Nadert de volgende Turkse shitstorm ?

‘Aboutaleb stemt in met Pro-Turkse demonstratie tegen politie geweld ‘ lazen wij vandaag bij het AD. Echt goed geïnformeerd is men bij het AD niet als het gaat om demonstraties houden. Wij schreven hier al vaker over, demonstraties moeten slechts worden aangemeld, voldoen aan een reeks voorwaarden, maar in het kader va de vrijheid van meningsuiting is geen toestemming nodig. Wel kan een burgemeester een aangemelde demonstratie weigeren, als hij van mening is dat deze een risico betekent.

Maar, dat deed Aboutaleb niet, want van enige standvastigheid die hij zo graag wil uitstralen is ook nu weer geen sprake. Wij herinneren ons weer aan de 2 persconferenties die hij gaf in de avond en nacht van wat wij gemakshalve maar de ‘Rotterdam rellen ‘ zullen noemen. Een angstige , zenuwachtige , met zijn ogen knipperende en voortdurende slikkende , ja en dan moet het hoge woord er maar weer eens uit, Nederlandse MAROKKAAN, toch niet een volksafkomst die onmiddellijk doet denken aan dapperheid  en standvastigheid. En neemt u van ons aan, dat wij in ons werkzame leven met veel landgenoten van Aboutaleb te maken hadden, en deze over het algemeen in de Arabische Golfstaten niet verder brachten dan thee en koffie rondbrengers.

Maar de 3 Turkse organisaties die boos zijn op de Rotterdamse politie ( en hun honden 🙂  🙂 🙂  ) wilden vanmiddag tussen 17.00 en 19.00 een ommetje gaan maken van het plein voor Rotterdam centraal naar het Schouwburgplein. Op zich zelf al te gek voor woorden, want juist tijdens de spits worden duizenden gewone burgers, ook Turken, hierdoor lastig gevallen , terwijl zij niets te maken (willen ) hebben met de grollen van een Turkse dictator en zijn Nederlandse aanhang.  In een normaal EU land, was deze demonstratie die in feite de omgekeerde wereld en die van een minderheid chantage is , bij voorbaat al afgewezen, maar in ons land waart , en dat zal nog een tijd duren, nog steeds het spook van de politiek correcte partijen rond, waarbij indien GL toetreedt tot een kabinet Rutte 3, om daarmee Rutte weer 4 jaar in het zadel te houden, ons het ergste doet vrezen.

De demonstratie was een initiatief van de Grijze Wolfen, Turkse extreem nationalisten, en ongetwijfeld zullen zij, nu ze een tegenwind ook uit de eigen Turkse gemeenschap krijgen wel gaan klagen bij hun afgod Erdogan, die daarna ons land weer onder vuur zal nemen met kreten die wij uit oude films nog kennen als der Führer het weer eens op zijn heupen kreeg.

Maar het bovenstaande is wat gerommel in de marge. Vast staat dat het hoogste tijd wordt dat Aboutaleb het veld ruimt. De man is volledig incapabel voor zijn taak als deze in wat onrustig vaarwater dreigt te komen. Beter nu zolang Rotterdam nog enigszins bestuurbaar is, deze PvdA volgeling samen met Spekman en niet te vergeten Asscher en Samsom  bij het grof vuil zetten en hopen dat de natuur haar werk doet.

En wat die groep relschoppers betreft en hun pseudo politieke partij DENK, toekomstige Kamerleden, wees eens flink. Een cordon sanitaire rond de PVV , dan ook een zelfde maatregel rond de 3 toekomstige kamerleden van DENK inclusief hun rommelende voorman Kuzu. Niet meer mee praten , ieder voorstel negeren, achterste kamertje in het Binnenhof, gewoon doodzwijgen, dan stijgt ongetwijfeld de achting voor u weer een klein beetje .

Maar dat laatste is na het uitbrengen van uw stem eigenlijk onbelangrijk geworden !

PS wij merkten uit diverse reacties dat wij wellicht niet geheel duidelijk waren in ons bovenstaande artikel. Wij schreven :

Maar de 3 Turkse organisaties die boos zijn op de Rotterdamse politie ( en hun honden 🙂  🙂 🙂  ) wilden vanmiddag tussen 17.00 en 19.00 

Wij namen aan dat u hieruit begreep dat de demonstratie niet doorging. Deze aanname was te hoog gegrepen. Onze excuses hiervoor.


14 Reacties

 1. Pluto zei:

  Onjuiste berichtgeving. Een demonstratie (=een recht) dient aangemeld te worden. Tot zover juist. Vervolgens beziet de Burgemeester (bevoegde
  Autoriteit) of een en ander voldoet aan wet-en regelgeving. Vervolgens toetst de BM op grond openbare orde. Vervolgens gefft hij/zij wel of niet toestemming.
  Op grond van de wettelijke autoriteit openbare orde is dus toestemming vereist.

