Zijn rechtse mensen slimmer dan linkse of andersom ?

Een wat misleidende vraag, want wat zijn rechtse en wat zijn linkse mensen, en hoe noemen wij diegenen die er tussen in zweven of zich juist helemaal aan de buitenkanten van ‘links en rechts’ thuis voelen. Toch kom je vreemde dingen tegen op internet en dan ook nog uit serieuze bronnen, zoals de ARD, de Allgemeine Deutsche Rundfunk , tegenwoordig  beter bekend door hun TV programma’s.

Iedere maand laat de ARD via een laten wij hopen, maar je weet het tegenwoordig niet meer, betrouwbaar , neutraal onderzoekbureau Infratest Dimap een poll houden over de meest uiteenlopende zaken. En dat ging, het kon ook niet missen, de laatste week over de vraag of Duitsers zich na de aanlag in Berlijn veilig voelen.

Ja, zeiden 73 procent van de bevraagde  Duitsers. Maar toen werd het spannender, want toen de bevraagden ook nog hun politieke voorkeur kenbaar moesten maken, bleek dat 96 procent van de linkse Duitsers zich veilig voelen , terwijl dat bij rechtse (Afd) Duitsers slechts 34 procent waren.

Wie is er nu slimmer of heeft meer gevoel voor realiteit ? Zijn dat de linkse of rechtse Duitsers ? Moet je je als Duitser onveilig voelen op een kerstmarkt of binnenkort weer tijdens carnaval ? Kennelijk is de invloed van de linkse  en daarmee eigenlijk ook de CDU politiek van dermate grote invloed op de Duitsers, dat zij  zonder problemen plekken bezoeken waar een mogelijke terreuraanslag die de burgers in Duitsland nooit verwachtten , zou kunnen plaatsvinden. Wij moeten ons niet laten kennen, was het parool, want dat zou terroristen juist in de kaart spelen.

Haaks daarom staat het gedrag van de zeer rechtse Duitsers, de potentiële AfD kiezers, die wel bang zijn dat het men hun veiligheid niet goed gesteld is. Is ook hier de invloed van de partij in het spel, die met een de net als in ons land voortdurende stroom waarschuwingen wat de islam in ons land teweeg kan brengen, denken dat het ‘buiten’ gevaarlijk kan zijn ?

In het geval Duitsland ligt het antwoord op de boven gestelde vragen eenvoudiger dan in ons land. Na de aanslagen in Nice, Parijs, zelfs Würzburg , Ansbach en München was nog steeds 55 procent van de Duitsers er van overtuigd dat het goed gesteld is met de veiligheid ten aanzien van terreuraanvallen  in Duitsland ! En dat maak je alleen maar mee bij een volk dat volledig wereldvreemd om zich heen kijkt en bovendien gewend is alles wat de op dat moment dienstdoende “Führer’ hen voorhoudt gedachteloos op te volgen en te geloven. Waar in landen zoals ons eigen land of Frankrijk het individualisme sterk vertegenwoordigd is en daarmee ook de verschillende meningen, is de Duitser van huis uit gewend datgene wat hem of haar door de autoriteiten opgedragen wordt blindelings als naar de afgrond lopende Lemmingen uit te voeren. ‘Befehl ist nu einmal Befehl’ en dien je te luisteren, hetgeen zich bij voorbeeld ook duidelijk in het verkeer openbaart waar voorrang ook voorgang betekent, ook al zie je een ongeluk op je afkomen.

Dit doet mij denken aan de tijd dat ik  deel nam aan manoeuvres in NATO verband. ‘ Vochten’ Nederlanders samen met Britten tegen Duitsers en Amerikanen ‘wist je bij voorbaat al wie er zou winnen. Het was een kwestie van de Duitse leiding uit te schakelen en bij de Yanks hun toen al redelijk geautomatiseerde logistiek in de war te brengen, en was de rest een eitje. Samen met Britse collega officieren kijk ik daar nog steeds met plezier op terug. ‘Come on let’s beat the shit out of them,’ ,  de spelregels wat oprekkend tot het elastiek vaak scheurde,  en het was goed toeven met een glas Whisky in de hand ’s avonds in de officer’s mess.

Maar vergeef mij deze zijsprong. Echter als u mij vraagt wie er nu ‘slimmer’ is, dan ben ik geneigd toch maar naar rechts te kijken . Een uitleg daarvoor zou in dit artikel te ver voeren, maar kom ik er nog wel eens op terug.


9 Reacties

 1. religieus en politiek atheist zei:

  Geef me statistieken en ik maak´op het voor mij gunstigste moment wel een onderzoek met een voor mij gunstige uitslag.

  Dat is wel bekend toch ?

  Volgens mij, zien de normale naieve linkse mensen de realiteit niet en, willen de slimme linkse mensen om welke reden dan ook de realiteit niet zien.

