Edith Schippers op verkenningsbezoek bij Geert Wilders ?

Nee, wij hebben geen rechtstreeks draadje met verkenner Edith Schippers. Het feit dat zij mag verkennen, zou het een doekje voor het bloeden zijn, omdat Schippers niet al te lang geleden nog wel eens ventileerde dat zij best premier van Nederland zou willen worden. Een ambitieus meisje die Edith. Maar al gravend kwamen wij het volgende tegen :

In december 2015, liet zij via de Volkskrant weten :

Ik ben de VVD niet, ik ben de VVD-top niet, maar u vraagt mij wat ik er van vind, en dit vind ik […] Ikzelf vind dat ik met iedereen om de tafel moet zitten. Ik zie niet in waarom ik de PVV moet uitsluiten!!

De inmiddels voormalig minister twijfelt niet aan haar eigen kunnen , voor haar hoefde (toen) Wilders zijn ‘minder Marokkanen ‘uitspraak niet terug te nemen en ziet zij ook best een mogelijkheid voor zich zelf om de VVD te gaan leiden. Trouwens in het zelfde gesprek gaf zij aan best de leider van de VVD te willen worden of…. zelfs premier !

Schippers gaat met alle fractievoorzitters in gesprek om te kijken welke partijen samen een nieuw kabinet kunnen vormen. Op verzoek van de fractievoorzitters begint zij daar maandag mee, zodat de lijsttrekkers, de schatjes ,  kunnen bijkomen van de campagne. De bedoeling is dat Schippers woensdagochtend verslag uitbrengt. Donderdag gaat de Kamer dan in debat over de verkiezingsuitslag.

Dat wordt dus gezellig even aanschuiven voor een bakje koffie en misschien een stukje Limburgse vlaai, want het zal toch niet zo zijn dat Edith dit al weer vergeten is  🙂 ? Tenslotte gaat het om een “zeer” betrouwbare VVD politica, een dubbele garantie voor de kiezers dat alles wat de partij en haar leden zeggen ook voor 200 procent wordt nageleefd.  De rots in de vaderlandse politieke branding, het veilige baken waarop wij kunnen varen.

Maar u begrijpt, waar het om gaat is de vraag gaat Schippers bij Wilders langs, en dan niet slechts voor dat stukje vlaai ? Ofschoon in de politiek alles mogelijk is, alle redelijkheid, fatsoensnormen en waarden regelmatig overschreden worden, zou het passeren van Wilders of slechts een proforma bezoek een regelrechte klap in het gezicht van de PVV kiezers zijn, waarvan ondanks een tegenvallend resultaat er toch ruim 13% van de kiezers die een stem uitbrachten , lieten blijken dat zij een kabinet met Wilders wel zien zitten. Dan hebben wij het dus over een 1.2 miljoen Nederlanders!

De Nederlandse kiezer stemde voor de grote verliezer VVD, maar je kunt er niet omheen dat de PVV wel de op een na grootste partij werd, toch een paar zetels groter dan CDA en D66 of GL, die al reikhalzend naar buiten zitten te kijken wanneer Edith bij ze aanbelt. Dit signaal negeren of met een wissewasje afdoen is dan de zoveelste deuk in de vaderlandse democratie en dat slechts omdat de zittende politieke elite haar werk de afgelopen jaren niet goed heeft gedaan , de stem van de burgers niet willen horen en nu opeens wakker geschud tracht dit af te doen met de keert van Rutte ‘fout populisme’ dat hij overigens in een ademtocht noemde met de Brexit en de overwinning van Trump. Dat is ‘fout populisme’ volgens een duidelijk ‘foute man ‘ die toch niet bepaald het etiket heeft dat ons land er in de afgelopen 4 jaar op vooruit gegaan, toegevend aan de PvdA chantage om juist deze ‘foute man ‘ in het zadel te houden.

Rest de vraag, maar wij ruilen onze mening graag in voor een betere, wilde Wilders wel zo veel meer zetels als het aantal dat hij nu behaald had ? Want met zeg 35 zetels, en dan b.v. als grootste uit de bus komend, waren de problemen nog groter geweest. De PVV had dan ook een verkenner aan mogen wijzen, deze was kloppend langs de deuren gegaan als een Jehova getuige op zondagochtend vroeg, want in eerste instantie had niemand met ‘premier Wilders ‘ willen regeren.  En wat dan ? De PVV negeren ? Dan was er toch waarschijnlijk de eerste Nederlandse volksopstand uitgebroken.

En Wilders zelf ?

Dan had hij moeten regeren . Kan hij dat, heeft hij daar de mensen voor ? OK, OK, bij de andere partijen ziet het er niet beter uit, kunt u zich voorstellen minister Mona Keijzer van het CDA, of voormalig nieuwslezeres Pia Dijkstra van D66 als staatsecretaris ? Niets ten nadele van deze dames, begrijpt u ons goed, want ook het mannelijk aanbod bestaat voor het grootste deel uit kneuzen. Een uitzondering willen wij maken en dat is  voor Pieter Omzigt van het CDA, maar voor de rest ?

