EU trekt de staart weer eens in, lidstaten moeten zelf besluiten of zij Turkse referendum bijeenkomsten toestaan

Het wordt eentonig, maar nadat er vanuit Brussel werd meegedeeld dat de lidstaten zelf verantwoordelijk zijn voor de beslissing of zij nu wel of niet een of meerder Turkse ministers op hun grondgebied willen toestaan een referendum boodschap uit te spreken, zien wij het zoveelste voorbeeld van wat men in Brussel wel diplomatie zal noemen, de EU burger echter ziet als gewoon  de staart intrekken.

Allereerst zal er moeten worden nagegaan of een referendum bijeenkomst in strijd is met onze nationale wetgeving. U heeft in de media kunnen lezen dat de meningen van de ‘experts ‘ hierover nogal verschillen. Maar met een algemene tendens dat zelfs het kabinet Rutte niet staat te trappelen om het Turkse tapijtje uit te rollen moet er toch ergens een gaatje zitten in de wet, waarbij wij denken aan de regels over openbare orde, het verbod op het verspreiden van haat, het opjutten van de ene groep van Turkse afkomst tegen de andere groep.

De Oostenrijkse regering wil dat de EU lidstaten gezamenlijk optreden tegen wat zo langzamerhand uitmondt in een Turkse chantage en zij zijn voorstanders van een totaal verbod om Turkse politici in Oostenrijk te laten spreken in evenementen welke er op gericht zijn, zieltjes te winnen om de Erdogan dictatuur nog verder uit te breiden. Een puur verbod i.v.m. de vrijheid van meningsuiting en vergadering is een te nemen hobbel overdwars. Maar gelet eerdere ervaringen met het ophitsend gedrag van Turkse politici, hetgeen zich niet beperkte tot het uitdelen van wat foldertjes of luchtballonen bij de ingang van een evenementen gebouw, is hier toch duidelijk sprake van ophitsing.

Talloze ministers  van de EU staten zijn het echter niet met de Oostenrijkers eens, want zij vrezen terecht een nieuwe migratie tsunami.

Dan is er nog iets wat eigenlijk vanaf het begin dat Turken of zo u wilt in een andere context Marokkanen naar ons land kwamen en het bleek dat zij niet zouden terugkeren naar hun land van herkomst, wringt, dat is de 2e nationaliteit. De migranten vroegen de Nederlandse nationaliteit aan, maar behielden ook die van hun land van herkomst, zelfs als zij in ons land zijn geboren.

Indien een Turkse minister zegt ‘zijn landgenoten’ te willen toespreken ‘dan komt weer eens duidelijk het probleem van de 2e nationaliteit naar voren. In beginsel moet het mogelijk zijn slechts een nationaliteit te hebben en dan na  verloop van zeg 5 jaar of vanaf je 18e  een keuze te maken . Dat zou een stuk duidelijkheid verschaffen, je bent of Turk of je bent Nederlander, maar niet beide tegelijk . Maar zowel Turkije als ook Marokko gaan uit van het principe eens een Turk of Marokkaan, dan voor altijd …….

Dat dit mede de integratie belemmert en in de politiek voor problemen zorgt, denk hierbij aan de politieke partij DENK zal een ieder duidelijk zijn. En het zorgt er ook voor dat Turkse politici menen zich in onze nationale aangelegenheden te kunnen mengen. Als mensen die al 2 of 3 generaties in ons land wonen opeens zich toch willen mengen in de politiek van hun land van herkomst, dan is het hoogste tijd om te zeggen, prima, het was ons een genoegen, maar verdwijn naar je land van herkomst, je hebt hier niets te zoeken.

Het wordt hoog tijd dat de EU die dat overigens niet zal durven eens een vuist maakt, laat zien waar de EU voor staat en tegen de Turken zegt, tot hier en niet verder, NATO lid of niet, het is afgelopen.  En Den Haag, ach , wat gemummel van Bert Koenders over ‘niet gewenst enz. ‘ maar ook zijn opvolger zal het niet veel beter doen.

 

 

 

 

 

 


11 Reacties

 1. religieus en politiek atheist zei:

  Ach, en nu hebben we opeens de EU nodig om als Nederland een vuist te maken tegen hen die hier stennis komen trappen ?

  F..k de EU !

  Go Geert go.