  En dat maakt ze net zo gevaarlijk als de op korte termijn winst uit zijnde realistische rechtse mensen, die een “na mij de zondvloed” mentaliteit hebben.

  Het gaat al lang niet meer om rechts of links.

 2. only you zei:

  Conservatieve niet neigen meer hun ogen voor ongehoord en zaken te sluiten ?
  Linksdennkende voelen meer verantwoordelijkheid voor hun idealen?

 3. R.K. zei:

  De tegenstellingen tussen links en rechts dienen slechts politiek correctie doelen, het dient het “drammen”… Door deze polarisatie is het politiek midden, en zijn alle discussies reeds in het nadeel van de objectiviteit. Dat zien we nu al als het over de “vluchteling” gaat.

  Zo is ons economisch systeem, gebaseerd op inkomsten genereren geen noodzakelijke realiteit, maar links gezien fout. Elk bedrijf, elke ondernemer is bij voorbaat een asociaal is die ook al te weinig loon betaald, en zelf te veel verdient, in de ogen van links. Dat werkgever en werknemer niet zonder elkaar kunnen komt niet bij hen op.

  Dat werkgevers geschikt en gekwalificeerd personeel zoeken is ondergeschikt aan huidskleur of een persoon met een van huis uit een andere cultuur, die niet bij een representatieve baan past bijvoorbeeld. En met dit soort zaken zien we ook de talloze rechten van de werknemer die in de loop der jaren zijn ontstaan. En of het nu gaat over roken of schone lucht (clean Air / gezondheid) gaat, of vervuilende auto’s / kilometerheffing. Of veganistisch of halal voedsel. En ja, discriminatie, i.p.v.het erkennen van cultuurverschillen.

  In het geval Duitsland ligt het antwoord op de boven gestelde vragen eenvoudiger dan in ons land.

  Eens, dat het ik ervaren. In de 2 jaren dat ik er woonde heb ik ervaren wat de wet handhaven betekend voor de vorming van de mensen. Ook Duitsers hebben daardoor een andere cultuur. Het is eigenlijk heel logisch, maar niemand staat er op zo’n manier bij stil. Onze eigen buurman, de Duitser heeft een andere cultuur. Daarmede zeg ik niet dat het minderwaardige mensen zijn (dit is politiek correct, maar tegelijkertijd ook realiteit) maar anders opgevoede mensen. Met een eigen, andere achtergrond.

  Een voorbeeld:, de huisarts, de academicus wordt daar steevast aangesproken met Herr Dokter, en pas dan de achternaam. Waar onze huisarts Jan heet, is het daar Herr dokter (achternaam). Een Duitse en bevriende relatie van mij ging zowat uit zijn plaat toen ik een een andere kennis, een academicus, bij zijn voornaam aansprak.

  Dit was overigens op het platte land. En dan een voorval, een auto-ongeluk wat een andere kennis, een jonge Duitse student overkwam. Er werd na onderzoek, wat standaard is in Duitsland bij een ongeval met dodelijke afloop, vastgesteld dat die jonge student geen enkele schuld kon worden aangerekend. En toch kreeg hij “slechts” een boete van ca. 500 euro, als erziehungmaßnahme! Wij, Nederlanders zouden steigeren over het onrecht, de jongen was blij met de relatief lage straf!

  Dus ja, de Duitser is van huis uit gewend datgene wat hem of haar door de autoriteiten opgedragen uit te voeren. ‘Befehl ist nu einmal Befehl’, doet in principe nog steeds opgeld. Je gaat niet tegen de autoriteiten in!

 4. ergensinhetmidden zei:

  Recht of links-denkend is uitgevonden door de heren politici. Je hebt mensen die reageren vanuit hun hart en mensen die reageren die vanuit hun verstand.. Bovendien leeft een groot gedeelte van wat jonger Nederland nog in de waan dat dingen niet opgaan, of kapotgaan. Ze gaan liever voor het ‘goede gevoel’ dan voor wat discipline. De tijd zal wel leren wat het beste is, wel of niet door schade en schande.

 5. check zei:

