De Hoofdcommissaris ‘voor alle Amsterdammers ‘ , Pieter-Jaap Aalbersberg laat weer van zich horen

Bijna waren wij hem vergeten, Pieter- Jaap Aalbersberg, de baas van de Amsterdamse plissie, de man die zo veel geloof in zijn werk stopt, en dat ook laat blijken zoals wij dat o.a. lazen in een interview dat Piet gaf aan het Reformatorisch Dagblad dat indien u het op zondag zou willen lezen voor gesloten virtuele deuren komt te staan.

Zondag is de dag van rust, en ofschoon wij niet weten wat Piet op zondag doet, hier een citaat uit zijn interview dat weer werd overgenomen door het COC, de club van blije roze medelanders.

Piet heeft een gristelijke geloofsovertuiging en wil als Amsterdams hoofdcommissaris er zijn voor alle Amsterdammers. En dat geldt ook voor de agenten die meevaren tijdens de Canal Parade Roze in Blauw en bidden voor het eten. Maar Piet is een eerlijk man, want in zijn persoonlijke relatie tot mensen probeert Piet te handelen vanuit zijn geloofsovertuiging, maar weet hij dat hij als ‘gristen ‘niet beter of unieker is dan een ander en dat misdrijven ook in de kerkelijke kring voorkomen. ‘ Piet liet weten dat als er een grapje gemaakt wordt over een moslim , hij hard ingrijpt.  Rijst bij ons gelijk de vraag óf er nog wel grapjes te maken zijn over moslims , maar dan kan natuurlijk ook aan ons liggen.

Zou deze instelling mede debet zijn aan het feit dat Aalbersberg liet weten dat zijn korps meer een weerspiegeling moet zijn van de bevolking van de stad waar hij opperdiender is ? Hij wil de helft van de vacatures bij de politie laten invullen door iemand met een niet-Nederlandse achtergrond. “We hebben mensen nodig die de stad verstaan”, zei hij in het NPO Radio 1 programma De Ochtend.

Momenteel heeft 18 procent van het Amsterdamse korps een niet Nederlandse achtergrond, terwijl dat 30 procent was , maar de afgelopen jaren is het percentage afgezakt, onder meer door de reorganisatie van de politie. Even niet bij de les geweest,  Pieter ? En als understatement staat er op de politiewebsite  dat een sollicitant wordt beoordeeld op kennis van etnische groepen en culturen.

Nu is het Amsterdamse probleem niet uniek. Ook in de VS zie je soortgelijke ontwikkelingen, want zo is b.v. in een stad als New York slechts 16.1 procent van de ‘cops ‘ zoals dat in de Amerikaanse overheidspagina’s nog wel geschreven mag worden ‘black ‘ of ‘white ‘. In het diepe zuiden, Atlanta bedraagt dat percentage echter 57.9 procent, verklaarbaar omdat er meer Afro Americans in het zuiden wonen dan in het noorden van de VS. Zo bedroeg het percentage ‘blanken ‘dat in Atlanta woont ongeveer 35 procent en het aantal Afro Americans ruim 55 procent.  Je ziet dus dat het percentage niet witte politieagenten ongeveer hand in hand gaat met het aantal witte Amerikanen die in de stad wonen.

Deze globale berekening volgend zouden er dus in Amsterdam als het aan Aalbersberg ligt op afzienbare tijd 50 procent van de Mokkummers niet van oorspronkelijke Amsterdamse achtergrond zijn en dat zet ons als import en emigratie Amsterdammer aan het denken. Maar Pieter, heb je nu echt zitten slapen ? Want in 2015 bedroeg het percentage allochtonen in onze hoofdstad al 51 procent.

En Pieter’s opperbaas Erik Akerboom doet ook nog een duit in het zakje, meer dienders met een niet autochtone achtergrond, meer meer vrouwen en … meer liefhebbers van de heren of damesliefde in het korps. Laten wij nu altijd gedacht hebben dat je personeel aanneemt op basis van kunde en vaardigheden ?

Dus niet vreemd meer kijken als u binnenkort na te snel rijden wordt aangehouden, u de Smartphone vertaal-App moet gebruiken om te verstaan en te antwoorden, of dat afhankelijk of u man of vrouw bent , de diender u met een vette knipoog even in de bil knijpt en u toefluistert, lekker ding ik heb je adres, zal ik even bij je langs komen ?

Vluchten helpt niet meer ?

 


3 Reacties

 1. R.K. zei:

  NL politiek correcte minkukels….. subversieve keuzes makend In de hoop dat het ware probleem wel over zal gaan. Ze schieten in eigen voet. Bovendien een keuze die niet de kwaliteit v/d diender op de eerste plaats zet. Het lijkt Den Haag wel die om dezelfde redenen meer vrouwen in de leiding van bedrijven en in de politiek wil.

 2. Hoeder zei:

  Hoe dom kun je zijn. De misdaadcijfers bij zg niet westerse Nederlanders ligt ver boven het gemiddelde. De bereidheid van deze mensen om echt te integreren, is ook al niet zo groot. Hun loyaliteit ligt niet bij Nederland. Kijk naar die beveiliger van Wilders en diens broer. Hoe gestoord moet je dan wel niet zijn om met dit soort uitspraken te komen. Of is gedacht aan het spreekwoord, dat je dieven met dieven moet vangen?

 3. bedonderde burger nr 16.000.001 zei:

  Discriminatie

  Wordt lid
  Schrijf u in
  Een nieuwe vakbond
  Speciaal voor u
  De autochtone crimineel
  Die vandaag
  Wordt weggedrukt
  Door al die anderen
  Die de markt overspoelen
  Alsof de oorspronkelijke
  Niet langer telt
  Het is discriminatie
  Alleen dat ene soort
  Uit Noord Afrika
  Telt nog mee op tv
  Alsof wij niet bestaan

  Boris Summeritch

Comments are closed.