 2. Jeremy zei:

  ‘Staart intrekken’? Het beestje HEEFT geen staart. Misschien wel een bek vol tanden, maar bijten kan ie niet.Wilden we niet. EU VUIST maken? Was en is ook niet gewenst. Buitenlandbeleid is een nationale verantwoordelijkheid.
  En zo zitten we met een gedrocht, een bureaucratische reus op lemen voeten. Die we zelf hebben laten ontstaan, maar die nergens toe deugt, behalve het zinloos rondpompen van veel belastinggeld.

 3. andre zei:

  Het is nauwelijks allemaal nog te volgen maar een keutel trek je in en met de staart tussen de benen vertrek je toch? in beide gevallen 100% EU ))))

 4. Karina zei:

  Net als bij zoveel andere dingen…..2 paspoorten zijn alleen een probleem bij islamieten. Nooit hoor je iets over bijvoorbeeld een Spanjaard, Canadees of ander niet islamitische landen die 2 paspoorten hebben.

  Niets maar dan ook niets positiefs is er te vinden bij de islamvolgers.

 5. AG zei:

  Geachte lezers,

  LANG LEVEN – IN NEDERICHLAND!!!
  ==========================

  In Europa leven wij als christelijke bevolking.
  Elke minderheid,van overal,die wil leven in Europa,DIT OM TE WERKEN???
  En dus te eten op onze kosten,spreekt de lands taal,en moet de Nederichlandse wetten respecteren.

  WIE ZOU ER NIET ONMIDDELLIJK NAAR TOE WILLEN!!
  =========================================

  Als zij de eigen leefgewoontes met bijvoorbeeld de sharia prefereren.
  En dus het leven willen leiden van een moslim.
  Dan lijkt het ons beter en adviseren wij hen om naar die plaatsen te gaan waar dat zo is.

  Europa heeft geen behoefte aan een islamitische gemeenschap nodig.

  DUS DE SLECHTERIKEN DRIEGEN DOMINANT TE WORDEN!!!
  ==============================================

  Namelijk deze minderheden met dubbel paspoort hebben Europeanen nodig voor hun levens onderhoud!!!
  Daarom moeten en zullen wij uiteindelijk hun geen speciale privileges toekennen.
  En zij moeten niet proberen onze leef wijze en wetten te veranderen.

  HUN DENK WIJZE WIE ZOU ER NIET ONMIDDELLIJK NAAR TOE WILLEN!!!
  ========================================================

  Dit om beter bij hun wensen aan te passen!!!
  Namelijk het moet ons niet uitmaken,dat zij hard roepen discriminatie.
  Wij moeten niet tolereren dat zij geen respect hebben voor onze cultuur en leef wijze.

  ALS NEDERICHLANDER BEN IK GEK???
  ==============================

  Daarom kunnen wij Europeanen niet voldoen aan de primitieve manier van de sharia wetgeving van de moslims.
  Dus moeten wij in gedachte houden dat wij Europeanen onze nationale leefwijze voorop te stellen en zij zich moeten aanpassen!!!

  MAAR ALS NEDERICHLANDERS ZIJN WIJ GEK???
  ======================================

  NAMELIJK WIJ WONEN ER AL!!!
  ========================

  De nieuwe wildernis,groot avontuur in een klein landje.

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 6. dastef zei:

  Wat leuk, blijkbaar wil men dan toch meer invloed van de EU, dit soort zaken zijn namelijk autonoom gebied van de lidstaten zelf, welke bevoegdheden wil de schrijver graag overdragen naar de EU?

 7. R.K. zei:

  Het is onbegrijpelijk dat de VVD zo hoog in de peilingen staat (?). Rutte en co hebben zich de afgelopen regeringsjaren niet solidair getoond met het Nederlandse volk. Er is gelogen en bedrogen. En toch zou de VVD deze verkiezingen goed liggen bij veel mensen, die blijkbaar maar een kort geheugen hebben. Onder Rutte is de zorg uitgekleed, zijn er duizenden gelukzoekers binnengelaten, is er meer geld naar Brussel gegaan, is er meer geld naar Griekenland gegaan, is er niet met daadkracht opgetreden toen MH17 werd neergehaald, is Zwarte Piet opgeofferd, is Volkert eerder vrij gekomen, werd het referendum aan de kant gezet, wordt de PVV stemmer bij voorbaat al uitgesloten, komt het Koningshuis weg met vuiligheid, is de beloofde 1000 euro er nog steeds niet voor de werkende mensen, ging de Teevendeal de doofpot in, moet men pang pang roepen in het leger, mogen dubbele paspoorten voor verdeeldheid zorgen in Nederland, wordt het volk moedwillig kennis van bepaalde zaken onthouden en ga zo maar door. Dit alles heeft NIETS te maken met het welzijn van Nederland. Sterker uit de crisis? De crisis waarin we zitten is groter dan ooit! Nederland verdwijnt langzaam. En de VVD kijkt toe. Nog sterker: werkt hieraan mee. Optimisme en kop in het zand steken worden verwisseld bij de VVD. Net als Nationalisme en racisme. Net als populisme en principes. Net als democratie en haatzaaien. De VVD draait alles om. Voor geld, voor macht en voor het zogenaamde liberalisme. Verrijking Verlakkerij en Demagogie. Daar staat de VVD voor. En het volk zag, riep een keer ‘booeee!’ en volgde. Onbegrijpelijk…

