George Soros, uw stemwijzer voor de Nederlandse verkiezingen

Het opgeblazen gedoe over wat en of je moet stemmen zal nog wel even aanhouden. Wat ons echter opviel, het Algemeen Dagblad lezend, was een levensgrote foto van al het Haagse politieke wrakhout bij elkaar tijdens een gezellig rondje PRODEMOS.

Dit bij de introductie van de stemwijzer, die volgens Prodemos al 1.8 miljoen keer was gebruikt, terwijl concurrent Kieskompas zei dat zij al 375.000 keer geraadpleegd waren, dus totaal  hebben  circa 2.2 miljoen kiesgerechtigden  nu gebruik gemaakt van externe mogelijkheden om hun kiesgedrag af te stemmen en dat op een totaal van bijna 13 miljoen stemgerechtigden.

Vindt u het erg als wij het niet meer begrijpen ? Bijna 17 procent van alle Nederlanders, de mond bijna niet dicht krijgend over het al dan niet goed of slechte gedrag van de politieke partijen grijpt terug op een externe adviessites om hen te helpen hun keuze te bepalen ! Tel daarbij op de circa 2.3 miljoen geestelijk wat achterlopende Nederlanders die daarvoor een sociale workshop kunnen bezoeken ( lees hier ) en je hebt het over bijna 35 procent van uw landgenoten, die inmiddels geestelijk zo verpauperd zijn dat zij als ze bij de dringende oplossingen die ons land nodig heeft hun mening mogen geven, het trekken van de kar graag aan een ander over laten.

Is het nu echt te veel moeite als je het niet weet om eens een uurtje uit te trekken en de leugens van de verschillende verkiezingsprogramma’s aan je voorbij te laten gaan en te zien dat het een kwestie is van door de kat of door de hond gebeten te worden ?

Of u kunt naar de andere leugenfabriek te kijken, het Centraal Planbureau, dat de partijprogramma’s doorrekende, waarbij PVV  50 Plus en de Partij voor de Dieren hun programma’s niet hebben laten doorrekenen. En terecht, want deze gewichtig klinkende ‘doorrekening’ is op zo veel fictieve aannames gebaseerd dat je net zo goed de Donald Duck er bij kunt halen om daar te lezen op wie je moet stemmen. De partijen buitelen over elkaar heen, 3, 4 cijfers achter de komma moeten bewijzen dat zij het beter of juist slechter doen, kortom een groter bedrog met schijnfeiten is deze dagen nauwelijks te vinden.

Zelf vindt het CPB uiteraard  dat hun doorrekening nuttig is, want zegt directeur Laura van Geest ‘er valt dit jaar echt iets te kiezen ‘. Tja wat kan zij ook anders. Bij de SP daalt de werkeloosheid, GL, SP laten de staatsschuld het meeste teruglopen, VNL zorgt voor economische groei , de uitkeringsgerechtigden komen er bij de VVD het slechtste af en dat geldt ook voor de gepensioneerden, maar dan van de zijde van de SGP.

Wat ons echter opvalt is het feit dat praktisch niemand zich stoort aan het feit dat Prodemos waar onze politici en u hun lot graag aan verbinden voor een deel wordt betaald uit de kas van ‘the open Society ‘ de ex werkgever van Mabel Wisse Smit,  en in handen is van de mondiale vernietiger George Soros . U weet, bijt nooit in de hand van diegene die je voert, dus is het stemadvies van Prodemos bij ons al bij voorbaat besmet. De rol van Soros in de laatste Amerikaanse verkiezingen was ook al omstreden, net als zijn bemoeienis met Oekraïne, kortom overal waar deze man en zijn organisaties opduiken lijkt het veel op een mierennest waar eens krachtig met een stokje in is gestoken.

Dus onder de voorlopige streep, Prodemos, stemwijzer, stemadvies, CPB of de leugens van de politici zelf……

S.O.B  ( Standard Operational Bullshit )  het is maar waar u van houdt.

 


7 Reacties

 1. Sunny zei:

  Iemand vroeg mij pasgeleden of ik ging stemmen. Ik antwoordde: ‘nee, ik geef mijn toestemming niet aan dit systeem’.
  Waarop de ander zei: ‘Daar hebben mensen lang geleden zo voor gestreden’.
  Toen ik daarop vroeg: ‘En? Luisteren ze in Den Haag een beetje naar je?’, was het stil en bleef het stil.

  Je zou zeggen dat er toch eens een licht moet opgaan???

