De Franse verkiezingen, en ook daar de valse beloftes ( video)

Laten wij de week beginnen met een kleine opsteker. Weliswaar een dode mus, maar toch. Met nog een maand te gaan voor de Franse presidentiële verkiezingen regent het van de zijde van de kandidaten met beloften, waarvan nu iedere nadenkende burger weet dat hij of zij gelukkig mag zijn, stemmende op een bepaalde kandidaat als 1 of 2 procent van de gemaakte beloften wordt nagekomen.

De details zullen u niet veel interesseren en dat zelfde geldt voor de kandidaten die wij hier even voor u op een rij gezet hebben. Ook de Fransen die het socialistische “bestuur” van president Hollande beu zijn  weten dat het uiteindelijk zal gaan om de onder financiële fraude beschuldigingen geplaagd gaande rechtse republikein François Fillon, de uit het praktisch niets maar met op de achtergrond sterke financiële partners omhoog geschoten Emmanuel Macron en ten slotte Marine Le Pen van het Front National.

De laatste polls volgend, de Fransen zijn dol op getallen tot ver achter de komma, gaan Macron en le Pen met beide 26% van de stemmen nu gelijk op en ligt Fillon met 18% op een behoorlijke achterstand. Overigens ligt ook Le Pen onder vuur van justitie , zowel in Frankrijk als bij de EU in Brussel en probeert Macron dat zelfde gevaar tot nu toe met succes te weren, nadat er problemen waren met valse belastinginkomsten opgaves. Overigens niet iets dat de Franse kiezer echt zal verontrusten, want met een hele serie presidenten en premiers, om maar te zwijgen van de talloze knoeiende Kamerleden, waarbij enkele tot 5 jaar oplopende gevangenisstraffen kregen, is dat een een ‘fact of live ‘.

Geschermd wordt weer wie de koopkracht het meest laat stijgen, wie er juist voor zorgt dat de werkeloosheid onder zijn/haar bewind het meeste zal dalen en of de pensioengerechtigde leeftijd stijgt of juist daalt, dat zijn de punten waarop de kandidaten trachten te scoren, waarbij via gelet de bedragen die er mee gemoeid zijn er goochel- en balanceeracts uitgevoerd worden, waar mening circusdirecteur afgunstig naar kijkt.

Macron of le Pen, daar zal het voor zover wij onze buurmannen mogen geloven om gaan, als ik de bakkerswinkel uitkom en even een kopje koffie op het naast de bakker gelegen terrasje ben gaan drinken. Als ‘Europeaan en internationale globetrotter ‘ moeten wij volgens hen het antwoord toch wel weten.  Ik moet ze telkens weer teleur stellen, het niet te weten. ‘Ja maar’ dringt men aan, ‘u ( de Fransman blijft altijd beleefd) ‘u bent toch ook schrijver, u heeft collega’s in veel andere landen, allez hoe zit dat nu? ‘ En ten einde raad vertel ik hen voor de zoveelste keer hoe de Nederlandse burgers weer een zeer groot oor aangenaaid is, ofschoon een letterlijke vertaling daarvan in het Franse slechts nog meer vragen op zou roepen.

Maar na de koffie , un petit verre , een kleine alcoholische versnapering om de dorst na zo’n gesprek te lessen en iedereen is het eens ‘ politici en ambtenaren is de grootse ‘merde ‘die er bestaat en het mankeert er nog aan dat wij elkaar tot de volgende ochtend een goede dag toewensend opstaan en het Franse volkslied zingen.

En om u het wat duidelijker te maken, wij hebben een dergelijke bijeenkomst even voor u op YouTube gezet :


1 reactie

  1. Benhur zei:

    In Frankrijk gaat hetzelfde gebeuren als in Nederland. De stemmen worden gekaapt ofwel gehacked en weggehaald bij de partij die het volk heeft gestemd en bij de partij van de corrupte elite van leugenaars en oplichters opgeteld. Alleen maar om het voortbestaan van het gedrog EU in stand te houden. En of het volk er door kapot gaat maakt hun niets uit. Maar ik hoop dat het Franse volk wat harder en alerter zijn dan wij Nederlanders. Misschien dat de revolutionairen in ons land dan ook opstaan om het elite gespuis dat als een juk op ons hangt van ons af schudden.

Comments are closed.