Officier van Justitie Greetje Bos geschrokken van Sodom en Gomora in Noord Brabant.

Een soort Sodom en Gomora heeft officier van Justitie Geeetje Bos aangetroffen in Noord Brabant waar burgers zich lijdzaam voor het karretje van criminelen laten spannen, aldus een interview in de Volkskrant.  Gelooft u ons dat wij langzamerhand zo moe worden van dit soort kreten, zoals op een ander vlak ook al geuit door haar collega’s bij het OM.

Maar zelfs een strafproces is inmiddels volgens Bos, een nachtmerrie geworden door het beperkte aantal middelen dat de rechtsstaat haar toestaat. Efficiency en doelgerichtheid zijn het stiefkind van het strafrecht geworden en zien wij dat bestuurders steeds meer de toevlucht nemen om via de fiscus middels kaalpluk acties criminelen aan te pakken.

Greet, wat moeten we hier nu mee ? Natuurlijk heb je gelijk, dubbel en dwars . De verwevenheid van de boven- en onderwereld is op sommige plekken in ons land een hechte alles toedekkende deken geworden. En laten wij hierbij de aantekening maken dat lokale en centrale overheden daarin geen uitzondering vormen. In tegendeel,  Sjoemelende bestuurders, frauderende douane- of politieambtenaren, het is inmiddels voor de burger die uiteindelijk de rekening krijgt gepresenteerd,  geen opvallend verschijnsel meer.

Juist daarom verbazen wij ons over het interview dat Greetje in de Volkskrant heeft gegeven. Ofschoon zij al geruime tijd als officier van justitie meeloopt, het laatst in Rotterdam, toch niet bepaald een brandschone stad te noemen en nu in Breda,  laat Bos u kennis maken met een verhaaltje dat het failliet weergeeft van het Nederlandse rechtsbestel, terwijl dat in feite een van de pijlers moet zijn, waarop de maatschappij rust.   Een weliswaar op feiten berust verhaal van Bos, maar niets zeggend . Iedere Nederlander en  Brabander weet inmiddels hoe de maatschappij in elkaar zit of liever gezegd rammelt.

Waardoor ? Door het volkomen falen van overheid in al haar gelederen !

Er is van alles verkeerd aan het strafrecht, maar meer dan het te signaleren doen Greet en haar collega’s niet, want dat zou toch wel teveel gevraagd zijn. In iedere organisatie waar je niet over de nodige ‘tools’ beschikt om de productie op het gewenste niveau te houden, zal een directie daartoe door diegenen die daarmee te maken hebben worden aangespoord of zelfs gedwongen. Maar niet zo bij onze overheid, waar het melden van het pijntje voldoende schijnt te zijn.

U komt bij de dokter, vertelt dat u pijn heeft. De dokter onderzoekt u, vertelt dat hij de oorzaak gevonden heeft en wenst u beterschap zonder iets aan de kwaal te doen, want tja dat behoort kennelijk niet langer tot zijn taak. Zo kunt u het met een beetje fantasie zien. Dit betekent dat wij ook dit jaar weer regelmatig ‘klagende  Greetjes ‘ zullen horen of hun verhalen lezen, waarna ……. er een doodse stilte valt.

En zo sukkelen wij maar voort, steeds verder het stinkende moeras in.

En die burgers die zich  door criminelen voor de kar laten spannen ?  Ook weer een symptoom melding,  maar geen aanwijzing hoe de kwaal te verhelpen. Iedereen wordt toch uitgekleed door een steeds minder presterende maar meer  rovende overheid en heeft dan uiteraard de neiging om die 50 of meer ‘zwarte’ flappen te accepteren ? De boer die zijn loods ter beschikking stelt aan een meneer die opslag nodig heeft, de autoverhuurder die graag wat Audi’s ter beschikking stelt aan wat aardige nieuwkomers die regelmatig de grens over moeten om bij Duitse banken ‘geld te pinnen’ zonder betaalpas .

Greet, gauw terug naar de stichting  Hoedje van Papier waar je voorleesmoeder bent,  daar geloven de kindjes deze verhalen wel. En de met zieligheidssaus overgoten doelstellingen van deze club plus het interview dat Bos gaf in de Volkskrant, tonen weer aan dat met alle terechte klachten , ook Bos behoort tot de vast gewortelde linkse vleugel van het OM, dat juist een strikte neutraal imago zou moeten uitstralen.


11 Reacties

 1. bedonderde burger nr 16.000.001 zei:

  Raar nietwaar, zou de politiek soms georganiseerde misdaad zijn? Neuh!

 2. Henri G. zei:

  Zo langzamerhand kun je de overheid zo wel zien. De burgers worden collectief afgeperst door een (op dit punt) goed geoliede machine genaamd de belastingdienst. Daar zou Holleeder nog wat van kunnen leren!

  Het frappante is, dat de meeste andere overheidsdiensten, die al die afgeperste miljarden uitgeven en/of over de balk gooien, zo traag zijn als dikke stroop en even weinig transparant zijn als deze vloeistof.

