Economische Crisis : De vernietiging van het Oude Europa.

De Nederlandse verkiezingen zijn voorbij en de media bejubelen de overwinning van de VVD en het verlies van de PVV. Een beetje de omgekeerde wereld, maar kennelijk win je tegenwoordig met bijna 25 % verloren zetels en verlies je met ruim 30 % gewonnen zetels.

En wat waren de pluspunten die aan de basis stonden van deze opgeklopte VVD-overwinning?

Een gecreëerde en door beide partijen gewenste crisis met Turkije plus de goed draaiende Nederlandse economie, gekoppeld aan het uitsluiten van de PVV door alle partijen waardoor veel kiezers zich hebben laten beïnvloeden uit angst dat hun stem anders verloren zou gaan!

Turkije en het ondemocratische uitsluiten van de PVV waren niets anders dan manipulatie, dus blijft als argument alleen de veelvuldig verkondigde goede economische situatie over.

Die is grotendeels schijn en voornamelijk gebaseerd op de ongezond lage rentestand van de ECB waardoor regeringen en bedrijven bijna gratis geld kunnen lenen en het feit dat de ECB tegelijkertijd 90 miljard euro per maand uit het niets creëert om staatsobligaties en bedrijfsaandelen op te kopen.

Hierdoor stroomt een enorme hoeveelheid geld in de markt dat alleen op de beurs renderen kan omdat de banken geen rente meer betalen op spaargeld of zelfs negatieve rente berekenen.

Ook kleine spaarders worden op deze manier naar de beurs `gedwongen´, waarbij vergeten wordt dat de huidige beurskoersen volkomen losgekoppeld zijn van de feitelijke bedrijfsresultaten en daardoor een compleet vals beeld geven van de daadwerkelijke economische situatie in Europa.

De hoge beurskoersen van dit moment zijn het resultaat van speculatie en goedkoop geld, maar niet van een goeddraaiende economie.

Ter illustratie: De Duitse beurs is sinds 2009 met 220% gestegen, terwijl de Duitse economie in dezelfde periode met slechts 14 % is gegroeid! En dit beeld is in de EU bepaald geen uitzondering.

De EU-landen leven op krediet en hebben gezamenlijk een schuldenberg van 15.000 miljard euro, een bedrag dat nooit meer terugbetaald kan worden omdat de belastingen nu al te hoog zijn.

De Europese banken zitten ondanks alle financiële injecties op een berg van 1.000 miljard euro aan slechte leningen. De nood is momenteel zo hoog dat Brussel een Europese `Bad Bank´ wil oprichten om daar alle slechte leningen in onder te brengen. De Europese belastingbetalers moeten via hun regeringen garant staan voor de onvermijdelijk te lijden verliezen waardoor de banken op deze manier voor de zoveelste keer gered gaan worden van de resultaten van hun eigen financiële wangedrag. De EU-burgers zijn van deze komende bankenredding nog niet op de hoogte gebracht.

 De kiezers hebben met hun stem ook een voortzetting van het pro-Europa beleid geaccepteerd.

Ondanks het feit dat de EU haar burgers ondanks alle mooie beloften en hoogdravende plannen tot op heden zwaar teleurgesteld heeft.

De beloofde welvaart is uitgebleven, terwijl bijna alle geldende verdragen (Maastricht – Nice – Lissabon – Schengen – Dublin en de nieuwe bail-out regels voor banken) door zowel de afzonderlijke regeringen als Brussel eenvoudig aan hun laars worden gelapt.

De Europese Centrale Bank maakt met de ongekend lage rente spaarders, verzekeraars en pensioenfondsen kapot om regeringen en banken financieel overeind te kunnen houden.

Hoewel het buiten haar mandaat valt koopt de ECB op grote schaal aandelen van bedrijven op, niet alleen in de EU maar ook buiten de EU.

Op die manier worden niet alleen de beurzen gemanipuleerd maar dekt de ECB zich ook in tegen het verval of het instorten van de euromunt. Want uiteindelijk zijn niet alleen de meeste bedrijven, maar ook de huizen, auto´s enz. van de burgers middels leningen en hypotheken eigendom van de banken.

De waarheid is dat de EU goed is voor grote bedrijven, banken en regeringen, maar de gewone burgers steeds verder inperkt, financieel uitkleedt en monddood maakt, terwijl en passant onder het mom van terrorisme- en zwart geld bestrijding persoonlijke en financiële vrijheden steeds verder worden aangetast.

De werkloosheid is en blijft hoog in de EU, de economische groei is lager dan de inflatie, de lasten en prijzen blijven stijgen terwijl spaargeld sluipend wordt onteigend door lage en zelfs negatieve rentes.