Maar dat alles leidt af van de oorspronkelijke vraag, ontstaat er een vonk van herkenning tussen Schippers en Wilders en wat denkt Rutte daarvan ?

Wilders heeft inmiddels al laten weten dat hij wel met Rutte aan tafel wil gaan zitten en toonde zich constructief.  Gelet het aantal zetels dat de PVV heeft behaald vindt hij het logisch als op een na grootste partij te worden uitgenodigd in een formatiegesprek. Dat zou, mits Rutte zijn eerdere uitspraken inslikt ( maar kom op Mark, dat doe je wel vaker ) wel van een probleem verlossen, namelijk om met VVD, CDA en D66 plus de PVV en zonder GL een comfortabele meerderheid in de Kamer te krijgen.  89 Zetels daar valt toch mee te leven ? En die coalitie , hoe moeilijk in de praktijk dan ook, zou een juist democratisch beeld geven van wat het merendeel van de Nederlandse kiezers graag wenst.

Maar u weet de ( politieke )  bal is rond, kan alle kanten uitgaan  en dat is meestal niet wat u en wij er van deken of hopen.

Tenslotte, vergeet niet een bloemetje te sturen aan een kersvers “nieuw’  kamerlid, Liliane Ploumen. Met voorkeursstemmen komt zij terug in de Kamer en verheugt zich daar nu al op. En Spekman, die ziet u binnenkort vakken vullen bij de Lidl.

 

 


6 Reacties

 1. JdeB zei:

  Mooi verhaal.

  Wilders zal zeker niet worden buitengesloten; hij kan immers ook heel ‘salonfähig’ zijn. Wie weet zit er voor hem zelfs meer in het vat. Omdat waarschijnlijk niemand voor de bühne deel uit wil maken van een kabinet met wéér die ‘foute man’ als roerganger.
  Bovendien kan het voor winnede partijen niet aantrekkelijk zijn om als ‘stopverf’ (Buma) te dienen voor de verliezende VVD.

  Zelfs de braafste, meest politiek correcte media kunnen er niet om heen: Rutte brengt – hoe dan ook – de erfzonde van onbetrouwbaarheid mee, die van meet af aan een wissel zal trekken op Rutte-3, omdat ook voor de overige coalitiepartners het gevaar van ‘besmetting’ groot zal zijn.
  De vorige partner weet intussen wat dat betekent.

  Het is voor Rutte en het land te hopen dat hij de verkiezingsuitslag (én de signalen, zelfs uit een deel van de VVD-kiezers) speciaal ten aanzien van zijn persoon, tijdig en op de juiste manier inschat en het voorbeeld van Spekman/PvdA volgt.

 2. obsidiaan zei:

  Sprak een semi-insider,,
  deze wist te vertellen dat Rutte voor het einde van de formatie in Brussel zit.
  Vervolgens Edith Schippers als Minister-president.

  denk dat ze daarom nu in de media word benadrukt.

 3. Toussaint zei:

  Het is niet meer dan democratisch dat de op 1 na grootste partij wordt uitgenodigd. Maar zal pro forma zijn;immers we kennen de standpunten v/d rest muv FvD.Wilders foetert al jaren tegen Erdogeit en wordt erom beschimpt, Rutte doet ’t afgelopen week einde en wordt erom geprezen. Zou van groot leider- en staatsmanschap getuigen. Waarom zouden niet-integrerende Turken in NL niet door 2 ministers mogen worden toegesproken in ’n zaaltje? Is dan de openbare orde in ’t geding? Wat v/d vrijheid van vereniging en vergadering? Dus NL ministers of de Koning mogen in den vreemde geen Nederlanders meer toespreken? Dan ook gevaar voor de o.o.? Hoop dat Erdogeit NL voor alle internationale gerechten daagt. Maakt goede kans om te winnen.

 4. Bert Bezorgd zei:

  Dat er een volksopstand zou zijn uitgebroken als Wilders zou zijn gaan regeren is pertinente onzin. Ik twijfel eerlijk gezegd of men nog ergens ooit voor in opstand kan en zal komen, zo ingedut is ons volk. Hij wil ontzettend graag regeren en heeft tal van talentvolle mensen om zich heen verzameld. Het is werkelijk zo ontzettend goedkoop om Wilders zo weg te zetten. Wat iedereen al weet is dat ruim voor de verkiezingen Denk werd uitgesloten van de commissie Stiekum. Geheel in Bilderberg stijl. Deze Bilderbergers hadden besloten dat de nieuwe regering VVD-D66-CDA en de Christen Unie en SGP word. Bovendien is de merknaam van de PVDA nu Groen Links geworden, en dus gaat de Multi-Culti onzin gesteund door D66 gewoon verder zijn verwoestende werk doen. Bovendien kan zich geen mens voorstellen dat er iemand op de VVD heeft gestemd, laat staan in zulke getallen, mijn conclusive is verkiezingsfraude, Ondertussen worden de volgende hulpgelden via Giro 555 al weer achterover gedrukt, en komt Ploumen, heeeeeeeeeeeeeeeeeel toevallig via voorkeursstemmen in de kamer. Wat een democratie!!

Comments are closed.