Ontmoeting Donald Trump en Angela Merkel, zet de thermostaat maar een graadje hoger ( video)

Gisteren ook gekeken naar de eerste ijzige ontmoeting tussen Donald Trump, u weet wel volgens Rutte na Brexit een deel van een verkeerd populisme, en de namens ons allen in de EU optredende Duitse Führer ?

Om even een korte zijsprong te maken, dames lezers vergeef het ons, waarom zien veel van die vrouwen die zich in de politiek bewegen er toch altijd zo smoezelig en morsig uit ? Merkel is daar een duidelijk voorbeeld van, maar vandaag de Nederlandse MSM doornemend en dan zien wij Liliane Ploumen die weer terugkeert in de Kamer waarna de inhuldiging tot Burgemeester van Den Haag , Pauline Krikke, wij begrijpen het niet, ofschoon Hans Spekman, wiens naam het al verraad natuurlijk ook niet de Fashion Award zal winnen.

Maar goed, wij moesten ons met de aangekondigde video even behelpen met de opname uit de Franse ‘le Figaro ‘en dan zien wij Mutti een beetje ongelukkig lachend naast Trump zitten, die als zijn gedachten leesbaar geweest waren het beeld ‘ shit, why am I wasting my time sitting here,  let’s get it over with ‘ hadden vertoond en let daarbij op zijn ongeduldige handbewegingen en de bijhorende gelaatsuitdrukking.

En wij moeten Trump gelijk geven. Het bezoek moest wel doorgang vinden, maar met volle overtuiging, nee, dat niet. Kwam Merkel nu namens haar eigen land of was het namens de EU, zoals zij een aantal malen in haar toespraak herhaalde ? Is het dan toch zo, dat de EU inmiddels ook door Berlijn wordt geregeerd, omdat Duitsland nog de grootste economische factor in de EU is ? Kortom het bezoek waar pro forma ook nog enkele vertegenwoordigers van de Duitse industrie bij aanwezig waren werd een fiasco reeds beginnend bij de korte handdruk waarmee Merkel voor de deur van het Witte Huis werd verwelkomd en die ondanks verzoeken van de fotograferende pers niet werd herhaald.

En wat had Merkel ook te bieden ? Zij beklemtoonde dat de VS Duitsland nodig heeft en omgekeerd, let op de volgorde ! U ziet te lang in de politiek actief zijn en geen tegenspraak dulden, laat zijn sporen achter, waarvoor niet op de verpakking van tevoren wordt gewaarschuwd. De Duitse media probeerden er het beste van te maken, met voorop ‘die Welt ‘wiens Amerikaanse correspondent ( zeer slecht Engels sprekend) toen zijn vraag Trump te lang duurde, gewoon in de hoek werd gezet. Trouwens als Mutti ons dan meent te moeten vertegenwoordigen, zou het misschien mogelijk zijn, dat zij Engels leert, kortom een blamage !

Nee, de kou die ons tegemoetkwam zorgde er voor dat wij de thermostaat wat hoger zetten, want gezellig daar in Washington,  werd het niet. En als voormalige bezettingsmacht, komen er 35.000 man Amerikaans legerpersoneel naar Duitsland, wordt de basis Ramstein verder uitgebouwd en toont e.e.a. aan dat als er problemen komen, de Amerikanen zoals gewoonlijk deze zo ver mogelijk van de eigen voordeur verwijderd willen houden.

En dan deze nog :


8 Reacties

 1. KingJoost zei:

  Oeioeioei wat is dit pijnlijk, hij gunt haar geen blik waardig en doet net alsof hij haar niet hoort.

  Hij laat hiermee duidelijk blijken dat hij haar totaal niet belangrijk vindt, het is nog pijnlijker als destijds Balkenellende bij Bush..

 2. andre zei:

  duitsland amerika ik weet niet naar wie we nu zitten te kijken. trump heeft niets op met de EU en merkel niets met duitsland. De handelsoorlog is toch in volle gang met de dieselgate van volkswagen en de boete die duitse bank opgelegd heeft gekregen van 600 miljoen. Dit ging om 10 miljard usd die door deutsche bank in amerika was geplaatst. Deze 10 miljard konden 2 soorten kapitaal uit rusland zijn. vlucht kapitaal of geplaatst kapitaal. vluchtkapitaal is geen sprake van want in rusland gaat alles als een speer en de bankmannetjes van de superbank de FED (rothschild) doen er alles aan om rusland geen voet aan de grond te krijgen in amerika en deutsche bank was er ietsje eerder dan de FED. Iedereen zal dan nu ook begrijpen waarom DB onderuitgehaald wordt. Trouwens de bankmannetjes uit the city of london hebben ook het hart eruit gerukt bij duitsland duitsland was namelijk te goed maar niet verrot genoeg.