  (bron: Pastor Sippenhaft. GS.)

  Discriminatie en racisme waarvan de ware betekenis/ toepassing van de woorden worden misbruikt! Tot de moslim kwam leefde er talloze andere culturen in Europa. Geen probleem. Nu de moslim zich opdringt is dat ineens discriminatie en/of racisme!.. Het is een pertinent onjuiste aanname immers het gaat immers om de cultuur die zij meebrengen en die is onverenigbaar met de reeds bestaande culturen binnen het Europese grondgebied, noch verenigbaar met de in Europa geldende wetten, normen en waarden. Het is zelfs zo onverenigbaar dat onze democratie(en) er op moeten worden aangepast. Alsof je een wolf in een weide met schapen loslaat en zeggen te verwachten dat de schapen niet worden aangevallen!

  En die democratie staat hevig onder druk (mede door gestolen platform DENK, dank PVDA!), maar met name door de invloed van Brussel, de zg. EU. Diezelfde EU als waar de VVD, Dhr. Rutte kennelijk zijn steun aan verleend (o.a. het Oekraïne referendum). En van een democratische EU is al helemaal geen sprake, de oude basis voor een EU is reeds lang geleden gesticht, maar “nooit geen oorlog meer” is een ondemocratisch instituut gebleken, want er is niet voor gekozen en nationale grondwetten zijn gepasseerd, bovendien is gebleken dat de eigen inwoners niet beschermt worden. Daarnaast tracht de EU zelfs middels o.a. de Midden Oosten crises, met behulp van o.a. islamisering (nogmaals een onverenigbare cultuur) de oorlog naar Europa te halen.

  Nagenoeg alle feiten zijn duidelijk, alleen een (politiek) doel als het stiekem stichten van een NWO blijft wat onderbelicht. Maar ook de keuze van de democratisch gekozen Pres. Trump, met zijn “America First”, wijst niet in deze richting, tenzij men reeds een herhaling van de moord op J.F. Kennedy (1963) in het snotje heeft?

  De EU is geen initiatief dat de samenleving en de inwoners van Europa positief beïnvloedt. Zoals Dhr Juncker, en ook de voormalige voorzitters van de Europese Commissie die zelf veelvuldig duidelijk hebben gemaakt: ook te denken aan hun megalomaan narcistische houding. Ook een man als Verhofstadt lijdt aan eurofilie, de in zijn kringen heersende ziekte die Europa als continent langzaam maar zeker kapot maakt.

  De Europese Unie is een vorm van dictatuur. De Import van een vijandige cultuur is een middel om een ander doel te bereiken.

 8. AllIWantToBe zei:

  @AG: het maakt voor Nederlanders niet uit of u – gezien uw taalgebruik –
  een buitenlander bent of niet.
  Interessanter is uw antwoord op de vraag waarom u ‘Nederichland’ en
  ‘Nederichlanders’ haat.
  Nederigheid is beslist niet ons handelsmerk, maar we kunnen onmogelijk ook nog tegelijk ‘dom’, ‘gek’, ‘achterlijk’, ‘idioot’ en een ‘luilekkerland’ voor de ‘sharia’ zijn.

 9. JdeB zei:

  @R.K.: ‘dictatuur’ = een gebalde, algehele, totalitaire alleenheerschappij.
  EU = desolate, teugelloze onmacht.

  Het verschil tussen een getrainde, superieure marathonloper en een Romeinse strijdwagen met een span, waarvan de schichtige paarden in verschillende richtingen galopperen.

  Ziet u nog overeenkomsten? Ik niet.

 10. jolo zei:

  Nederland lijkt wel een deelstaat van Turkije?
  Als je zo rondkijkt hebben ze al heel wat in de pan te brokkelen, Demming speelt toch geen rol hierin, of die Turkse koerd die voor levenslang in NederlaND ZIT

Comments are closed.