Tegelijkertijd stijgen de overheidsschulden tot ongekende hoogtes en zijn alleen nog maar betaalbaar omdat de ECB een krankzinnig en bijna misdadig rentebeleid voert dat niets anders is dan een gigantisch maar brandgevaarlijk experiment waarbij alle burgers als proefkonijn moeten fungeren zonder dat zij er ook maar iets over te zeggen hebben en zal eindigen met hyperinflatie.

De voorspelde welvaart is uitgedraaid op een doorlopende economische en financiële crisis met oplopende armoede en de vernietiging van de middenklasse.

De strijd tegen belastingontwijking wordt in de EU met alle mogelijke middelen gevoerd door de burgers financieel compleet transparant te maken, terwijl de Brusselse politici voor zichzelf een belastingparadijs binnen de EU hebben gecreëerd. Voor EU ambtenaren zijn zodanig lage belasting tarieven ingevoerd dat bijvoorbeeld voormalig EU-parlementsvoorzitter Martin Schultz van zijn maandelijkse inkomen (+ vergoedingen) van € 27.000,- bruto er netto € 24.000,- uitbetaald kreeg.

Europese politieke leiders in Brussel en het westelijk deel van Europa hebben onder aanvoering van Bondskanselier Merkel de regels van het Schengen-akkoord aan hun laars gelapt en de grenzen van Europa wijd open gezet voor een enorme toestroom van echte en vooral vermeende asielzoekers.

Deze toestroom van alleen al 1,5 miljoen mensen in 2015 kan het bankroete Europa financieel en maatschappelijk niet aan en is slechts een voorbode van wat er nog komen gaat.

Om deze miljarden kostende toestroom te kunnen betalen zullen de burgers, maar vooral de ouderen en zorgbehoevende Nederlanders de komende kabinetsperiode nog verder gekort worden terwijl velen al op of onder de armoedegrens leven.

Hongarije, Oostenrijk en een aantal Oost-Europese landen hebben hun grenzen gesloten en daarmee de Balkanroute voor vluchtelingen voorlopig versperd, maar in plaats van dankbaar te zijn richt de EU-top zijn pijlen en kritiek juist op deze landen. Kennelijk moeten de islamisering van Europa en de verwatering van de nationale identiteiten van de Europese landen koste wat het kost doorgaan.

Het Duitse Ministerie van Vluchtelingzaken heeft eind 2015 na onderzoek vastgesteld dat 70 % van deze asielzoekers volgens onze normen analfabeet is en dus alleen maar van een uitkering zal leven.

Let wel, deze mensen zijn analfabeet in hun eigen taal. En dan Duits of Nederlands gaan leren??

De EU en de euro zijn een ramp in wording, met dank aan het korte termijn geheugen van de kiezers.

S.R.L. Lancee          22 maart 2017.


15 Reacties

 1. Gradus zei:

  Ach, dan “neemt” Brussel toch gewoon onze pensioengelden wat eerder?
  Zal er toch ooit wel van komen!

 2. Geronimo zei:

  Met deze uiteenzetting ben ik het volmondig eens. De EU is zonder meer een misdadig systeem, opgezet ten eigen bate door schurken in maatpak.

 3. check zei:

  Zou me er maar neerleggen of gewoon uit Europa vertrekken , want het blijft vechten tegen windmolens. Zeker als de bevolking haar eigen gezworen vijanden kiezen en dan niet per ongeluk maar als gewoonte . De hele verkiezingen waren weer een farce want kijk maar eens wie er graag op het pluche willen zitten en daarbij alles verkopen om dat te bereiken. Na jarern lang tegen een leugenaars en bedriegers als een Rutte en Pechtold te hebben aangekeken en hun gore leugens te moeten slikken en ondergaan, komt er een nieuwe ster aan de oplichtershorizon aan. Yasser Feras alias Jess Klaver, de Marokkaanse louche kleedjesverkoper, de grootste vijand van werkend Nederland en niet te vergeten het paard van Troje in de vorm van de vooruit geschoven post van Erdogan dat zich Denk noemt. Lekker zooitje en daar moeten we komende tijd weer tegen aankijken en vooral aftikken en slikken. Niet te vergeten het presidium in Brussel dat toekijkt en tevreden achterover leunt want met de vrienden als in Brussel heb je geen vijanden ofwel vreemde bezetters nodig.
  Terwijl de Joden een enorme hoge muur hebben gebouwd om met enorm succes de vijanden en toekomstige parasieten buiten te houden , gaat Europa ze gewoon ophalen en verder op onze kosten onderhouden. Dat niet alleen want ze laten zich door heel Afrika chanteren om nu 2,5 miljard anti Europa en Europeanen hatende moslims te betalen om weg te blijven. Over een 30 -40 jaar zijn het er 4 miljard en niet te vergeten de hoog opgeleiden die inmiddels zijn neergestreken en reeds achteroverleunend van onze afgeperste centen leven. Tel daarbij op dat deze mensen bij gebrek aan dagelijkse bezigheden om hun kostje te verdienen , zoals wij al hun leven hebben moeten doen, zich al quad etend elke 9 maanden een nieuwe toekomstige hater van de Nederlander en levenslange last in welke negatieve vorm dan ook gaat aandienen. Maar er zijn genoeg domme Nederlanders die ze welkom heten en ze OP ONZE KOSTEN EN PORTEMONNEE UITNODIGEN. Nederland als open inrichting ten voeten uit !