  Noot redactie :

  Daar gaan we weer ‘onjuiste berichtgeving ‘ Wij zullen het speciaal voor u in Frankrijk nog eens herhalen . Nadat een demonstratie is aangemeld en de lijst met voorwaarden waaraan een demo dient te voldoen, volgt AUTOMATISCH het groene licht, TENZIJ er aan een of meerdere voorwaarden niet is voldaan.

  De reden om dit zo te doen is gelegen in het feit dat iedere inwoner van Nederland het recht tot vrije meningsuiting heeft. Zou je dat eerst zoals u het doet voorkomen onderhevig laten zijn aan een voorafgaande toestemming ( sic non ) dan beperk je dat recht.
  Dus heeft de wetgever daar een juridisch trucje op bedacht, er is GEEN toestemming nodig, maar er kan wel geweigerd worden een demo te houden.

  Misschien in de rust van de Auvergne nog eens goed doorlezen, of was u wellicht BOA en niet ‘afgestudeerd’ ( of natuurlijk een ander soort onrendabele die met een afkoopregeling naar Frankrijk is uitgeweken )

  “Engage brains before putting mouth/computer in action ”

  Met vriendelijke groet,

  A. Groen / redactie GeenNieuws.com

 2. Hans van Grieken zei:

  @ redactie Geennieuws heer Groen,
  De reactie van lezer Pluto wijst m.i. op een behoorlijk stuk beroepsdeformatie. Zonder te weten of het inderdaad om een zoals G.N. ze altijd weer humoristisch betiteld ‘onrendabele’gaat… naar zijn toon te beoordelen best mogelijk en.. als hij inderdaad ook nog in Frankrijk woont, troost u met de gedachte dat zoals ik na 15 jaar Frankrijk woon ervaring kan bevestigen, het wemelt hier van te vroeg weg gestuurde ‘onrendabelen ‘ die het ritme van hun vroegere luilekker bestaan nog niet kwijt zijn.
  Wellicht is mijn reactie wat off topic, maar het moest er even uit.
  Zoals wij hier in Frankrijk zeggen ‘c’est le ton qui fait la musique ‘en deze Plato toetert alleen valse tonen. Gewoon schrijven, ‘misschien heeft u zich vergist maar …… Echter dat zit er meestal niet in.
  Prettig weekend en ga zo door.
  Hans van Grieken / ‘ Blauwe kust ‘

 3. Jeremy zei:

  Gezien de kostelijke ambtelijke muggenzifterij hierboven over wel of niet (automatische) toestemming voor een demonstratie en de (kennelijke) thuisbasis van de posters lijkt mij duidelijk dat Nederland nog steeds door Napoleon wordt bestuurd.
  “Avec vous, sur vous, sans vous” (sorry voor de eventuele ‘deformatie’; mijn Frans is misschien een beetje verbleekt door een levenslang verblijf in Nederland!)

 4. Ruud Steunassen zei:

  Op http://www.nu.nl las ik een aantal uren geleden dat de demonstratie die voor vrijdag gepland was, is afgezegd.
  Als ik de waarheid wil weten, dan ga ik altijd naar http://www.nu. Of het verstandig van mij is een website te raadplegen, die verwikkeld is in een titanenstrijd met het nepnieuws, weet ik niet. De waarheid kan tijdens zo’n veldslag zeer storend zijn.

 5. Toussaint zei:

  En hopelijk met al die PvdA’ers toch ook die Arib! Dat de TK Voorzitter nauwelijks Nederlands spreekt, is ’n schande.Moet je in GB ‘ns proberen met Madame Speaker. Ze leidt nu ook de formatie. Bea zal knarsentanden. Door haar bemoeizieke gedrag (Mw Albedil) heeft ze ’t voor haar zoon definitief verpest met als resultaat dat ’n NL regering wordt gevormd onder leiding v/e bipatride iemand. Tijd dat die dubbele paspoort houders opzouten en met hen ’t KH. Ga dat maar bij ’t KH in Marokko doen. Komen ze snel v/e koude kermis thuis.

 6. Pluto zei:

  Jaja, daar gaan we weer. Zoals U zelf zegt, TENZIJ er aan bepaalde voorwaarden niet is voldaan. Eert daarna geeft de Burgemeester het groene licht. Dus eerst na toetsing wordt het groene licht gegeven.
  Overigens is/was Pluto een jurist, die na tweeenveertig jaren zich uit het werkzame leven heeft teruggetrokken. Maar dit terzijde.

 7. Theo Hofman zei:

  @Pluto

  Eerst na toetsing wordt het groene licht gegeven? Welke toetsing?
  Als allochtonen komen zeiken, dan treed er voor hen een ongeschreven wetboek in werking!

