Franse regering staart gebiologeerd als een konijn in de schijnwerpers van een auto

Dat was de eerste reactie van de leider van het Front National, Marine Le Pen naar aanleiding van de mislukte aanval van een geradicaliseerde moslim op een Franse politie agent en vervolgens op een vrouwelijke soldaat van de Franse luchtmacht. 

Vanochtend werd tijdens een verkeerscontrole de inmiddels als 39 jarige geradicaliseerde moslim Zayed B. aangehouden. Zayed opende met een pistool het vuur op de politieagent die hem aan een nader onderzoek wilde onderwerpen, vluchtte daarna, pleegde een car jacking  om enige tijd later op het Parijse vliegveld Orly een daar ter beveiliging patrouillerende vrouwelijke soldaat van de Franse luchtmacht aan te vallen. Twee van haar aanwezige collega’s schoten de aanvaller ter plekke dood.

Koren op de molen van Le Pen op verkiezingstournee in de Franse stad Metz die de Franse overheid verwijt dat deze niets onderneemt tegen de oprukkende moslim terreur gevaar. De regering lijkt veel op een door het licht van de schijnwerpers van een naderende auto gebiologeerd konijn, het blijft zitten en doet niets, totdat de klap valt.

Zayed die gesignaleerd stond in het Franse observatiesysteem radicaliseerde volgens voorlopige informatie in 2015 maar werd slechts sporadisch in de gaten gehouden. Met rond de 6.000 mogelijke van moslim terreur verdachten een onmogelijke taak voor de Franse overheid.

Inmiddels heeft de Franse politie een inval gedaan in het huis van de vader en broer van de neergeschoten terrorist.

Frankrijk kampt met een soortgelijk probleem als ons land, waar dankzij het tolerante beleid van met name  de socialistische politiek, buitenlanders tot het land werden toegelaten, daar mochten blijven, zelfs een 2e nationaliteit kregen en nu als een molensteen om de nek van de gemeenschap hangen met alle gevolgen van gevaar en kosten. Uitwijzen kan haast niet, dankzij deze weinig vooruitziende blik van Parijs of in ons geval den Haag.

Wijzen op  de realiteit van het steeds groter wordend gevaar plaatst zoals wij deze week hebben kunnen zien je in de hoek van ‘verkeerd populisme ‘.

Hoe bedenk je het!

( foto de neergeschoten Zayed D. )


5 Reacties

 1. Bert Bezorgd zei:

  Van dit soort lui, voorzien van strafblad lopen er in Nederland zeker 800.000 rond. Wachtend op de marsorder om een burgeroorlog te beginnen in Nederland.

 2. andre zei:

  in frankrijk heet dat een 39 jarige geradicaliseerde moslim en in duitsland heet zoiets een 39 jarige student en nederland? daar is iedereen een verward persoon die zulke dingen doet.

  Deze meneer legt uit waarom het met z n eigen soort ook nooit iets gaat worden

  https://www.youtube.com/watch?v=YzRN1krq848

 3. Benhur zei:

  De vijanden komen vanuit de moslim hoek en in eerste instantie uit eigen politieke gelederen die ons beliegen en bedriegen.

 4. Jeremy zei:

  Geen ‘konijnen’, maar hazen, angsthazen.
  Eén idioot struint ongewapend rond op luchthaven van land met permannente noodtoestand. Alle vliegverkeer van en naar Orly onmiddellijk gestopt.

  ‘Dader’ (van ‘mini-aanslag’ omdat hij ‘Allah!’ riep?) is tevens het enige
  ‘slachtoffer’.

  Dit heet dan ‘breaking-news’. Totaal ‘overkilled’. Om ons zelf te straffen
  door de angst er in te houden? Of andere idioten te prikkelen om het
  dunnetjes over te doen? Goede reden om de noodtoestand weer te verlengen?

  Wat heeft de kordate Le Pen aan oplossingen te bieden?

 5. Ruud Steunassen zei:

  André heeft een link naar een interessant filmpje. Daarin zegt een of andere sjeik, wat Allah van de mensen wil: Doe alles wat je doet goed. Daarom produceren de westerlingen alles, wat de Arabieren kopen en produceren de Arabieren nog geen nagel in een auto.
  Het is typerend voor de islam dat die sjeik zich niet alleen druk maakt om het feit dat zelfs een relatief achtergebleven land als Spanje meer produceert dan alle islamitische landen bij elkaar, maar het erger schijnt te vinden dat zelfs het doden de moslims niet goed af gaat.
  Deze man praat zijn geloofsgenoten helemaal de afgrond in.
  Als wij Nederlanders zogenaamd last van islamofobie zouden hebben, dan heeft de moslim vast en zeker last van een grote woede, omdat hij in alles achterblijft. Heeft de moslim last van cholerofobie, de angst om woedend te worden? Uit hij zijn woede dan maar direct door geweld zonder onder ogen te zien dat zijn woede voortkomt uit de ketens die zijn geloof hem oplegt?

Comments are closed.