Willem Alexander heeft besloten !!! alle peuters moeten 3 vreemde talen leren spreken

Nee, nu niet gelijk een grapje maken, dat onze vorst der vorsten daaraan gelijk heeft toegevoegd dat het tevens ook Arabisch, Mandarijn en Sinasappel moet worden. Eerst gaan wij naar goed Nederlands gebruik een experimentele fase in, waarna er een onderzoekscommissie komt die dan advies uitbrengt aan een van de talloze adviesraden die onze Haagse kneuzen in het zadel trachten te  helpen, hetgeen je overigens gelijk aan het denken zet.

Zou Willy als hij toch wat wetten tekent niet gelijk ook een wet kunnen tekenen, waarin wordt vastgelegd dat je voor kamerlid en uiteraard kabinetslid onrendabele een streng toelatingsexamen moet doen. Kunt u het zich voorstellen, geen Kamerlid of minister meer te vinden, allen gezakt.

Maar terug naar het begin. Willem Alexander heeft dit plan natuurlijk niet zelf bedacht.  Als je de man zijn 4e kerst of moet het zijn lichtjestoespraak zag oplepelen, dan is dat uitgesloten. Dat mocht Lodewijk Asscher voor hem doen. Maar bekijkt u eerst even het bewijs en let op wie Wim in het zadel houdt, dat is op dit moment nog God!  Zou een gezamenlijk gebed van alle Nederlanders aan deze onbekende niet helpen om Wim met een vervroegd pensioen te sturen, samen met zijn Evita en die 3 verwende schatjes en als God in een goede bui is en dan hem/haar er gelijk voor laten zorgen dat ons land weer een republiek wordt ? Probeer het eens vanavond als uw eerste goede voornemen voor 2017 maar eens voordat u naar bed gaat.

Vindt u het niet prachtig, die kleurtjes ( echt het origineel en niet door ons bedacht !) en de kreet ,  ‘hebben goed gevonden en verstaan ‘ , prachtig, wij kunnen ons voorstellen dat W.A. ieder keer als hij een wetje mag tekenen even rechtop gaat zitten. ‘Koning van Nederland, prins van oranje en prins van enzovoort en dat 3 maal, Wij hebben getracht het voor u op te zoeken maar zelfs Google Earth wist niet waar enzovoort ligt.

Maar lees even de tekst en u ziet, als u binnenkort uw (klein)kind ophaalt van het peuterdagverblijf en kleine Bram of Marlies opgewekt “Bonjour roept” , “Hello” of tot uw grote schrik  “Wir schaffen das”dan is het experiment geslaagd!

Maar als wij dan in de brief behorend bij deze wet lezen dat ook het vluchtelingensteunpunt Vianen een van de partijen is die zich met dit project bezig gaat houden bekruipt ons een allergie, die altijd optreedt als Lodewijk Asscher iets bedenkt of liever gezegd laat bedenken.

Nog een alinea uit de brief waarin Asscher deze wet toelicht :

En let u vooral op de laatste zin in het bovenstaande artikel. Zou dat de verklaring kunnen zijn dat met name 1e, 2e, en 3e generatie nieuwkomers nog steeds niet in staat zijn goed Nederlands te spreken ?

Het wordt ons allemaal opeens een stuk duidelijker !

 


9 Reacties

 1. Hoeder zei:

  Allemaal om de eigen nationaliteit te vernietigen, zoals de NWO met mensen als Soros willen.

 2. andre zei:

  ze zijn helemaal knettergek want mijn kind overigens gewoon NL is meertalig in woord en schrift behalve nederlands want dat is alleen spraak omdat er in het onderwijs in het buitenland simpelweg geen nederlands wordt gegeven. Nadat mijn kind dus hier op school moest, volgens de wet en leerplicht werd mijn kind geweigerd!!!! als opa of oma met kleinkind over straat gingen moest er een dik dossier mee om een eventueel uniformpje te kunnen overtuigen dat mijn kind dus uit het buitenland terug was gekomen met allerlei officiële documenten. Na maar eens bij de gemeente utrecht gevraagd te hebben hoe zij er over dachten werd mijn kind geplaatst op een talenschool met allochtone kindjes waarvan de ouders allemaal al wel werk hadden en als staatsslaven waren geintergreerd want de leraren moeten ook betaald worden toch? Moest mijn kabouter allerlei tests gaan doen om ja echt op zn nederlands “de achterstand te kunnen bepalen” die had er dus geen zin meer in na de lange wachttijden, testen en is weer vertrokken uit nederland. Zelfs kinderen kotsen het haagse elitaire ander denkende clubje uit want die begrijpen hun wartaal ook niet wat niet eens simultaan te vertalen is.

  ze zijn nog niet eens officieel open en de eerste gore leugen ligt er al weer.