 2. willie zei:

  Wat heeft die Soros alhier te maken met ons (politiek) systeem, maar ook met de rest van de wereld? Welk doel heeft hij voor ogen, welke belangen heeft hij hierin? Verdacht!!!!! Hebben wij hem nodig voor allerlei Nederlandse politieke en maatschapelijke processen? Hm: wie betaald, die bepaalt!

 3. Ruud Steunassen zei:

  Ook als je ze niet legitimeert door niet te gaan stemmen, interesseert het ze geen zier en gaan ze gewoon door met hun plannen.
  Verzet moet niet passief zijn, maar actief.

 4. Leo van velzen zei:

  Tijd voor een nieuw politiek stelsel.

  Alle partijen met hun beeldvorming en eigen belangen denkend van uit een religie of ander z.g.n.ideaal, weg !
  Een nieuw stelsel. Gewoon een gekozen groep van wijze mannen en vrouwen met empathie en kennis die per geval afwegen welke koers te varen die het best is voor de samenleving als geheel. Revolutie hoeft niet slecht te zijn. De huidige politiek heeft geen visie geen samenhang en uitstraling, geen vertrouwen en geen ruggegraat. Alle vertrouwen is geschonden en met voeten getreden.
  De politiek zal ook nooit iets kunnen bereiken in het huidige stelsel, na 4 jaar komt er weer wat anders, wat kan je bereiken in 4 jaar.
  Een totale herverdeling moet er komen waarbij de mensen weer hun vertrouwen kunnen herstellen aan de hand van daden uit de politiek, geen verhaaltjes en verloedering in navolging van die andere z.g.n. democratie die wij in het westen van af de geboorte opgelepeld krijgen.
  Regeren op basis van respect, feiten en mondiaal willen verbeteren, eerlijk delen, samen bouwen niet op basis van denkbeelden, religie, dogma’s en leugens, roddels, zwartmakerij, onderscheid , rascisme, moet ik nog verder gaan ?

 5. JdeB zei:

  @Leo van velzen: idealisme zonder realisme is een zeepbel.
  Ook rechtstreeks gekozen ‘wijze mannen’ en ‘wijze vrouwen’ zijn mensen, zoeken het eigen belang en vormen een ‘kartel’.

  Een totaal vastgeroest systeem vraagt om het geduld van kruipolie of de resolute ‘brander’ om ‘los’ te komen en te veranderen. Maar ook een andere mentaliteit van de massa. De verantwoordelijkheid, de wil, nee, de EIS om verantwoordelijkheid te dragen. De bereidheid om gemakzucht, onverschilligheid en ‘populisme’ in te ruilen voor echte betrokkenheid.

  Maar, inderdaad, ook dat is een zeepbel.
  Laat de wensen en de eisen dus bescheiden beginnen, met iets waarop de kiezer ook nu recht zou moeten hebben: eerlijke, onafhankelijke informatie en voorlichting. En meer medezeggenschap.

  Daartoe behoort logischerwijs dat een nieuwe regeringscoalitie het akkoord, op basis waarvan door verschillende samenwerkende partijen wordt geregeerd, niet alleen gedetailleerd wordt geopenbaard, maar ook TER GOEDKEURING aan de kiezer wordt voorgelegd, als een zo breed mogelijk gedragen kompas voor de komende regerperiode.

 6. B. van Dokkum zei:

  Mensen, waarom toch allemaal zo ernstig? Op dat pluche in die Tweede Kamer vind je toch alleen maar van die meelopers. De echte beslissingen vallen nooit in het parlement; die worden daarbuiten genomen. Het toneeltje is dan voor de meelopers.
  Maak het dan echt leuk: DENK 10 zetels waarvan op basis van gelijkwaardigheid 5 in boerka geklede vette wijven. 5 Tenten met of zonder bril maar in alle geval met grote mond.
  Sylvana in de Kamer is gewoon een Must! Een kapster die het gaat hebben over alles waarvan ze niets weet. Heerlijk toch, zo’n risee?
  Bedrieger Pechtold met een zetel! Jesse Klaver die Burgemeester gemaakt wordt door de Tenten van DENK….
  O….. wat zou het er anders gaan uitzien, maar wel veel leuker.

 7. Een zelfdenkende student zei:

  Beste mensen,

  Kijk eens een keer naar Geenpeil, als er één manier is waarop men macht terug in eigen handen kan krijgen is het wel directe democratie.
  Wellicht maakt Geenpeil bij de volgende verkiezingen kans op veel meer zetels als er de aankomende verkiezingen op zijn minst 1 zetel wordt gehaald. Maar als niemand wat doet gebeurt er natuurlijk niks.

Comments are closed.