  Gewoon je demonstratie niet aanmelden en dus ook geen toetsing!
  Dus ga nu niet net doen of het groene licht krijgen zo veel voorstelt.

  Blèren dat je te kort wordt gedaan met veel gammella, gammella herrie bijvoorbeeld bij het Binnenhof en de politie staat er twee rijen dik bij en kijkt er naar zonder ook maar naar je papiertjes te vragen.
  Probeer als autochtoon dan niet om verhaal te halen bij toekijkende agenten of op een opmerking te maken, want JIJ wordt opgepakt wegens orde verstoring.

  Dus @Pluto, ga nu niet net doen of je in je rechtsstudieboeken hebt gekeken piepen over die voorwaarden, voor wat het voorstelt en deze alleen zijn trouwens alleen van toepassing voor autochtonen en niet voor allochtonen.

  Maar voor een autochtoon is het zo en zo van toepassing dat je een demonstratie 24 uur van te voren aanmeld en dat kan gewoon op het politiebureau en de burgemeester kan dan bijvoorbeeld voorschrijven dat er een bepaalde roure moet worden gelopen of om op een bepaalde locatie te gaan staan.
  Verder moet je je houden aan een aantal opgestelde regeltjes, wat niet meer inhoudt dan normaal gedrag en voor de rest is de macht van de burgemeester zeer beperkt.

  Kijk maar eens op denhaag.nl onder regels demonstraties en manifestaties, print deze uit en stop het in je “studieboek” en je bent weer terug op aarde!

 8. Bert Bezorgd zei:

  Hoezo vrije meningsuiting??
  Ontslagrecht = Ontmanteld.
  Iets voor de rechter brengen = onmogelijk voor normale burger door hoge kosten.
  Ombudsman = het zwarte gat.
  Democratie = een illusive in Nederland.
  Denk = AK partij

 9. Pluto zei:

  Ach het is zondagmiddag, ik ga het toch proberen.
  Onderscheiden moet worden de Rijkswet openbare manifestaties, de plaatselijke verordeningen, alsmede de Burgemeester.
  Een manifestatie dient 48 uur van tevoren worden aangemeld, met de gegevens als bij de wet voorzien. In de wet van 20 april 1988 worden de voorwaarden vermeld waaraan de aangevraagde manifestatie dient te voldoen. Deze voorwaarden worden door het bevoegde gezag getoetst aan hetgeen in de wet voorzien. Het ENIGE waar niet op wordt getoetst is de INHOUD van de manifestatie, deze valt onder de vrijheid van meningsuiting, zoals bekend een grondrecht. Vervolgens wordt, door het bevoegde gezag getoetst aan hetgeen omschreven in de plaatselijke verordening. Als laatste is de Burgemeester aan zet in zijn/haar specifieke bevoegdheid op grond van de openbare orde.
  Als het bevoegde gezag vaststelt, dat is voldaan aan hetgeen bij de wet voorzien, bij hetgeen bij plaatselijke verordening is voorzien, zal de Burgemeester, gehoord het hoofd plaatselijke politie en, wellicht, de Officier van Justitie, vaststellen dewelke redenen zijn de manifestatie toe te staan of te verbieden.
  Nogmaals: op de inhoud van de manifestatie wordt niet getoetst
  Vervolgens zal de Burgemeester, als eindverantwoordelijke, toestemming verlenen de manifestatie te houden. Hij/zij zal daar tevens aanwijzingen bij verstrekken.
  Recapitulerend: de inhoud van een manifestatie is niet aan toetsing onderhevig, de bij de wet gestelde-, de bij verordening gestelde gegevens wel. Tevens is de Burgemeester bevoegd op grond van de openbare orde.
  Doe er uw voordeel mee.
  En verder zal ik niet reageren op ene Van Grieken in zijn bijdrage: “Geen idee waar het over gaat, maar ik wil zo graag een duit in het zakje doen.

 10. Hans van Grieken zei:

  @ Pluto, mijn dank voor het feit, ‘dat ik een duit in het zakje mag doen ‘ Bij deze dus.
  Graag had ik geschreven , geachte confrère !!! , maar dan had mij moeten verlagen tot een niveau waartoe ik niet gerekend wens te worden.

  De burgemeester mag een demo afwijzen, zo ver zijn wij het eens, maar hoeft geen expliciete toestemming te verlenen. Deze is automatisch gegeven indien er aan de voorwaarden tot een demo wordt voldaan. Daar zit nu juist de juridische kneep en kijkt u de jurisprudentie er maar eens op na.

  Meerdere malen ‘demonstranten’ in deze zaak bijgestaan en met succes. ‘juristen’ zoals u in het zand doen bijten.

  En om u te citeren : Doe er uw voordeel mee !

Comments are closed.