Poging tot een aanslag op Marine Le Pen en de democratie.

Nee, er is (nog)  geen bloed gevloeid, maar  ‘de aanslag ‘ wijst op de gezamenlijke pogingen van de EU en de Franse politieke tegenstanders van Marine Le Pen om te voorkomen dat zij een kans maakt de eerste vrouwelijke president van Frankrijk te worden. En daarvoor gaat geen zee te hoog. Een kijkje in de smerige keuken van de politiek.

De vorige campagne van het FN werd mede gefinancierd door een lening die de partij  aanging bij een Russische bank die inmiddels ter ziele is. Of het bedrag dat geleend werd, 7 miljoen, door de administratieve verwikkelingen nog wordt terug betaald is de vraag.

Inmiddels dient te campagne van dit jaar zich aan en de kosten worden geschat op ergens tussen de 12 en 15 miljoen. Franse banken bij wie Le Pen aanklopte, hielden de deuren gesloten, want de relaties tussen het oude Franse establishment van zowel links als rechts met de banken zijn dermate nauw verweven, dat de tegenstanders van Le Pen hier een eerste kans ruiken om hun gezamenlijke tegenstander tegen te werken.

Ook de EU in Brussel heeft weer eens van zich laten horen. De beschuldiging luidt,  dat personen die feitelijk voor de FN in Frankrijk werkten, dat deden met een salaris dat het hen werd betaald voor hun baan als EU afgevaardigde. Het FN heeft 20 EU parlementsleden en gebleken zou zijn, dat die nauwelijks aanwezig waren in Brussel, maar wel volop actief in Frankrijk. Dat mag niet.

Zelfs de kabinetschef van Le Pen in het EU parlement was (mede) actief in Frankrijk,  waarnaast de financiële speurhond van de EU, Olaf er ook nog achter kwam  dat  Marine’s vader die ook namens het FN in het EU parlement zat , soortgelijke constructies zijn toegepast. Dat betekent dat de EU een terugbetaling eist van ten onrechte betaalde vergoedingen. In de Brusselse wandelgangen wordt gesproken over een totaal bedrag dat kan oplopen naar 7.5 miljoen euro.

Inmiddels heeft vader Le Pen via zijn financieringsmaatschappij Cotelec, speciaal opgericht om verkiezingscampagnes voor het FN te financieren zijn dochter 6 miljoen geleend. De verhouding tussenvader en dochter zijn gespannen, maar Jean Marie Le Pen vindt het belang van de partij die hij oprichtte kennelijk toch belangrijker dan het openlijk uitvechten van een strijd met zijn dochter, die hem uit de partij zette.  Deze lening betekent dat Marine Le Pen nog op zoek moet naar additionele 14 miljoen, daar de verkiezingscampagne circa 20 miljoen gaat kosten.

Om e.e.a. nog moeilijker te maken voor het FN,  hebben politieke Franse tegenstanders van Le Pen in Brussel en Parijs nu  ook het Franse O.M ingeschakeld en is er in een onderzoek gelast tegen de partij. Het doel is overduidelijk, Le Pen moet door geld tekort voor het voeren van een campagne  voortijdig worden uitgeschakeld in de aanloop naar de Franse presidentiële verkiezingen.

Opvallend en kenschetsend in deze  is dat nog niet zo lang geleden een SPD vriendje van EU parlement  voorzitter Martin Schulz   eveneens werkzaam voor het EU parlement betrapt werd op het feit dat hij een reisbureau had. Dit reisbureau  regelde alle reizen voor  EU clubgenoten van Schulz . Schulz ontkende, de feiten bewezen duidelijk het tegendeel, maar gelet de invloed van Schulz ging de zaak de doofpot in.

