Oostenrijk de zelfbenoemde denktank voor alle vluchtelingenproblemen

Oostenrijk heeft zich inmiddels ongevraagd opgeworpen tot de denktank als het gaat om de vluchtelingen of liever gezegd economische gelukszoekers tsunami in banen te leiden. Goede zandzakken vullers daar in Oostenrijk, alleen jammer dat de voorstellen elke vorm van realiteitsbesef missen, maar natuurlijk wel moeten leiden tot ‘politiek aanzien.’

Eerst hadden wij slechts de Oostenrijkse minister van BuZa Sebastian Kurz, die onverminderd vast houdt aan zijn plan om de gelukszoekersstroom te regelen volgens Australisch model. Schepen met asielparasieten moeten door marineschepen van de aan de patrouille acties deelnemende EU landen op sleeptouw worden genomen en naar een eiland worden gebracht, alwaar de opvarende worden vastgehouden totdat is komen vast te staan of zij recht hebben om asiel aan te vragen en een kans maken om ĂĽberhaupt te worden toegelaten.

Oostenrijk beschikt zelf over geen geschikte eilanden ( 🙂  ) maar Kunz denkt aan ‘ergens’ in de AegeĂŻsche Zee, waar Griekenland beslist nog wel een stekje heeft. Mocht dit vlak voor de kust bij het plaatsje Kranidi zijn , waar een bekende Nederlander een zomer optrekje heeft,  dan juichen wij zijn plan toe. Maar u begrijpt het plan van Kunz zal nooit de toestemming van de EU en de Berlijnse FĂĽhrer halen die ondanks alle verzoeken nog steeds weigert een maximum limiet toe te kennen aan het aantal toe te laten gelukszoekers .

Maar inmiddels komt de volgende Lederhose op het toneel. Deze maal is dat de Oostenrijkse minister van defensie Hans Peter Doskozil. Hij heeft een 3 punten plan ontwikkelt  dat hij op de volgende EU top wil laten bespreken. En mocht u  denken, te oordelen aan zijn defensie achtergrond, dat Hans Peter van plan is alle asieleisers gelijk in een EU vreemdelingenlegioen onder te brengen, hetgeen een briljant  idee zou zijn,  jammer,  dan vergist u zich.

A) Er moet een voor alle EU landen geldende maximum bovengrens komen van toe te laten asieleisers.

B) Verzoeken tot asiel kunnen slechts nog worden ingediend buiten de EU grenzen , Dat moet gebeuren in zg. ‘Migratie centra in Niger, JordaniĂ«, Uzbekistan.

C) Er moet een effectieve EU buitengrens bewaking komen !

D) Afgewezen asieleisers  moeten terug naar hun land van herkomst  en zij die om welke reden niet terug kunnen/ willen moeten worden opgenomen in beschermingszones die bij iedere migratie centrum worden ingericht.

Het plan lijkt verdacht veel op dat wat Australië reeds jaren in de praktijk brengt en waar wij het later nog eens over zullen hebben.

Over  de bovengrenzen hebben wij het al gehad, zolang Merkel de baas is zal dat in EU verband niet gebeuren. En dacht Doskozil nu serieus dat economische gelukszoekers zich aan gaan melden in een migratiecentrum gelegen in een land waar ze juist weg willen ? En nog wereld vreemder worden de plannen als er maar weer eens over de betere bewaking van de EU buitengrenzen wordt gesproken. En tenslotte het terugsturen naar landen van herkomst, ook dat blijkt door de zelf opgelegde regels nauwelijks mogelijk en de ‘beschermingszones ‘ een mooi woord voor detentiecentra, ook daar hebben wij inmiddels van gezien dat het in de praktijk niets wordt.

Maar, het waar gaat het om ? Een politicus heeft zich weer even in de schijnwerpers geplaatst, waarbij er altijd een groot aantal burgers is, ook in ons land , die in sprookjes geloven  en de oplossingen voor problemen graag uit besteden.

 

 

 

 

 


2 Reacties

  1. jw zei:

    en wie gaat dat weer betalen het klooitjes volk die zijn mond altijd dicht houd of alleen naar mns kijkt.

  2. only yoU zei:

    Pirrewiet van de Europese parlement loopt ook al vooruit op de te spelen muziek, dat de Turken onvermijdelijk geweigerd tot vrije toegang niet geweigerd mag worden, het is dus door haar toedoen dat er nog weinig pvdazetels bijkomen?

Comments are closed.