 3. Gradus zei:

  Tja… “Blonde Greetje uit de Polder…”
  Over niet al te lange tijd zijn we allemaal wereldvreemd!

 4. Onno zei:

  Laat zij zich niet zelf voor het karretje spannen van SS psychopaat prins Bernhard en de zijn geliefde Nederlanders liefdevol nagelaten besloten vennootschap?

  Was Bernhard geen (moreel debiele) crimineel?

  Is het dus niet de pot die de ketel verwijt…….

 5. John zei:

  De burger die zulke verhalen leest denkt “Eindelijk iemand die het snapt”, en hoopt dat die dan actie gaat ondernemen.
  Zo gaat het eigenlijk al jaren.
  Iedere keer weer die hoop, als zo iemand iets slims zegt.
  Volgens mij hebben ze zelfs een kalender wanneer iemand zulk verhaal naar buiten moet brengen.

 6. Aradhel zei:

  Niet zeuren, het is zo weer 15 maart 2017. En niet stemmen is toestemmen, want de fanclub van Rutte2 cs gaat wel stemmen, en dan krijgen we dat zooitje ongeregeld weer voor 4 jaar op het rode pluche. Wel kan ook nog verkeerd gaan als je op de verkeeerde partijen stemt #VVD #PVDA +oppositie #GL #D66 #CDA #SGP #CU #DENK# VNL #SP enz enz. Voor mijn part stem je op #PVDD #FVD #PVV (can’t believe i said that) enz enz. kijk zelf, onderzoek… stem aub strategisch, maar in godesnaam niet op dat zooitje ongeregeld wat we de laatste 6 jaar hebben moeten verduren….

 7. JdeB zei:

  Het blijft inderdaad bij symptoombestrijding. Rommeltje opruimen na zoveelste ‘ontmanteling’, afvaldumping en afrekening. Onderduiken en bek dicht, want de muren hebben oren.
  Geen criminele bendes, maar de best georganiseerde en in alle takken van sport geïntegreerde, internationale netwerkpenoze van de wereld. Justitie holt al jaren achter de feiten aan, krijgt geen voet tussen de deur.
  Dat is kaasland 2017.

 8. JdeB zei:

  Zelfs ‘plukken’ van criminelen lukt in dit land amper, zo mogen we vandaag open en bloot in de MSM lezen.

 9. Henri G. zei:

  Je kunt je afvragen niet of, maar hoever de onderwereld onze fijne bestuurlijke elite al in haar macht heeft. Zeker is, dat de criminelen belangrijke schakels naar de bovenwereld, zoals advocaten en notarissen in hun macht hebben, en deze helpen hen bij witwassen allerlei andere operaties. Ik heb dit zelf van nabij meegemaakt, toen ik als hypotheekhouder vastgoed van een crimineel openbaar wilde verkopen. Een ‘bevriende’ notaris had via een zgn. Groninger akte het vastgoed op naam van een Zwitserse vennootschap gezet zonder de hypotheekhouder te informeren en deze terug te betalen. Toen deze feiten boven tafel kwamen, begon de intimidatie van iedereen die bij die beoogde openbare verkoop betrokken was. Dit speelde al in 2009 en ik ben er zeker van dat dit soort zaken alleen maar is toegenomen.

  Deze criminelen zijn vaak gewapend en schuwen intimidatie en geweld niet. Degenen in onze overheid, die de wet en regelgeving moeten handhaven, zijn daar vaak niet tegen opgewassen omdat de politie die kan (of soms wil) optreden. Kijk naar de aanslag op het Waalrese gemeentehuis een aantal jaren geleden.

  Dus wat doet onze bestuurlijke elite? Die zorgt dat ze zelf (zoveel mogelijk) uit de wind blijft, en pakt alleen diegenen aan, waarvan ze weten dat ze die ook áán kunnen: de gewone, brave burgers. Je kunt het een brevet van onvermogen noemen, maar ook lafheid.

  Het is dan ook zeer kwalijk om onder die omstandigheden publiekelijk de (Brabantse) burgers als schuldige zondebokken aan te wijzen voor het eigen falen van mevrouw Bos, van haar OM, en van de vele, vele anderen die mede verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de burgers, waarvan het overgrote deel zich gewoon fatsoenlijk gedraagt.

 10. Toussaint zei:

  Laat ’t OM de hand in eigen boezem steken. Daar is onder- en bovenwereld namelijk samengesmolten: Demmink niet vervolgen, bonnetjes affaire Opstelten, deals met criminelen door Teeven, Eurlings: je partner aan gort slaan en er af komen met ’n mediation babbeltje, Van der Steur: 5x apert liegen in 11 maanden. Laat die OvJ ‘ns in de geschiedenis duiken. Brabant is eeuwenlang ’n Generaliteitsland geweest, uitgebuit door Holland. Dan wordt ’t je met de paplepel ingegoten om je tegen de overheid te verzetten. Toen dat voorbij was, kwamen de pastoor en fabrikant (” Houdt jij ze dom, houd ik ze arm”). Snap niet dat die troela verbaasd is. Een echt dooske!

Comments are closed.