 4. Tonnie van der Heijden zei:

  Dat wisten we al in 2002 dat de euro een ramp ging worden, maar toen luisterde “ZE” niet.
  Mijn portemonnee werd er niet vrolijk van en nu met de toestroom van gelukzoekers al helemaal niet meer.
  Ons pensioen wordt steeds lager en wordt overal voor gebruikt terwijl het ons loon was.
  Graaien maar. ze hebben toch niks te zeggen die oudjes ik schaam me diep dat we zo om gaan met mensen.
  Dat hebben we te danken aan Pinokkio die rustig doorgaat met frauderen.

 5. Benhur zei:

  @ Gradus. Hoezo onze pensioengelden. Voordat je er gebruik van kunt maken ligt je met de neus omhoog. Over een paar jaar word ons wijs gemaakt dat er teveel in zit omdat ze een te strenge bezuiniging van de pensioenpot hebben gehad deze jaren. En begint het grote graaiwerk van de elite.

 6. Erik van Groningen zei:

  Maar er zijn wel meer miljardairs bijgekomen. Dat dan weer wel. Het hele spul is door en door verrot. De lont in t kruidvat is al aan….wachten is op de grote *boem*….duurt niet lang meer.

 7. R.K. zei:

  Het monetaire stelsel bestaat niet meer. De daaraan gelieerde marktwerking idem, deze is in handen van politici en de elite. De natuurlijke balans, eeuwen lang in stand gehouden door edelmetaal / goud en zilver is gereduceerd tot technisch en minder voorkomend metaal. De (staats) schulden zijn onbetaalbaar geworden en dat kan alleen door digitaal geld. De schulden bestaan derhalve uit lucht, maar voldoende om de burger, die nog in geld gelooft, onder druk te zetten. U bent beperkt door Uw loon, het max. uurloon en het max. aantal te kunnen werken uren. M.a.w. U kan rekeningen toegestuurd krijgen die u niet meer kan betalen, en die rekeningen kunnen bestaan uit “verzonnen of irreëel belastte overheidsdiensten”. De overheden hebben de monopolie op bijdrukken ( lees: langer op de enterknop drukken) van “geld”. Staatsschulden kunnen gewist worden, anders: onbeperkt oplopen.

  U bent beperkt in Uw uitgaven, overheden niet meer! Het perfecte onderdrukkings-mechanisme. Waarschijnlijk ook daarom komt het basissalaris in zicht en wel om verschillende redenen: Toename wereldbevolking, te veel laag, of niet geschoolde (ec. vluchtelingen) en automatisering, met de vraag, is dit nog wel in het belang van de mensheid? En zo kunnen zij heel veel rompslomp zoals belastingen bijvoorbeeld schrappen, u krijgt gewoon iets netto in handen, te veel om van dood te geen te weinig om van te leven en alles geregistreerd. Geeft u bijvoorbeeld meer uit dan inkomen (d.m,v. verkoop van goederen, of een gift?) dan bent U niet alleen BTW verschuldigd, maar ook een dief indien U niet kan aantonen dat iets reeds in Uw bezit was. En ook dat is strafbaar! Uw privacy ligt ook volkomen op het kerkhof…. En een NWO op de loer.