 3. Henri zei:

  Dit komt niet goed. Dat verbaast mij ook niet, de zeer negatieve en beledigende uitlatingen van de Duitse pers jegens Trump zijn ook niet te pruimen. Onacceptabel, zou de Ruttiaanse de-escalerende term hiervoor zijn. Alleen hoor je hem niet hierover, te druk met het zoeken naar geitenpaadjes zodat Erdogan hem weer lief vindt.

 4. JdeB zei:

  Duidelijk. Trump, met een staatsschuld van $ 20 biljoen, wil van het ‘Wirtschafswunderland’ geld zien.
  Merkel, die er uitsluitend namens Duisland zat, heeft dat toegezegd. Defensiebudget naar 2% bbp. Plus hoger aandeel in de Amerikaanse ‘bezettingskosten’, waarvoor de Duitse belastingbetaler ook nu al krom ligt.
  Kan ‘handelaartje’ Trump weer een leuk stukje muur bouwen.

  Afgezien daarvan, het cancelen van Obama Care en een doorlopende mediaruzie stelt zijn beleid nog niet veel voor.
  Zijn vuurdoop moet nog komen, zowel in eigen land (schuldenplafond, Fed), als in zijn buitenlandbeleid. Enkele speldenprikken (Iran, N-Korea, China) zijn al uitgedeeld.
  Wij mogen benieuwd zijn hoe Trump reageert op de komende echte stress test.

 5. JdeB zei:

  Overigens heeft Trump zaterdag (Baden-Baden) zijn wil opgelegd aan de G20, o.a. tegen het zere been van Duitsland/EU:

  – geen vrijhandelsintenties,
  – geen verwerping van handelsprotectionisme (bescherming van de eigen markt),
  – geen financieringsintenties voor ‘klimaatprojecten’.

 6. Ruud Steunassen zei:

  Informatief artikel met enige broodnodige humor geschreven.
  Die Fashion Award krijgt Spekman nog niet, maar wat niet is, kan nog komen of anders gezegd, de trui die in het vat zit (i.p.v. in de wasmachine), verzuurt niet.
  Spekman zou een nieuwe fashion line voor zwervers kunnen uitzetten.
  Voorbeeld: Trui met authentieke tomatenvlekken gestolen uit de Emile Roemer collectie voor brave huisvaders, die af en toe ook wel morsen met de tomatenketchup, maar niet zo vaak als Hans Spekman.

 7. Solo zei:

  Sommigen (in Duitsland, maar ook elders) hebben weinig begrip voor de toegeeflijkheid van Merkel, o.a. t.o.v. de VS.
  Als ‘export wereldkampioen’ moet ze vooral opkomen voor de belangen van de Duitse economie in het buitenland. Dat maakt Merkel tot een gegijzelde van haar eigen succes.

  Jaar en dag ligt Duitsland al onder vuur vanaf de andere kant van de oceaan. Ukraïne, handelsoorlog met Rusland, Deutsche Bank, Commerzbank, Dieselgate, sjoemelsoftware, vluchtelingencrisis.
  De conclusie kan niet anders zijn dan dat gedoseerd alles uit de kast wordt gehaald om Duitsland economisch onderuit te halen.

  Trump, met zijn protectionistische dreigementen, ligt Merkel en de rest van geïndustrialiseerde wereld zwaar op de maag. Zij kan geen kant op, moet toegeven om de schade voor haar land (én Europa!) niet nog groter te maken.

  Zo bezien wordt de wereld nog slechts geregeerd door kartels en politieke en economische/monetaire chantage.

 8. Toussaint zei:

  Gaat erom wie ’t hardst schreeuwt. Moffen hebben 2x hun les geleerd en binden in: te groot voor Europa, te klein voor de wereld. Yanks in W’ton (Regering+Defensie), NYC (Financiën)+H’wood (Entertainment) beheersen ’t wereldtoneel. Kan niemand tegen op! Moffen zullen ’t eeuwig berouwen dat ze de gebieden in ’t Oosten hebben moeten weggeven. Zijn nu op Frankrijk (via EU) aangewezen, hetgeen hen totaal niet bevalt. De Germaanse en Latijnse ziel kunnen niet in 1 lichaam huizen. De enige Mof die de Fransoos enigszins begrijpt, woont linksrheinisch. Rest heeft aan hen geen boodschap. Benieuwd hoe Marine uit de strijd zal komen.

Comments are closed.