Daarmee, hoe u verder ook over deze financiële verwikkelingen denkt,  wordt er gelijktijdig  een aanslag gepleegd op de democratie. Immers een ongewenste kandidaat minder betekent betere kansen voor de tegenstanders.  Door Le Pen de kans trachten te ontnemen aan de presidentiële verkiezingen deel te nemen en/of haar de kans om de nieuwe Franse president te worden te dwarsbomen, betekenen deze ‘aanslagen’ door de politieke Franse elite dat  de democratie op het zijspoor gezet wordt,  daarbij geholpen door de EU,  die al rilt bij de gedachte dat Le Pen de nieuwe Franse president zou kunnen worden.

Doorslaggevend zal zijn of de Franse FN kiezer bij gebrek aan publiciteit toch uiteindelijk niet voor een andere kandidaat zal kiezen, want de kiezers zijn wispelturig, politiek nauwelijks onderlegd en waaien net als in ons land met alle schreeuw- of twitterstormen mee bij het maken van hun keuze.

Wat doen wij het dan toch eigenlijk ‘netjes ‘in ons land , waar met  nette Calvinistsche roddel en achterklep , zaken worden gedaan.


5 Reacties

 1. andre zei:

  en zo zie je maar weer dat er geen sprake is van de trias politica maar dat er een absolute macht is die tja ook nog vandaag ongecontroleerd bijna alles uit het zicht regelt.

 2. R.K. zei:

  Yep, kenmerkend gedrag door slechte verliezers, waaronder ook in de VS aangaande Trump. En maar blijven drammen! Zo zie je maar hoe de hazen lopen ( al weten we nog niet de helft).

 3. yvonne zei:

  In de deutsche nachrichte staat nu al te lezen dat ze een nederlaag verwachten………..maar dat komt net als bij merkel in duitsland ……..jawel de russen die hacken.

  Hetzelfde als in de USA….onbewezen maar wel alvast beschuldigen.

  Ook staat in deze krant te lezen dat er vandaag
  84 Helikopter Das US-Militär entsendet 84 Kampfhelikopter nach Illesheim in Deutschland. Geplant ist eine Verlegung nach Osten.

  Verder was er al iets eerder allerlei militair gereed gezien in duitsland voor polen.

  Biden….heeft trump nu voor de zoveelste keer uitgeroepen tot de nieuwe president en dit is de laatste ronde geweest…..verder zei biden nadat het afgelopen was……god save the queen.

  Ze (de Obama kliek ) is zich aan het opmaken voor een oorlog tegen rusland en weer op allerlei onbewezen leugens

 4. Henri G. zei:

  Juncker en Merkel beschuldigen hun omgeving van het lanceren van ‘nepnieuws’, wat niets anders is dan een vlucht vooruit, nu zij allebei vanwege algehele politieke correctheid veel terrein en geloofwaardigheid verliezen in Europa. Ze zijn zelf de bron van het nepnieuws, maar betichten anderen daarvan in de hoop dat het publiek dat niet doorziet. Wel dus! Obama past dezelfde smerige tactiek toe in zijn nadagen als president, puur als slechte en vooral rancuneuze verliezer.

 5. Sunny zei:

  O god het is toch net een theaterstuk dat hele EU-Brussel gebeuren.

  Op zondag inklokken net voor 18.00 uur en dan toch de hele dag betaald krijgen door het Brusselvolk is helemaal o.k. Dure (Euro) feestjes houden op kosten van de belastingbetaler is helemaal o.k. De inwoners brainwashen met propoganda met geld van diezelfde inwoner is helemaal o.k
  Maar owee, als met het geld van diezelfde inwoner – die het hele EU-dictatorschap-gedrocht niet wil, wordt teruggevochten. Ze zijn echt in paniek omdat ze donkere wolken zien hangen die alleen maar zwarter worden. Het volk wil hen niet, en dat is een bittere pil.

  Ik stel voor dat alle kosten die zijn gemaakt voor alle feestjes, besluiten, het bouwen van gebouwen voor die Brusselse kliek, door hen persoonlijk wordt terugbetaald aan de inwoners van de EU.

Comments are closed.