 3. Onno zei:

  dat je voor kamerlid en uiteraard kabinetslid onrendabele een streng toelatingsexamen moet doen.
  —————-
  Psychopatentest is beter. Er zijn zoveel psychopaten met Gymnasium bèta en toch moreel debiel.

  Nee het kwartje betreffende de ‘alien mindset’ valt maar niet……..

 4. Nikolaos zei:

  Ik vraag me echt af of kinderen echt een taal makkelijker leren, of dat er misschien geen andere factoren aan te wijzen zijn die van invloed zijn op het aanleren van een taal. Bijvoorbeeld, hoe ziet het “schoolleven” eruit van een kind van zeven en dat van een veertienjarige.

  Zeven: Taal en rekenen en hier en daar wat stukjes wat op biologie, geschiedenis en aardrijkskunde moest lijken. Verder nog bezigheidjes als gym en handvaardigheid.

  Veertien: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Geschiedenis, Aardrijkskunde, Godsdienst, Natuur-Scheikunde (aanzet), Wiskunde, Economie, Verzorging, Biologie. En bezigheidjes als Muziek, Handvaardigheid en Gym. Dat was op HAVO/vwo, op het gymnasium had je nog twee vakken extra als ik het goed heb.

  Of zie ik het nou helemaal verkeerd?

 5. R.K. zei:

  @ Ruud Steunassen:

  Ik had het al gelezen, van die Nederlandse kinderen naar de moskee! Het heeft echter niets met taalonderwijs te maken. dit is de manier om kinderen te onderwerpen, zoals dat gebeurt in niet seculiere landen, aan hun religie…Deze werkwijze is vergiftigd met bijbedoelingen. Daar krijg je de intolerantie vandaan tegen niet of andersgelovigen.

  Het leren, of opvoeden van kinderen meertalig, zoals bij expats e.d. kan geen kwaad. Zolang de basis leerstof neutraal en de hoofdzaak is. Dan is het feitelijk extra, waar kinderen normaal geen moeite mee hebben.

 6. R.K. zei:

  @ andre,

  Dit is een gevolg van de exacte toepassing van een wet, die niet voor U bestemd lijkt zijn. Ik weet niet hoelang U al in het buitenland verblijft. En sinds wanneer dit soort wetten (meer) relevant zijn geworden. En of Uw vertrek naar het buitenland Uw vrijwillige keuze is geweest, dus met gevolgen voor Uw kind.

 7. Frank zei:

  Vanaf dat ik mij kan herinneren gingen wij kamperen in oostenrijk, hier speelde ik bijna altijd met duitse kinderen. Toen ik 6 jaar was sprak ik vloeiend duits dat zelfs die duitsers dachten dat ik een duitser was(ok ..het is een open doel…ik was 6 ja..en ik had het “nicht gewusst” )
  Dus ik denk wel dat kleine kinderen dit spelenderwijs snel oppakken.

  Er worden in het wetsvoorstel de talen engels duits en frans genoemd, wat the F.. heeft dan dat asielzoekerscentrum ermee van doen? Worden er straks asielzoekers opgeleid als meertalige peuterleidsters (of erger nog peuterleiders) of wordt er straks stiekenm nog een taal aan vast geknoopt
  En roept je (klein)kind straks na “wir schaffen das” ook nog “allahu akbar”???

  Ik sta er niet meer van te kijken, het begint ” typisch” nederlands te worden, pappen, nat houden, voorliegen en bedriegen.

  En hoe zit dat met al die jonge meiden die eindelijk hun fel begeerde baantje als peuter/kleuterleidster hebben, die mogen weer naar school zeker of mogen ze hun uren inleveren omdat er elk uur een andere muts komt met een andere nationaliteit????

 8. formidabele zei:

  Gelukkig mag in dit land een kind nog zichzelf zijn maar als het aan de koning ligt?

Comments are closed.