Trump heeft gelijk ; de pers verdraait door domheid en /of bewust zijn berichten

De Amerikaanse president Donald  Trum zorgde volgens de MSM afgelopen zaterdag voor verwarring toen hij in bijeenkomst voor partij aanhangers in Florida refereerde aan ‘wat er gisterenavond in Zweden was gebeurd ‘. De verwarring ging zelfs zo ver dat de Zweedse regering werd ingeschakeld en ook in ons land vroegen de MSM zich af wat Trump bedoelde.

Trump doelde daarmee o.a. op een reportage van de Amerikaanse TV zender Fox, die liet zien hoe de toevloed van migranten Zweden aan de rand van een burgerlijke chaos heeft gebracht en geweldsaanslagen , aanrandingen, criminaliteit tot de orde van de dag behoren, veroorzaakt door het migratie beleid van het traditioneel socialistische Zweden.

Wat de buitenlandse media dank zij de steeds slechter wordende opleidingen van journalisten echter niet begrepen en zo van de bekende mug een olifant werd gemaakt, was het sleutelwoord ‘ look what happenend in Sweden, yesterday ‘ , waarbij ‘yesterday ‘door debuitenlandse pers braaf werd vertaald in het woord ‘gisteren ‘echter niet, zoals iedereen die wel goed Engels spreekt met ‘in het verleden ‘.

Daarmee doelde Trump op de recente en meer in het verleden liggende gewelddadige gebeurtenissen veroorzaakt door migranten in zweden, waarmee het gehele land nu dagelijks geconfronteerd wordt en waardoor Trump wilde wijzen op het gevaar van ongelimiteerd toelaten van migranten, dit naar aanleiding van zijn inreisverbod voor moslims uit 7 landen, dat door een Amerikaanse rechter werd afgewezen.

De opmerking in zijn verkeerde vertaling was uiteraard koren op de molen van de tegenstanders van Trump, die een kans zagen de president domheid en onkunde in de schoenen te schuiven, los van zijn in de ogen van de talloze Gutmenschen verkeerde benadering van vluchtelingen.

In het door Fox uitgezonden programma Tucker Carlson Tonight werd oa. aangegeven dat Zweden 160.000 migranten heeft opgenomen van wie slechts een zeer klein deel werkt en daarentegen een naar verhouding groot deel in de criminaliteit is beland.

 

 


6 Reacties

 1. Ad zei:

  Het allereerste wat ik op een willekeurige dag doe ( behoudens plassen), is naar het nieuws kijken/ luisteren. Eens even uitvinden, wat die politiek incorrecte stoute meneer Trump nu weer eens heeft gezegd/ gedaan.
  Volgens mij heeft hij gelijk; de tijd zal het leren! Bob Dylan zong het al, 50 jaar geleden,”The time’s, they are changing. Hopelijk veranderen ze niet alleen, maar verbeteren ze ook; we zullen het misschien nooit te weten komen, wat ons door de moord op Pim Fortuyn niet gegund is.
  Het had zo mooi kunnen zijn.

 2. R.K. zei:

  Het kleeft momenteel aan Trump dat hij nogal botte of ongenuanceerde uitspraken doet. Dat het in Zweden al langer verkeerd gaat en naar ik heb gelezen dat er volop gecensureerd wordt, met name over de immigranten is geen nieuws, maar ja, censuur hé. Dat schaad de Zweedse democratie. Yesterday of in het verleden, is zoiets waar ook ik die fout zou hebben gemaakt…. Maar met zijn uitspraken over FAKE News is weer niks mis mee.

 3. religieus en politiek atheist zei:

  Trump heeft gelijk.

  Jesse klaver heeft gelijk.

  Julian Assange heeft gelijk.

  Edward Snowden heeft gelijk.

  De brievenbuspisser van de PVV had gelijk.

  En….en….en…..en….

  Echter gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende zaken in de door bananen geleide democratieën van tegenwoordig.

  Alles is van geld afhankelijk gemaakt.

  De wereld van vandaag is een wereld van leugens.

  Leugens die dienen om eenmaal aan de macht de regels aan de laars te lappen en te cashen.

  Dat is de wereld van vandaag.

  Dat zijn onze politici.

  Democratisch gekozen op basis van sprookjes en leugens verspreid door pers, spindoctors en lobbyisten en andere afhankelijke instrumenten zoals paginagrote BNérs op voorpaginakranten van de mainstreamdagbladen betaald door de PvdA die weer fondsen krijgen van…..

  Globalisatie is de wereld van de grote getallen.

  Winst voor de ene kant betekent terreinverlies vor de andere kant.

  Terreinverlies staat gelijk aan verlies van macht, geld, invloed etc.

  Hoe groter de getallen hoe groter de belangen en des te groter de leugens teneinde de schade te beperken in een gedereguleerde, geprivatiseerde, geglobaliseerde wereld.

  Met dank aan de politici die zich de afgelopen decennia hebben laten inpalmen door het grote geld.

  Christian nuernberger heeft er een boek over geschreven.

  http://www.theeuropean.de/heinrich-schmitz/10015-rezension-von-christian-nuernbergers-buch

  En Udolf ulfkotte heeft 17 jaar bij de Frankfurter Algemeine gewerkt en vertelt hoe het daar met de persvrijheid aan toe ging.

  http://www.wanttoknow.nl/nieuws/udo-ulfkotte-overleden/

  eyeopeners !

 4. JdeB zei:

  Iemand zou Trump moeten vertellen dat de verkiezingscampagne voorbij is.
  Of is hij al bezig met die van 2020?

 5. Karina zei:

  Ik ben blij dat Trump een huid als een olifant heeft. Hij laat zich niet de laan uit sturen ook al wordt dit zo hard geprobeerd.

 6. Bert Bezorgd zei:

  Gelukkig gelooft niemand nog de media en men hoopt dat anti Trump nieuws anti Wilders nieuws wordt, zoooo doorzichtig. Ik stem toch PVV

Comments are closed.