  Voor Europa: wat Hitler niet lukte met (nu) conventionele wapens lukt de bureaucratie thans wel. De vijand van de burgers komt ( is gekomen) over het bureau! En waren er geen conflicten waarna de Eurocraten naar konden verwijzen, om hun overname- argumenten kracht bij te zetten, dan creëerde zij deze wel ( ruzie met de Rus en de Islam)

 8. Toussaint zei:

  Door te kiezen zoals gekozen heeft NL voor open grenzen en EU gestemd: immers VVD zal ’t beleid continueren onder ’t mom van ” ’t is goedgekeurd”. Behalve emigreren is er tot 2021 geen keuze. Rutte heeft de Moffin veel steun bezorgd voor haar herverkiezing in September. Zullen ’t dus van Marine moeten hebben, maar in F. zal in de 2de ronde ook zwaar strategisch tegen haar worden gestemd, gelijk in NL tegen Geert. Dat 90% lijk, genaamd EU, kan dus zeker nog voortstrompelen. Wat heb je in de EU nog te zoeken?

 9. Solo zei:

  De geldverruiming door centrale banken was gebaseerd op de verwachting dat (mede daardoor) de economie fors zou aantrekken. Om QE t.z.t. te kunnen afbouwen.

  Het tegendeel blijkt: de wereldeconomie stagneert door verschillende oorzaken (nog afgezien van Trumps zelfbeschermende maatregelen en het uitblijven van vrije handelsakkoorden). Natuurlijk zijn de exportlanden daarvan als eersten het slachtoffer.

  Eén van de medicijnen: verhogen van de binnenlandse consumptie. Door lastenverlagingen, maar ook (en vooral) door massa-immigratie. Motto: massa = kassa.
  Los van allerhande beperkende budgettaire regels nationaal stimuleren voor rekening van de schatkist, dus uiteindelijk voor rekening van de belastingbetaler.

  De gevolgen van de verschillende vormen van stimuleren worden – vooral in Duitsland – nu al duidelijk: groeiende gaten in de begroting en het snel oplopen van de inflatie.

  Om de laatste te beteugelen zullen centrale banken gedwongen worden om de rentevoet te verhogen, wat ook weer tegengestelde effecten heeft. Weliswaar smelten de schulden daardoor in relatieve zin, maar worden ook de kosten van schulden buitenproportioneel hoger. Terwijl het laatste nu juist door het ‘experiment’ van centrale banken had moeten worden voorkomen.

  Europa is niet gezichtsbepalend. Voor de liefhebbers zijn er ook nog de interessante onderwerpen van de olieprijs en de petrodollar die op een gegeven moment de inflatie in olieslurpend Europa nog een flinke boost kunnen geven.

 10. Jeremy zei:

  @R.K. (14.03): last van indigestie? Wat een negatief verhaal. Barstend van onjuistheden bovendien.

  Alleen al de ‘staatsschulden’.
  – ‘Wissen’ is onmogelijk zonder ook de tegenpool ‘bezit’ te wissen. 🙂
  – ‘Onbeperkt laten oplopen’? De (rente-) kosten van de huidige schulden zullen binnenkort al onbetaalbaar blijken.
  – Niet ‘de overheden’, maar de (centrale) banken hebben het privilege op het creëren van ‘geld uit het niets’ (fiat-geld zonder intrinsieke waarde). Net zoals bedrijven en particulieren fungeren overheden als klanten van dit systeem ter financiering van hun tekorten. Dé manier om van gebakken lucht écht geld te maken.

  Enzovoort….

 11. R.K. zei:

  @ Jeremy :

  Ik schets slechts een fictieve toekomst. Het zal u verbazen wat er van terecht kan komen. En wat wij, als burgers dan niet zouden willen!
  En digitaal geld, dat is niet gedekt, dus hoeft er geen “bezit”, tegenpool, gewist te worden! De goudstandaard bijvoorbeeld is niet voor niets opgeheven ( iets met VS: Pres. J.F.Kennedy en opvolger L.B. Johnson )

  Vraagje, als nagenoeg alle landen schulden hebben bij Het IMF, waar haalt het IMF dan het geld vandaan? Of waar haalt door QE Europa tot voor kort 80, thans 60 miljard Euro per maand vandaan…… En hoe gaan we dat volgens oude economische wetten terugbetalen, incl. Rente?

  We leven nog door digitale schulden denk ik dan zo maar!

 12. Jeremy zei:

  @R.K.: Herhaling.

  Geld van (centrale) banken is ‘fiat-geld’ zonder intrinsieke waarde. Het verkrijgt zijn wezenlijke waarde door het omzetten in leningen, de basis van onze schulden-economie.

  Hoofdzakelijk in de vorm van schulden verkrijgt fiat-geld dus de status van echt geld.

  Natuurlijk kunnen schulden worden klwijtgescholden. Dat is in het verleden wel vaker gebeurd. Maar dat kan niet eenzijdig via ‘delete’. De schuldeisers, niet alleen (centrale) banken, zullen bereid moeten zijn om (een deel van) hun (balans) bezit, inclusief het ingecalculeerde rendement, op te geven.

