullen moeten door de feiten.

 16. Ben zei:

  Hmm, ikzelf ben bepaald ook niet “koningsgezind” en zie ze zelf ook liefst naar Argentinie vluchten, sorry “uitwijken”! Ik heb destijds gelezen, van oranje gekte tot de gekke wereld van de oranjes. Ik raad iedereen aan deze eens te lezen! Mocht je nog “oranje” getint zijn, nou, na het lezen hiervan kom je geheid op andere gedachten!

 17. Onno zei:

  De oorspronkelijke, extreem brutale maar gladde en zich overal inlikkende (om vervolgens te gaan stelen en moorden), “Nassauers”/opvreters vertonen inderdaad steeds van vader op zoon een, kennelijk genetisch zeer dominant overgedragen…., vorm van psychopathie.

  Dit lijkt vaker genetisch te worden overgedragen dan deskundigen denken (omdat het ook verborgen wordt gehouden en niet bij alle nakomelingen en altijd ontaard in duidelijk seriemoordernaarschap dat ook aan het licht komt). Maar er groeien meestal geen aardbeien aan distelstruiken. Gelukkig kunnen we nu een moderne, objectieve = niet te bedriegen psychopatentest uitvoeren (maar dat moeten we dan wel DOEN).

  De huidige volkse of landadellijke types via een vaag en bedenkelijk vrouwelijk lijntje, lijken ook (Bernhard lijkt overigens zéér waarschijnlijk nieuw psychopathisch bloed binnengebracht te hebben en ook Claus heeft volgens geruchten -nogal eens aan deze dieper onderliggende aberratie ontspruitende!- promiscue homofiele/pedofiele neigingen gehad ) “gevangen te zitten” (wel materieel extreem goed verzorgd natuurlijk, met de wetgeving steeds secuur naar de hand gezet) in het netwerk van leugenaars en hielenlikkers op sleutelposities, dat dergelijke monsters als bijkomende erfenis plegen na te laten.

 18. kernreactor zei:

  Het wordt zo langzamerhand tijd voor de oprichting van volkstribunalen, à la Nürnberg 2.0, waar alle verraders modiaal terecht zullen moeten staan…

 19. religieus en politiek atheist zei:

  Misschien gaat de geschiedenis zich herhalen.

  Vanuit London:
  Nederlanders, hou vol.

  Aldus Wilhelmina vanuit London alwaar ze gedurende WO 2 in ballingschap verbleef.

  …ballingschap…die arme vrouw leefde daar beslist op water en brood.

  citaat Wikipedia:
  Het kabinet discussieerde op 11 mei over de wenselijkheid van het eigen vertrek en adviseerde het vertrek van de koningin. Het grondwettelijke aspect kwam daarbij aan de orde. Artikel 21 van de grondwet van 1938 luidde: In geen geval kan de zetel der regering buiten het Rijk worden verplaatst.[14] Maar men vond dat de grondwet het kabinet niet kon verplichten zich te laten gevangennemen.

  Het is maar dat u het weet beste burgers, die ondanks referenda en “democratie” alles wat ze niet willen wel door de strot geduwd krijgen.

 20. Theo Hofman zei:

  @ r en p atheïst, met één puntje op de i

  Dank voor uw bijdrage!

  Het is niet voor niets dat neelie kroeskop geen veroordeling krijgt van Brussel voor haar verboden bijbaantje.
  Het is niet voor niets dat joris kindervriend justitieel niet wordt vervolgd voor zijn bij wet verboden kinderwensen!
  Het is niet voor niets dat de gemeente Den Haag onder leiding van josje van aartsen alle wetten en regels aan de laars mag lappen als het hen wettelijke niet uitkomt- lees; Gewoon Schijt heeft aan alles en met name aan Burgers!

  (Wat een toeval, allemaal VVD-ers, Veel Verkeerde Declamaties)

  Het is niet voor niets dat ze bij elke waargenomen Scheet rondom het Binnenhof, dankbaar gebruikgemakend van het voorval, er als overdreven reactie een complete oefening op touw gezet wordt!

  Zonder dat ze elkaars handjes vasthouden, zijn ze verloren en zijn het zwetende kakkebroekjes, terwijl er een onbeheersbare zwarte blubber langs de trillende beentjes loopt!

  Maar de burgers zijn weer bezig gehouden met voorspelde weersomstandigheden.
  Houdt u vast, zelfs KANS op storm aan de kust van wel 100 km/p.uur en daar laat ik het maar bij, vanuit een vrijwel windstil Den Haag!

Comments are closed.