Uw gelijk halen bij de overheid, een onbegonnen zaak(video)

Je hoeft niet echt diep te spitten om berichten te vinden van gewone burgers, die terecht of onterecht menen dat zij door de lokale of nationale overheid niet gehoord worden. Daarbij gaat het bij deze burgers uiteraard uiteindelijk wel om hun gelijk, maar u weet gelijk hebben en gelijk krijgen zijn 2 totaal verschillende zaken.

Wat echter in veel gevallen storend is, is het feit dat de burger die zich niet juist behandeld voelt, eigenlijk als een soort stakker wordt neer- gezet, een Don Quichotte die tracht te vergeefs tegen de windmolens te vechten , terwijl met de stijgende frustratie om gehoord te worden de emoties ook groeien, waardoor de verschillen tussen objectieve en subjectieve acties en reacties steeds kleiner worden en de burger uiteindelijk het onderspit moet delven, een soort ‘wetmatige’ resultaat.

Om u een voorbeeld te geven hier het verhaal van Sam Broersma uit het Zeeuwse dorpje Zoutelande. Boersma had een vermogensbeheer kantoor en zoals hij het schrijft is dat bedrijf door een fout van de Belastingdienst in een kwaad daglicht gesteld, waardoor zijn cliënten hun geld bij het kantoor van Broersma weghaalden, waarna het bedrijf ter ziele ging.

Dat is inmiddels ruim 20 jaar geleden en toch weet Broersma  niet van opgeven. Hij schreef een lijvig boek van bijna 800 pagina’s over zijn lotgevallen die hem tot een contact met de toenmalige koningin Beatrix voerden, maakte een hele serie 45 minuten durende video’s en is een regelmatige ‘gast’ bij de Tweede Kamer, wiens 150 leden hij allen zijn boek betiteld ‘Hare Majesteit’s leugens regeren ‘ toestuurde en waarin zijn gevecht minutieus wordt uiteengezet.

Naast de onaanvaardbare rol van onze z.g.vorstin is er in dit conflict een spectaculaire hoofdrol voor de (ex)bewindslieden Jan Peter Balkenende, Gerrit Zalm, en Wouter Bos. Met grove wetschendingen (zware ambtsmisdrijven) en met ‘Haagse bluf’ wensen zij gezamenlijk deze Koninklijke doofpot voor altijd gesloten te houden, en iedere verantwoordelijkheid te ontlopen. Broersma wil het deksel van deze doofpot echter graag gelicht hebben. Mede daarom schreef hij dit boek.

Bekende (ex)Kamerleden mogen door de inhoud van dit boek verrast zijn, wanneer zij hun eigen bewuste en jammerlijke falen als volksvertegenwoordiger gedetailleerd, in hun eigen bewoordingen terugvinden. Tot deze (ex)Kamerleden behoren onder meer Boris Dittrich, Andre Rouvoet, Jan Peter Balkenende, Femke Halsema, Jan Marijnissen, Jan de Wit, Maxime Verhagen, Pieter van Geel, en ook het Kamerlid, tevens dorpsgenoot van de auteur, Ad Koppejan.

Het gevecht gaat volgens Broersma zelfs zo ver dat hij tot twee keer toe in Den Haag op straat is aangesproken door ‘stille’ ambtenaren, met het advies zijn  zaak te stoppen, omdat hij deze niet zal winnen en het anders wel eens verkeerd zou kunnen aflopen.

Nogmaals en wij herhalen dat met nadruk het is het verhaal van Broersma, maar als u de video bekijk en beluisterd , overigens de eerste van een serie van ZES , dan zult u zien dat u voor de overheid en zeker voor uw zg. volksvertegenwoordigers niet meer bent dan een stuk toiletpapier van de slechtste  kwaliteit.

En dat trachten wij met dit artikel weer eens aan te tonen.


7 Reacties

 1. Pieter H zei:

  Waarom wordt iemand ambtenaar,,,,????
  DE meerderheid wordt ambtenaar vanwege het veilige baantje en lid van een politieke partij,om zodoende hogerop te komen.
  Zonder lid te zijn van een politieke partij kan je je bevordering vergeten en leuke bijkomstigheid,je benoemd je eigen baas !!!
  De slager keurt te allen tijde zijn eigen vlees,dus echte verantwoordelijkheid wordt altijd afgedekt.
  Een andere fijne bijkomstigheid is niet alleen een hoog loon,maar ook een heerlijk gevoel van machtswellust,immers je krijgt altijd gelijk hoe gek je ook bent.
  Deze onaantastbare status leidt ertoe dat een ambtenaar er niet is voor het domme betalende volk,echter uitsluitend voor zichzelf en de partij die hem moet helpen hogerop te komen.
  Helaas burgers van Neteland,als de ambtenaar niet dezelfde regels en plichten krijgt als in het gewone bedrijfsleven,dan verandert er niets hoe je ook gaat stemmen.
  De begin van oplossing is ambtenaren in functie te verbieden lid te zijn van een politieke partij,om deze verregaande verstrengeling van belangen te voorkomen;
  Hoe interessant zou het zijn eens één van de vele opinie-onderzoeken te wijden aan een onderzoek bij de politieke partijen en nagaan hoeveel van de leden ambtenaar zijn;wie durft dat eindelijk eens aan ???

 2. P. Partout zei:

  Nee, @Pieter H. Ik ben ambtenaar, geen lid van een politieke partij en ook geen luie, parasiterende donder. Generaliseren leidt tot pijnlijke ‘vergissingen’.

  Zeg, mensen: take a break. Vandaag is het de dag van de liefde 🙂

 3. Hoeder zei:

  Triest, maar we hebben meerdere doofpotten in dit land, die gesloten moeten blijven kennelijk.
  Ik noem slechts Demmink en MH17.

 4. andre zei:

  inderdaad, als bestuursorgaan hoor je alles te regelen goed/slecht en niet weglopen voor je bestuursfunctie wat ze hier allemaal doen, betaalt van maatschappelijk belasting geld ook nog, en dan is de inhoud nog niet eens relevant! kakkerlakken

 5. P. Partout zei:

  @Ruud Steunassen: Yep! De handel pikt ook een graantje mee. Wat zou dat? Wat we soms vergeten is dat alles minstens twee kanten heeft. Tenslotte draait het om wat je er zelf van maakt.
  Dan kun je dus kreunend onder je informatiestolp blijven zitten en alles afwijzen, maar het is ook mogelijk, al is het volgens de commerciële kalender, om heel even met een bloemetje en een kus je hart op een kier te zetten. Je mag zelf kiezen.

Comments are closed.