  (zie o.a. het gehannes bij de Griekse schulden die voornamelijk bestaan uit publieke leningen, dus leningen van de Europese belastingbetalers)

 13. R.K. zei:

  @ Jeremy,

  De creatie van geld is mij bekend, ik wijs met digitaal geld op een puntenstelsel waarbij het systeem zoals in de omgang met geld niet hoeft te veranderen maar fysiek geld en onderwaarde niet meer nodig is. Natuurlijk moet een op papier bestaande schuld aan derden i.s.m. de ander worden “opgelost”. Maar dat kan door wissen aan weerszijden. Er hoeft niets fysieks (aan onderliggende waarde) te worden geleverd!

  De FED in de VS is de enige bank die zelf geld drukt en waarbij ook de VS overheid moet “aankloppen”, de rest van de banken zijn reeds nagenoeg al systeembanken. Deze en de rest van de banken kunnen dus ook vervangen worden door één centrale “bank” van de overheid. De werkgever betaald Uw loon aan deze bank, deze (centrale) bank betaald aan U, Uw netto salaris. Dus ook na aftrek van belastingen, lees: Uw politiek gestuurde financiële omstandigheden. Want als “geld” als instrument zal de politiek wel niet kwijt willen. Het zal ook ten kostte gaan van veel werkgelegenheid, waar laten we die mensen, hoe moeten zij zich in hun onderhoud voorzien?. Inkomsten en manipulatie: Zie bijvoorbeeld Programma GL. en hun “economisme”? (Snap ik niks van)

  De bank nieuwe stijl wordt dus een combinatie: bank/belastingdienst. En zo kunnen ook verplichtte (nu al: zorg-) verzekeringen e.d. worden ondergebracht. Dit denkende zijn er voor de politiek en de beheersing van overhead kosten enorme voordelen te behalen, qua inning en inzichtelijkheid en sancties! Wat te denken van het opruimen van contant geld en de onmogelijkheid van zwart geld bijvoorbeeld. De portemonnee kan ook weg door het gaan verplichten van gebruik van de smartfoon, incl alle administratieve voordelen en 100% controleerbaarheid (geen financiële privacy voor de burger meer).

  De enige escape voor de burger is de Bitcoin, of lokale munten. En dan rest de burger nog ruilhandel. Dus nu weet U ook hoe belangrijk het systeem, met of zonder fysiek geld voor een overheid is. Dus zal het zg. verdienmodel voor de burger niet snel of geheel niet wijzigen en zal men het “de munt”, de Euro blijven noemen. Want men gelooft in een munteenheid!

  Er was vroeger al een bank met rekeningen onder nummer. Tja die bank en dat systeem is in no time gesloopt, verboden.

  De Bitcoin leeft nog, hoewel voor de doorsnede burger slecht of niet toegankelijk, maar is weet haast wel zeker dat iets dergelijks ook het overheids- banken systeem gaat worden. Geen geld meer, slechts een digitaal puntenstelsel, gebaseerd op lucht en dus ook luchtige digitale rente.

  Let wel dit is een visie en niet zo maar een visie omdat de voortekenen er al zijn. Zakelijke (particuliere) ondernemingen, wat banken uiteindelijk zijn, zijn systeembanken geworden de ogen en oren van de overheid, een soort van verplichtte helpers op (nu nog) gescheiden loonlijsten. En ook binnen Europa waar al gedachten spelen over centrale banken zoals de ECB, of de ECB via een andere naam andere doelstellingen geven! Te denken dat nu nog de inkomsten van de overheid worden gegenereerd door o.a. het heffen van loonbelastingen. En ook de staatsschulden in principe moeten worden betaald door loon (en handel). Maar de burger kan met werken en de reeds behoorlijke belastingen op lonen ( en overige kosten) de overheids-schulden nu al haast niet meer oplossen. Toch wil men (de politiek) een basissalaris voor elke burger? En dat bij een toenemende overhead die ook de ons bedrijfsleven en de internationale concurrentie verder onder druk zet. De kosten van de EU bedoel ik dus! Waar haalt straks de overheid en continu, het geld vandaan? Er moet iets fundamenteels veranderen, lijkt mij…..

  (verder is het iets voor een goed en gezellig avondje filosoferen over waar e.e.a. naar toe kan leiden en wat de gevolgen zijn voor het systeem nu, en de lage rente, lees geen creatie van nieuw geld).

Comments are closed.