  Moffen en Jappen zijn net zoals precisie horloges, je wint ze op en ze lopen . Kadaver volk, maar dat kan je van de laffe Nederlanders net zo goed zeggen. Alle befehlen worden gewoon uitgevoerd en in Nederland nog een paar graden erger want als er een land vol verraders zitten dan is het in Nederland. Laffe honden , die andere geen succes, weelde of geluk gunnen en pas op als je een peperdure en splinternieuwe bolide aanschaft, voor je het weet zit die vol kransen of zijn je banden lek gestoken. Las van de week dat de fiscus wordt overspoeld door de oh zo stoere kliklijn telefoontjes waar je anoniem je buurman kan verlinken. Zo van ik niets jij lekker ook niets zal je leren dat je het beter hebt en slimmer bent dan ik. Nog nooit heeft de Nederlander bij een bezetter zelf bevrijd , daar moesten andere voor komen. Iemand die aangevallen wordt op straat helpen, ben je gek gauw als een bange wezel vluchten of de andere kant uitkijken. Straatterreur wordt nooit eens door de bewoners met elkaar opgelost , daar is de politie voor en maar klagen . De schijthuizen durven niet eens openbaar aangifte te doen, want wat schijten we in de broek , bang dat de daders horen waar ze wonen en wie ze zijn.
  Veel mokken en kankeren , maar nooit eens en masse de straat op gaan en laten zien dat ze het niet meer pikken. Willige slachtoffers die zich laten plukken en befehlen en dat weten ze maar al te goed in het zwakzinnige hof den Haag. Laf klootjesvolk , tokkies moet je de sloebers zien sjokken alsof ze de hele wereld op hun rug moeten meedragen. Heel veel hebben geen enkele beschaving , moet je eens zien hoe het jong van een turf hoog al de grootste bek heeft als die zijn zin niet krijgt. Respect voor ouderen kom je maar weinig tegen. Opstaan of helpen in het openbaar vervoer geen denken aan en aangezien de mafkezen 24 uur op hun mobieltje staren lopen ze als een blinde zo tegen je aan. Excuses ? Geen enkele als je er wat van durft te zeggen ben je een ouwe kanker lul. Dus begin in jullie baggerland eerst maar eens met wat beschaving te leren en je vreselijke jong eens op te voeden voor je het over een ander land hebt.

  Het is mij ook bekend en spreek uit ervaring dat je moffen en die ontzettend domme Yankee Dudes heel makkelijk kan verslaan. Ze hebben namelijk niet het vermogen om te improviseren en zaken/situatie die spontaan kunnen ontstaan, flexibel en vindingrijk aan te pakken.
  Daar zijn Engelsen en vooral Nederlanders heel goed in. Tenminste waren ze want ik betwijfel ten zeerste dat de jonge generaties dat ook kunnen.

  Nog een aardige uit mijn tijd van vroeguur toen we op voorbereiding voor uitzending naar Nw, Guinea heel veel oefeningen hadden. Overleving oefeningen m.n. landen op Texel , tot je nekharen zeiknat met volle bepakking over een aantal zandbanken waden in hartje winter en dan moest je naar een bepaald punt komen wen dat moest je dan veroveren. Niets te eten mee en ook geen tentje of wat dan ook. Steevast waren de lokale boeren hele batterijen kippen kwijt of kochten we er een heel stel als we in de schuur mochten slapen. Nog vragen ze bij de Marine leiding af , waarom wij fris zonder honger , schoon en geschoren , vrolijk de dagen waren doorgekomen en de vijand na een aantal dagen hadden verslagen. Wie niet sterk is moet …….. of gewoon op rooftocht gaan .

 6. R.K. zei:

  @ Check,

  Yep, Ik herken de symptomen zoals dat nu ook in Nederland plaatsvind. Tot mijn grote ergernis…. Het is droevig, maar waar…..

 7. R.K. zei:

  @ Check: Uit draadje “Moet ons vorstenhuis zich niet opnieuw uitvinden ?”

  Ik citeer Johan Cruyff : elk voordeel hep zijn nadeel. Dus ook elke regeringsvorm echter die discussie wordt niet gevoerd. Ook heeft de politiek angst om die vraag te stellen. Het koningshuis verbind nog teveel burgers. (en ook daar kan je voordeel uit halen, al was het maar het gevoel van SAAMHORIGHEID EN HET LANDSBELANG). Hoe dan ook het koningshuis wordt nog steeds democratisch gedragen. Of het niet van deze tijd is……. dat is het woord loyaliteit ook niet (meer).

  Note: ik zou graag weer patriot willen zijn, maar dat is over……. Nederlanders zijn het langzamerhand niet meer waard! Ben benieuwd naar de komende verkiezingen, dat is een graadmeter voor mij.

 8. Kees van S zei:

  @R.K. (11.26): wie in zijn eigen ‘informatiebubbel’ met gelijkgestemden leeft ziet of hoort nauwelijks een andere mening. Dat is inderdaad fnuikend voor de objectiviteit.

  Gaat het om de Duitsers of Duitsland dan is alle objectiviteit sowieso zoek. Met onze oosterburen willen we liever niet samen op de foto; het zijn en blijven blijkbaar toch ‘speciale’ wezens. Geen familie, nee, alsjeblieft!

  Gemakshalve zien we over het hoofd dat de bewoners van de ‘zuidelijke Nederlanden’ daar over het algemeen een andere kijk op hebben en juist de ‘Ollanders’ een heel ‘speciaal’ volkje vinden, om meer dan één reden na de zeventiende eeuw voorzien van het predikaat: ‘Chinezen van Europa”.

  Polariseren willen we niet, maar we doen het lekker toch!

Comments are closed.